Vendeta

Vendeta https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350831/mid_vendeta-7o3-350831.png 4 567 123

Krev za krev série

1. díl >

Pro Sofii to mělo být jen další léto v Cedar Hill, kde pracuje v rodinném bistru a vídá se s kamarádkou Millie. Jenže potom se do opuštěného sídla nastěhuje italská rodina s pěti přitažlivými bratry. Jednomu z nich Sofie nedokáže odolat – a varovných znamení si nevšímá. Proč má Nicoli pořád odřené klouby na rukou? Proč s sebou všude nosí vystřelovací nůž s vyřezávanou rukojetí? A proč jí jeho arogantní a nesnesitelný bratr Luca nechce dovolit, aby se s ním vídala? Brzy začnou tajemství rodiny vycházet na světlo a Sofie tak nedobrovolně odhalí i palčivou pravdu o vlastní rodině. Náhle se ocitá ve válce dvou dynastií a brzy si bude muset vybrat, zda dá přednost loajalitě, nebo lásce. A až se tak stane, nic nebude jako dřív – protože v tomhle temném světě je čest to jediné, co stojí mezi životem a smrtí.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Vendetta , 2015


více info...

Přidat komentář

Fortuna7
12.03.2024 4 z 5

Je to gigantické mafiósní klišé? Ano! Bavilo mě to? Ano! Vendetu jsem měla přečtenou během jednoho promaroděného dne hlavně díky její čtivosti a spoustě akce, která zde byla. Postavy jsou k sežrání a romantická linka jakbysmet. Závěr byl velmi napínavý a já se určitě pustím do dalších dílů.

Ivet_V
23.12.2023 4 z 5

Super oddechová kniha. Přečetla jsem ji za 4 dny. Taková typická teen mafianská romantika. Sofie a Nico byli super. A hlavně Luca překvapil. Asi si přečtu i další díly.


Silvisek
01.10.2023 5 z 5

Musim rict ze to bylo super. Velmi napinave, ze jsem nenohla jen tak se odtrhnout od knizky. Tesim se na dalsi dil

zoew
04.08.2023 3 z 5

Ehm, co napsat.......až do cca 140.stránky celkem nuda, co se vleče. Pak děj nabere tempo, ale naivita zůstává. Skoro jsem měla pocit, že čtu Stmívání, akorát místo upírů jsou tam nezletilí mafiáni. Mezi romány pro ženy bych to rozhodně nezařadila, spíš literatura young adult. Za mě 2,5* a další díly rozhodně číst nebudu.

jsemknihomolka
15.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Dobře , todle byla jízda. Při čtení jsem bez uvědomění zatajovala dech a i když jsem věděla že jde o mafii , nečekala bych taková spád. Nico byl zvláštní , chápu rodina , chtěl ji chránit ale přece to šlo jinak ? Všechno před ní skrývat a pak to na ni vybalit najednou jako kdyby ji říkal co má koupit a ne že jeho práce je zabíjení lidí. Vlastně (pokud jsem na něco nezapomněla) ji pokaždé zachránil zrovna Luca a on (Nico) tam většinou přišel aby se jakoby neřeklo .

Nevím jestli to připadá jenom mně ale Luca , Nico a Sofie je jeden milostný trojuhelník ? Přijde mi že bud jen Luca není zlý člověk (i když se tak choval) a nebo se autorka snažila něco naznačit do dalších dílu ?

Láska je slabost. - Nico''
Slabosti z nás dělají lidi. - Sofie

Bryel
13.07.2023 5 z 5

"Láska je slabost."
"Slabosti z nás dělají lidi. A jako lidé děláme chyby." Byl tak blízko.
"Taky děláš chyby?"
Očima sledoval mé rty. "Samozřejmě."

YA akční kniha plná nebezpečí, humorných vnitřních dialogů, i romantiky z mafiánského prostředí. Tohle je přesně ta kniha, kterou jsem četla nadšeně do brzkých ranních hodin. Neskutečná čtivost!
Samotný příběh je poměrně předvídatelný, ale víte co? Tak ať. Moooc dobře jsem se bavila a rovnou se vrhám na pokračování :)

Lucie.285
29.04.2023 5 z 5

Za poslední dobu jsem četla několik knížek z prostředí mafie. A tahle série je z nich rozhodně nejlepší. Neuvěřitelně čtivé, nemohla jsem se od série odtrhnout. Sofie v některých momentech jednala naivně, ale je to mladá holka, je jí jen sedmnáct, takže k tomu mám pochopení. Od začátku se mi na Nicovi něco nelíbilo, nechci spoilerovat, ale jsem ráda, že vše dopadlo tak, jak to nakonec dopadlo. Příjemné čtení.

Dela90
23.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Sofii pracuje v rodinném bistru společně se svou kamarádkou Millie, jenže jednoho dne tam objeví med s černou stuhou. A od té nabere její život nečekaný směr. Do města se stěhuje italská rodina s pěti přitažlivými bratry. A jednomu z nich nedokáže Sophie odolat. Jenže něco je na něm zvláštní, chová se jinak. Tajemství rodiny brzy začnou vyplouvat na povrch a co víc, Sophie a její rodina je její součástí. Její strýc není dobrý člověk. Dá Sophie přednost lásce nebo loajalitě? Kdo komu zachrání život? Protože nic už nebude takové jako dřív.

Famózní jízda od začátku až do konce. Když jsem knížku brala do rukou, netušila jsem, že se jedná o romantický thriller, prostě jsem si ji chtěla přečíst. A jsem moc ráda, že jsem se nenechala odradit. Ten příběh měl spád a odsýpal, vlastně jste se vůbec nenudila.

Je plný nebezpečí, tajemství, ale taky lásky a loajality.
Mně ta knížka stylem psaní hrozně připomínala knížky od Amo, ale takové víc romantické. To je přirovnání co? :D
Nico a Luca mi okamžitě přirostli k srdci. Byť Luca se dělal takovým drsňákem, ale ve své podstatě má srdce na pravém místě.
Za to Valentin ten mě teda šokoval. (nebudu spoilerovat)

Jediné co mi trošku rušilo čtení byly ty italské výrazy. Takže jsem pořád musela házet do překladače, abych věděla, co říkají. Škoda, že tam nebyl pod čarou překlad.

Závěr knížky byl nabytý akcí, doslova jsem hltala stránku za stránkou. Jsem ráda, že jsem tenhle skvost objevila, byť se jedná o starší kousek. Už teď se těším na další díl.
A pokud jste vy zastánci nepřeslazené romantiky s pořádnou dávkou akce, tak tady si rozhodně přijdete na své.

Hodnocení: 4,5*/5*

ardeas
10.03.2023 3 z 5

Rozhodne pre mladé ročníky :) Naivita z toho az triskala potokom. Napriek tomu všemožnemu klišé ma kniha bavila hlavne vedľajšími postavami a samotným zakulisim. Po precitani celej trilogie ale viem, ze po pretrhani celej série by z toho bol lepší román. Takto je to len väčšina balast v 3 dejstvách.

Rouz80
01.02.2023 2 z 5

Knihu jsem si půjčila na základě velmi pozitivních recenzí, ale musím říct, že jsem asi větší kravinu nečetla. Několikrát jsem měla nutkání knihu odložit, tak moc to bylo přitažený za vlasy. Příběh o teenagerce bojující s italskou mafií a s tím spojené absurdní a těžko uvěřitelné situace. Četla jsem oba díly, druhý díl byl o trochu lepší, i když se to rozjelo až v půlce a na konci to mělo zajímavé rozuzlení. Teď mě čeká třetí díl a silně uvažuju, jestli se do toho mám pouštět. Řekla bych, že kniha je vhodnější pro mladší slečny, možná proto mě ten příběh nezaujal. Prostě mi to nepřišlo reálný. Ale věřím, že své čtenáře to má.

Majuš333
27.11.2022 5 z 5

'I v temnotě může být světlo.'
'A někdy temnota vede ke světlu.'


Až teraz som si uvedomila, že za tých 5 rokov, kedy Vendeta uzrela svetlo sveta vďaka Baronetu, som nikdy tejto knihe nevenovala komentár, čo ma veľmi mrzí a hneď to musím napraviť :)
Vendeta je oddychová jednohubka na jedno zhltunie...
A určite patrím do Lucovho teamu :)


„To je ale pohled!“ Millie v podstatě slintala. „Čtyři italští fešáci, o jakých jsem si doteď mohla nechat leda zdát. Který z nich je Nico?“
Nespustila jsem z něj oči. „Ten tmavovlasý.“
„Ha ha, fakt vtipný.“
„Druhý zprava.“
„Páni. A Luca?“
„Druhý zleva.“
Millie tiše hvízdla. „Ahoj, modroočko.“
Alex ji šťouchl do ramene. „Skončily jste? Musíme probrat taktiku.“
„Sklapni,“ sykla a setřásla ho. „Mám tu něco rozdělaného.“

zaandulee
31.07.2022 5 z 5

Tato kniha se stala jednou z těch, které jsem četla v kuse celou noc, nemohla jsem přestat a hned pokračovala dalším dílem. Jednoduše mě kniha úplně vtáhla, čtení uteklo jak nic. Hlavní hrdinka mi přišla někdy naivní, sem tam jsem koulela očima, ale jinak se chovala na svůj věk a s problémy, které ji potkaly se zachovala jak nejlépe asi uměla.

Samozřejmě v celé sérii nechybí romantická linka, která mi na začátku připomínala trochu Romea a Julii s příspěvkem mafie. Na začátku jsem si vybrala svého favorita z bratrů, ale jen čas ukázal, jak vše dopadlo. Nečekejte slaďounkou romanťárnu, je tu krev, zabíjení, ale nijak podrobně popsané, takže se to čte příjemně.

Doporučuji přečíst a byla bych ráda za podobné knihy, které bych si mohla přečíst. :)

Kristy.Seb
06.04.2022 5 z 5

Život je tak komplexní, že jen zřídka jsme těmi lidmi, kterými máme být. Místo toho nosíme masky a budujeme si zdi jako obranu před odmítnutím, lítostí a představou, že nás nikdo nebude milovat takové, jakými v jádru doopravdy jsme.

Krása je všude kolem nás. I v temnotě je světlo.

Láska je slabost.

Slabosti z nás dělají lidi.

Jen v lásce a vraždě jsme ještě opravdoví.

První půlka knihy mi také přišla jak příběh pro teenagery, ale druhá půlka začala nabírat na příběhu. Skvěle se příběh vyvíjel. Naprodto mě prekvapil vývoj postav. Těším na další!

Youn@n
26.01.2022 1 z 5

čtení pro děti. Nuda

Fidibus
04.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Že začátku jsem si říkala, že to vypadá spíš na četbu pro náctileté, ale pak se to rozjelo a bylo to čtivé a zajímavé. Hlavní hrdinku tajemný dům i rodina přitahovaly a postupně se dozvídá proč, ač by se měla držet dal. Objevuje se tam i přirovnání k Shakespearově Romeo i a Julii, což sedí. Rozuzlení je napínavé i překvapivé, těším se na druhý díl.
Jen mě trochu překvapilo, že se mafiáni nechají zaskočit zezadu... A šli by hned na začátku do toho bistra, když... Kvůli ní?

Knihajeradost
16.09.2021 5 z 5

Tenhle díl byl tak neuvěřitelně čtivý a napínavý. Knihu jsem četla se zatajeným dechem a byla zvědavá, jak se to celé vyvine a jakým směrem se tento příběh bude ubírat. V knize se setkáváme s drsnými mafiány. Trochu nahlídneme pod pokličku, jak to u nich chodí a čím se řídí. Pro mě to bylo opravdu zajímavé čtení a nedokázala jsem se odtrhnout. Jelikož se jedná o knihu z mafiánského prostředí, počítejte s tím, že v ní objevíte i násilí. To se mi sice moc dobře nečetlo, ale dalo se to zvládnout. Kniha končí docela uspokojivě, takže jsem mohla jít v klidu spát a na druhý den se pustit do dalšího dílu.
Jedinou věc, kterou bych knize vytkla, jsou krátké italské věty, kterým jsem vůbec nerozuměla, ale jelikož jsem holka zvědavá, překládala jsem si je. I přes tento nedostatek se mi kniha moc líbila.

Nikusha
04.09.2021 5 z 5

Knížka mě bavila, četla jsem se zaujetím až do konce. Do první poloviny knihy seznámení s postavami, všechny mi byly sympatické díky zevrubnému popisu. Líbily se mi i romantické pasáže, nic vulgárního a přitom vzrušující. Nakonec rozuzlení s mafiánskou zápletkou. Jediné co mi tak nesedělo je fakt, že jeli do nemocnice. Počítám, že mafiáni mají svého doktora, ale to je detail. Jako celek hodnotím velmi kladně.

Amitiel76
22.07.2021 5 z 5

Tuto knihu jsem původně přinesla z knihovny pro moji šestnáctiletou dceru, která mi ji po sto stránkách vrátila zpátky, že ji vůbec nebaví.... Tak jo. Řekla jsem si, že to zkusím já. Podle vrchní obálky jsem soudila, že jde o nějaký přesládlý románek pro náctileté. Ale zdání klame. Z knihy jsem byla velice mile překvapená. Co překvapená!! Já byla nadšená, a nemohla se odtrhnout. Z prostředí mafie jsem dlouho nic nečetla, tak to byla vítaná změna. Moc dobře se to četlo.
Jediné co mi na knize nesedělo, byl věk hlavních postav. Proč jim proboha zas bylo sedmnáct!? Proč když už je kniha zařazena mezi čtení pro ženy, nemohl být jejich věk kapánek vyšší!? Tohle bylo totiž dost těžko uvěřitelné. Mladiství vytrénovaní zabijáci se zbraněmi v rukou.... Trochu mi to připomnělo Elitní klub králů.
Jinak fajn počtení, a určitě budu shánět další dva díly. Už se těším!! ;-))

Malíček
14.07.2021 4 z 5

Tahle knížka se mi dostala do ruky úplnou náhodou a na první dobrou mě dosti odradila svým vzhledem. Dala jsem jí ale šanci a rozhodně nelituju!
Příběh je originální, nic podobného jsem zatím nečetla, zajímavý a poměrně dobře uchopený. Hlavní postava Sofie je nebojácná, tvrdá, ale zároveň má srdce ze zlata.
Knihu jsem si moc užila a rozhodně se těším na další díl.

ÁňazLabyrintu
30.06.2021 3 z 5

Od téhle knížky jsem neměla moc vysoká očekávání. Chtěla jsem jen nenáročnou romanci v mafiánském prostředí. Musím říct, že ze začátku jsem se docela nudila a nepřišlo mi to moc originální. Hlavní hrdinka působila lehce naivně a občas jsem si říkala, kde nechala mozek. Pak se to ale rozjelo, začalo se všechno rozuzlovat a přišla akce. Jen té romantiky na mě bylo trochu málo a přišlo mi, že to pouto mezi Sofií a Nicem je takové...prvoplánové a nedotažené? Možná. Co se ale musí nechat, je fakt, že autorka si koncem slibně nakročila k druhému dílu, který by podle mě mohl být daleko zajímavější, proto se do něj pustím.