Věno a jiné povídky

Věno a jiné povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153905/bmid_veno-a-jine-povidky-8ox-153905.jpg 5 16 4

Sbírka povídek, jejichž námětem je především láska a erotika v nejrůznějších podobách.

Žánr:
Literatura světová , Povídky

Vydáno: , Odeon
více info...

Přidat komentář

sika444
20.10.2021 5 z 5

Další důkaz Maupassantovy geniality. Drobné povídky o lásce, tedy spíš o sexu a vášni. Jsou zde opravdové perly - Naše dopisy, Výlet na venkov, Lítost, poetický Menuet a skalnatá povídky Korsický bandita. Mimochodem - právě ten je klasickou ukázkou spisovatelova mistrovství, s nímž v úvodní pasáži popíše sugestivně přírodu, případně doslova vystřihne nějakou filosofickou úvahu, aby pak převyprávěl hutně a sevřeně za použití minima slov svůj příběh.

IvaKo
15.07.2021 4 z 5

Brilantně napsané povídky mapující nejrůznější podoby lásky a vztahů - od mileneckých přes manželské, až třeba po rodičovské. Některé příběhy jsou vtipné až ironické, jiné dojemné a další tragické, všechny jsou ale vyprávěny s velkou znalostí lidských povah a tehdejších společenských poměrů. Prostě klasika, která i dnes stojí za přečtení.


gigi77
04.08.2018 5 z 5

JEDNOHUBKY - Úsměvné povídky tak na tři-čtyři listy. Kniha není k přečtení na jeden zátah. Jednu povídku denně ke kávičce a máte nabito na celý den. Knihy si obvykle půjčuji, ale Maupassantovi povídky mi v knihovně chybět nesmějí :-)

Terri
16.03.2013 5 z 5

Našla jsem zde povídky, které jsem (ačkoli jsem tuto knihu držela v ruce poprvé) dobře znala. A doufám, že to je důkazem, že se jedná o opravdu úžasnou knihu. Dobrou knihu podle mě poznáte právě podle toho, že jste ji nikdy nečetli a přesto ji znáte. Mě trvalo dva roky než jsem objevila z čeho jsou povídky, které jsem tak často slýchávala na soutěžích.