Vepsáno krví vlastního srdce

Vepsáno krví vlastního srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468881/bmid_vepsano-krvi-vlastniho-srdce-O5K-468881.jpg 5 195 43

Cizinka / Outlander série

< 8. díl >

Píše se červen roku 1778 a zdá se, že svět je vzhůru nohama. Britská armáda pronásledovaná Georgem Washingtonem se stahuje z Filadelfie. Poprvé to vypadá, že by rebelové doopravdy mohli zvítězit. Ale Claire Fraserovou a její rodinu čekají ještě bouřlivější revoluce, které je potřeba zvládnout. Její bývalý manžel Jamie vstal z mrtvých a chce vědět, proč se v jeho nepřítomnosti vdala za jeho nejlepšího přítele lorda Johna Greye. Syn lorda Johna, devátý hrabě z Ellesmere, není o nic méně šokovaný, když zjistí, že jeho skutečným otcem je vlastně nově vzkříšený Jamie Fraser. Jamieho synovec Ian Murray se dozví, že jeho čerstvě nalezený bratranec si myslí na ženu, se kterou se má Ian oženit. A zatímco se Claire strachuje, že jeden z jejích manželů se možná chystá zavraždit toho druhého, její potomci čelí ve 20. století ještě hroznějším změnám. Dcera Brianna se snaží chránit svého syna před surovým zločincem s vražednými úmysly, a to zrovna v době, kdy její manžel Roger zmizel v minulosti.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

Written in My Own Heart's Blood , 2014


více info...

Přidat komentář

Alinke
17.08.2023 1 z 5

knihy od této spisovatelky a jejích hrdinů prostě miluju, ala tato kniha, obzvláště začátek byl prostě děs. Zmatenost, roztříštěnost, těžko jsem se orientovala v ději, ale jsem ráda, že konec za to stál, velké zklamání

Petass
24.02.2023 4 z 5

Paměť kostí byla na mě moc roztříštěná, zmatená, nepřehledná. Dlouho mi trvalo, než jsem našla cestu k dalšímu dílu a odhodlala se ho přečíst. A bylo to super! I přes všechny ty popisy se kniha četla skvěle a stránky jen letěly. A bylo to překvapivě vtipné! Těšila jsem se na každý další očekávaný dialog. Zvlášť Lord John a jeho rodina v tomto směru překvapili. Na druhou stranu mě Diana i štve, přes kameny se najednou courá kde kdo, Briannina linka je fakt úlet, ale nejvíc mi asi vadí, jak se nimrá v minulosti a přitom je v knize spoustu nepřesností. Sama autorka říká, že je jí jedno, že tam jsou chyby, že jí na nich nezáleží. Ach Diano... O tom je právě dobrá série! Když všechno hezky zapadá do sebe. No ale na další díl se těším moc! Claire a Jamie nám zestárli, ale všechny ty nové postavy nám určitě přinesou zajímavé čtení.


katerina4564
12.02.2023 3 z 5

Za mne nejhůře čtivá kniha ze série, hodně jsem se v ní ztrácela, hromada jiných postav a událostí. Spousta sáhodlouhých popisů, které mě odváděly od podstaty děje. Měla jsem nutkání přeskakovat některé události. Kdyby autorka knihu zkrátila o 500 stránek, vůbec by to nebylo na škodu. Děj z předchozích knih jsem hltala, tady došlo k menšímu zklamání, ale nejnovější díl vše zas napravuje, ale to zas v jiné recenzi...

Kamcatak
27.12.2022 4 z 5

Autorka nepolevuje v počtu stran ani ve velkoleposti a nepravděpodobnosti událostí, v kterých se hlavní hrdinové (jejichž počet také roste) ocitají. Hrdinům nedává chvíli oddech a je i nás provádí nadále dalšími a dalšími historickými místy a momenty. A mě to stále baví! Všechny ty "zbytečné" detaily, díky kterým si dovedu scény naprosto jasně v mysli vykreslit a větší či menší náklonost k jednotlivým postavám mě nutí číst dál a těšit se na pokračování. No a co, že to je téměř stále přitažené za vlasy :)

kacisinka
04.11.2022 5 z 5

Tak tenhle díl mě bavil moc! Plný nečekaných zvratů, děj krásně plynul. Až mi bylo líto, že mám dočteno.

Didi15
19.09.2022 5 z 5

Miluju bichle :) Za mě jeden nejlépe čtených dílů . Samozřejmě se nemohu dočkat dalšího , je to úchvatná série.

Mája777
05.06.2022 4 z 5

Dočteno!!! S předcházejícími díly to bylo jako na houpačce, dobré, slabší, lepší. No, tento díl byl jeden z nejlepších. A ten konec, ten nemá chybu. Díky němu se těším na další díl. Jen doufám, že nebudu čekat dlouho :)
(5. 6. 22 - 10 920 - 23)

Tereza0107
04.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Tohoto dílu jsem se musím říct maličko bála, protože z Paměti kostí jsem byla celkem zklamaná. Ovšem Vepsáno krví vlastního srdce mě opět vrátilo na moji "miluju sérii Cizinka" vlnu.
Části s Rogerem a Briannou jsem vyloženě hltala. To, že se Roger při hledání malého Jemma dostane skrze kameny do úplně jiné doby, než zamýšlel, byl pro mě dost nečekaný twist. Bavilo mě setkání s Brianem i shledání Rogera a jeho pravého otce Jeremiaha - i když tomu se dle mého autorka mohla ještě více pověnovat a trochu to rozvést. Klidně bych na úkor toho oželela části s Lordem Johnem a jeho otravnou famílií nebo extrémně nudné části, zabývající se kvakerstvím. A ještě jedna připomínečka - docela mě štvalo, že autorka v minulých dílech popisovala, jak je cestování časem čím dál náročnější a když už procházíš kameny po několikáté, může tě to nejspíš i zabít. Ale to nevadí, v tomto díle cestujeme všichni časem, hlava nehlava.
Co jsem naopak ráda je, že se nám příběh vrací znovu zpět na Fraserův hřeben - sice až ke konci, ale přece - třikrát hurá! Už se těším, až vyjde další díl.

⭐️"Pojď ke mě, mo nighean donn." Natáhl svou dlouhou paži, přitáhl si mě k sobě a přivinul si mě blízko k tělu. Objala jsem ho. Stáli jsme nějakou dobu zcela nehybně, má tvář se opírala o jeho hruď a jeho tvář o mé vlasy. Čerpali jsme jeden ze druhého sílu na cokoliv, co mohlo přijít. Manželství.

⭐️"Přišla jsi o rodiče jako mladá, mo nighean donn, a bez kořenů ses toulala světem. Milovala jsi Franka a samozřejmě miluješ Briannu, Rogera Maca a děti...ale Anglánko, já jsem ten pravý domov tvého srdce a vím to. Já miloval jiné a miluji mnohé, ale tobě samotné patří celé mé srdce, je jen ve tvých rukou," řekl tiše. "A ty to víš." (Jamie)

Hobo
21.03.2022 5 z 5

Seriál Cizinka jsem viděl a nadchl mě. A když jsem uviděl v knihovně toto "pokračování", neváhal jsem ani chvíli. Uvozovky proto, že jsem v té chvíli netušil, že tomuto dílu předchází dílů sedm. Nicméně po zjištění, že seriál zhruba oněch sedm dílů obsahoval, ponořil jsem se klidně do četby a nebyl zklamán. Je to teda fakt rozsáhlý svazek, ale co jiného říci než že k požitku z četby je dalším bonusem účinné posilování!
No, a teď mi nezbývá než začít pěkně od začátku prvním dílem. Ať si to užiju.

katynais
26.02.2022 3 z 5

Pro mě nejslabší díl:( hodně pasáží jsem přeskakovala, protože byly nudné a o ničem. kdyby se polovina vyhazela, bylo by to lepší..

EvikU.
04.02.2022 5 z 5

Naprosto super. Kdo si oblíbil tyto knižní hrdiny nemůže hodnotit méně než 5*. Tento díl se mi líbil stejně jako první. Byl tam popisovaný hlavně život všech hlavních hrdinů a válka tam sice byla, ale ne tak do detailů.

Velmi čtivý díl a tedy já vím, že i tak ta kniha skoro nejde udržet v ruce, ale na konci bych klidně zvládla ještě pár stran :-). Jinak ano je to pohádka pro dospělé, ale tak krásná!!!

TeraBla
31.08.2021 3 z 5

Klasická Gabaldon, čtivější než předchozí díl. Přesto mě americké občanské války se zástupem jmen vojevůdců trochu nudí. Ráda jsem se vrátila do přírody a ještě radši bych se vrátila do Skotska. Obecně se Gabaldon dobře čte, je nenáročná, odpočinková a pobaví.

macektygr
29.07.2021 5 z 5

Když jsem knihu uviděla , moje srdce zaplesalo .....Miluji bichle , čím více stránek kniha má , tím více se na ni těším! A tady bylo opravdu na co , paní Diana nezklamala. Opravdu mi velmi zpestřila prázdninový čas, ovšem způsobila, že jsem poněkud zanedbala práce na zahradě. Celá série mě zaujala , některé díly se mi zdály slabší , ale tenhle poslední (doufám , že nebude dlouho poslední) opravdu nemá chybu ! Pokud někdo ještě nezná tuto sérii , tak mu závidím , má se opravdu na co
těšit ! A my ostatní na další pokračování....

eliska8413
23.07.2021 4 z 5

Autorka si možná vzala k srci výtky z minulého románu a do této knihy zahrnula jen jednu bitvu a navíc bez vojenských terminus technicus, za což jí patří moje neskonalé díky.
Rozdělit příběh na tři linky se jevil jako zajímavé zpestření, ale protože se vlastně ve dvou dalších nic moc závratného nestalo, naopak jsem v nich nacházela až příliš mnoho nesrovnalostí a chyb, tak to beru jen jako autorčin pokus o změnu tempa příběhu, který se úplně nepovedl a v příštím díle už se vrátíme do starých časů s jednou dějovou linkou (a snad bez bitevních rozborů). Vzhledem k tomu, že nám hlavní hrdinové poměrně rychle stárnou, je jasné, že na jejich vášeň už nás Gabaldon neutáhne, ale přesto mě teď bavili víc, jejich běžné starosti, denní rutina a přesto to pevné pouto, které bohužel u ostatních postav nějak necítím a nevidím. Možná je to i tím, že se vlastně skoro vůbec neznají, ale prý hluboce a upřímně milují, pak se vezmou, nic moc spolu neprožijou a šup už jsou těhotný.
Přesto se mi díl četl opravdu dobře. Žádná skandální odhalení, nic extrémně pornografického ani nechutného. Až teda na opravdu nihilistický popis operace, který se však dal přeskočit bez ztráty děje.

malýčtenář
07.07.2021 2 z 5

Souhlasím, že tato kniha mě až tolik neupoutala. Popis bitev a vojenské záležitosti mi přijde zdlouhavý a nezaživný, aspoň pro mne. Přivítala bych více ze života hlavních postav. Ale zdá se mi už nemožné vymyslel další osudy. Doufám, že to už byl poslední díl. Nevadí mi obsáhlé knihy, pokud je děj napínavý a má spád.

hankapimi
28.05.2021 2 z 5

Kristova noho, to je fakt umění vyplodit tolik literární hlušiny o ničem, smekám před autorkou pomyslný klobouk. A ze zázraku cestování přes kameny se stal takový normoš výlet sem a tam.... Tento díl mne téměř utrápil a další díl s velkou pravděpodobností už beze mne... A ty dvě hvězdy jsou za obrovskou slovní zásobu paní spisovatelky a talent vršit stránku za stránkou !

marti7729
26.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Já mám tentokrát velmi smíšené pocity z knihy. Suma sumárum kniha je zajímavá, bavila mě z větší části a doporučila bych si ji přečíst, ale zároveň tam bylo opravdu plno stran o ničem což mi u předchozích dílů tolik nepřišlo. Co se mi líbilo byla dějová linka Rogera a Brianny, tam to bylo nesmírně zajímavé a napínavé. A doufám, že dostanou prostor v další knize, pokud nějaká bude aby mohli prevypravet své dobrodružství než se dostali na hřeben. Claire s Jamiem se chovali tak jako kdyby jim bylo max 40 a ne 60 a celkove mi jejich linie už přišla mnohdy nudná a nereálná. Co se týká akce, válek, zaplete těch tam bylo plno a určitě to ocení každý kdo tohle téma čte rád, me osobne osidlovani Ameriky a celkove dějiny moc nebaví, takže ani kniha me tolik neoslovila.

Dadula118
29.03.2021 5 z 5

Já asi nejsem smířená s tím, že už není další díl o Jamiem a Claire. Potřebuju další díl....

SynD
16.03.2021 1 z 5

série dočtena, uf. zatím poslední kniha opět obsahuje stovky stran literární hlušiny a mnohokrát vyvařené momenty ohrožení, operací, bitev a stavů na umření. nejzajímavější je dějová linie Brianny a Rogera, škoda že jí nebylo více. a potěšilo mě rodinné štěstí mladého Iana.

nejvíc ze všech knih zde ale vystupuje na povrch podivně slizké zaobírání se sexuální orientací jedné z postav. z homosexuality, která je prostě jedním z typů orientace, dělá autorka jakousi lepkavou senzaci, k níž se neustále vrací úchylným způsobem. docela by mě zajímal psychologický rozbor díla - tedy voyerského zájmu o mužskou homosexualitu, celkové brutality a záliby v nechutných detailech.

u násilných scén z Wentworthu na konci první knihy série se ještě dalo věřit tomu, že byly potřeba pro příběh a vývoj postav. při pohledu zpátky ale zjišťuju, že spíš sloužily jen jako outlet pro autorčiny zvrhlé choutky.

chodícírohožka
18.02.2021 4 z 5

Opět příjemné čtení, žádné napínání nervů, příběh prostě plyne, ale nenudí. Oceňuju, že autorka ubrala erotických pasáží, které v předešlých dílech začínaly být svou četností až otravné. Myslím, že tímto dílem by série klidně mohla skončit - ale jestli ne, další díl si nejspíš přečtu.

Štítky knihy

historické romány

Autorovy další knížky

Diana Gabaldon
americká, 1952
2010  85%Cizinka
2011  87%Vážka v jantaru
2011  87%Mořeplavec
2013  78%Hořící kříž 1
2012  88%Bubny podzimu

Kniha Vepsáno krví vlastního srdce je v

Právě čtených14x
Přečtených298x
Čtenářské výzvě52x
Doporučených12x
Knihotéce318x
Chystám se číst139x
Chci si koupit51x
dalších seznamech7x