Velký den kobylky Bonny

Velký den kobylky Bonny https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175233/bmid_velky-den-kobylky-bonny-175233.jpg 5 24 4

Kobylka Bonny kdysi pracovala do úmoru na statku Nad Údolím a společně se svou družkou Dolly vykonávala všechny těžké práce, které teď obstarávají traktory. Její pán John Skipton je jí za cennou pomoc vděčný a dopřává jí už dvanáct let zasloužený odpočinek v malebné přírodě. Do poklidného života staré kobylky a samotářského Johna však nečekané vstoupí soutěž domácích mazlíčků a Bonny zažívá největší den svého života...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Bonny's Big Day , 1991


více info...

Přidat komentář

Osice
25.02.2020 5 z 5

Laskavý příběh o lásce člověka (na první pohled nevrlého starého pána) ke dvěma vysloužilým kobylkám. Z knihy sálá vřelost, na jedné straně autora J. Herriota, na straně druhé statkáře J. Skiptona. Zvířecí láska a oddanost domácího mazlíčka dokáže rozdmýchat cit i u těch nejdrsnějších jedinců a těm nejosamělejším pomůže nalézt opět životní smysl. Domácí mazlíček, malý či velký… co určuje, zda se jedná o domácího mazlíčka, je náš vztah. Dodnes vzpomínám na našeho prvního psa, který se mnou vyrůstal, a jeho srst často vlhla mými slzami, když jsem se mu jako jedinému svěřovala (s hlavou zabořenou do jeho dlouhých chlupů) se všemi trápeními:-)

Kniha je bohatě ilustrovaná, R. Brownové se podařilo skvěle zachytit krajinu a atmosféru vztahu stárnoucího osamělého člověka, který miluje své kobylky… Už ji máme vypůjčenou podruhé a přečtenou mnohokrát. Ještě na nás doma čeká (opět) Vánoční koťátko:-)

knihamouder
14.02.2018 5 z 5

Krásná knížka o lásce ke koním a zaslouženém vítězství na soutěži domácích mazlíčků.


Terry.89
04.01.2015 5 z 5

Ideální knížka pro trochu odrostlejší děti doplněná o nádherné ilustrace

TerJac
08.01.2014 5 z 5

Pěkné .... jako vše od Herriota!