Velšanka

Velšanka https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24036/velsanka-24036.jpg 4 26 7

Uznávaný spisovatel Peter Ho Davies přichází se strhujícím válečným milostným příběhem, odehrávajícím se ve fascinující krajině severního Walesu v posledních trýznivých měsících druhé světové války. Mladá Esther Evansová, dcera nacionalistického velšského chovatele ovcí, prožila celý svůj dosavadní život v odlehlé horské vesnici a touží poznat vnější svět, který k ní proniká pouze prostřednictvím vysílání BBC. A potom, hned po dni D, k ní svět přichází v podobě tábora německých válečných zajatců, který byl zřízen na okraji Estheřiny obce... ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Welsh Girl , 2007


více info...

Přidat komentář

IYv
22.03.2017 5 z 5

poměrně dlouho jsem k tomu hledala cestu, ale na konci do sebe zapadlo krásně mnoho dílků skládačky.
líbilo

kleous
03.01.2017 1 z 5

kniha mě nenadchla, poprvé jsem knihu nedočetla, hlavním důvodem asi byla dějová linie, která mě neoslovila...


janahej77
24.11.2016

Knížka, která se čte jedním dechem a vtáhne do děje......Wels, den D, myšlenky z pohledu různých stran, které se účastnily 2. světové války.

Alma-Nacida
07.09.2014 5 z 5

Dobře a čtivě napsaná kniha plná překvapení, rozhodně víc než "jen" milostný příběh na pozadí událostí koce 2. světové války, spíš naopak.

Lady Dracula
19.06.2013 4 z 5

Velšanka je dílo,které mě zprvu nijak zvlášť nenadchlo. Tři osoby,každá má svůj příběh ale na konci se ty jejich propletou. Po nějaké době mě to ale chytlo a já tu knihu četla s chutí. I když konec byl krapet urychlenej a měl spád jako dětská skluzavka.
Každopádně je to kniha,která mě zaujala a já jsem ráda,že jsem ji mohla přečíst. Ačkoli je to lehce líznuté válkou a je tam o Hessovi zmínka trochu větší,je to hlavně tedy soustředěno na milostný příběh ve Walesu a lidi tam.
Doporučuji všem,co je baví napínavé příběhy nejen o romantice.

maruna
28.05.2012 5 z 5

Válečný milostný příběh mladé Esther, dcery nacionalistického velšského chovatele ovcí a Karstena Simmeringa, teprve osmnáctiletého německého desátníka, který je v táboře německých válečných zajatců, a který se dostane krátkodobě na svobodu.
Je zde i příběh německo-židovského vyšetřovatele, který vyslýchá nejprominentnějšího německého vězně ve Walesu, nechvalně proslulého Rudolfa Hesse.

Peter Ho Davies je vyzdvihován pro „bezmeznou schopnost vcítit se do jednání druhých“, a proto román Velšanka je románem procítěným a ohromujícím.

asam
30.11.-0001 5 z 5

-cituji - Markéta Musilová – MF DNES
Velice působivý,dokonale propracovaný román. Třebaže anotace popisují Velšanku jako netradiční příběh nešťastné lásky odehrávající se v zapadlé velšské vesnici, bylo by nefér tuto zdařilou knihu onálepkovat pouze jako milostný historický román.
Souhlasím. Velice působivě popsané prostředí,kde se děj odehrává

Autorovy knížky

Peter Ho Davies
britská, 1966
2009  74%Velšanka

Kniha Velšanka je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce12x
Chystám se číst23x
Chci si koupit2x