Velké spiknutí

Velké spiknutí https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227801/bmid_velke-spiknuti-lNA-227801.jpg 4 5 4

Spis amerických pokrokových autorů, naps. na zákl. ofic. dokumentů vyd. vládami USA, Vel. Británie, SSR, dále podle pamětí, ofic. zpráv a jiných pramenů. Často dávají autoři mluvit přímo svým pramenům v jejich autentickém znění. 1. oddíl spisu líčí postoj západ. mocností k sovět, moci v Rusku po r. 1917, intriky západ. tajné diplomacie, zvl. činnost B. Lockharta, S. Reillyho a jiných špionů. Dále sledují autoři politiku západ. velmocí směřující k vojen. tažení proti Sovětům, intervenční válku až k jejich porážce. 2. oddíl líčí kontrarevoluční pikle bělogvardějců až po moskevské procesy s protisovětskými škůdci v letech třicátých, další oddíl se zabývá trockistickými spiknutími. V poslední části jsou zachyceny události od Mnichova přes 2. světovou válku až k r. 1946 a je ukázáno, jak ani v těchto letech mezinár. reakce neustala v intrikách proti SSSR.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Politologie, mezinárodní vztahy

Vydáno: , Svoboda
Originální název:

The Great Conspiracy Against Russia , 1946


více info...

Přidat komentář

sirslo
20.04.2023

Knížka je naprosto poplatná době, kdy vyšla. Naprosto nekritické přebírání Stalinistického pohledu na historii Ruska a Sovětského svazu. O tom, jak daleko v překrucování pravdy autoři došli, dobře vypovídá citát z knihy (str. 171), který má popisovat sovětské věznění britského občana v roce 1933:

"Byli ke mně neobyčejně přívětiví a vyptávali se nanejvýš rozumně. Ti, kdo mne vyšetřovali, byli patrně dobří odborníci a rozuměli své práci. Vězení OGPU není vlastně ani vězení, je tam naprosto čisto, pořádek a dobrá organisace. Byl jsem po prvé vězněn, ale byl jsem se jednou podívat v anglické věznici a musím říci, že věznice OGPU je mnohem lepší ... Úředníci OGPU se ke mně chovali ohleduplně a dbali o mé pohodlí."

Kartsy
22.12.2021 5 z 5

O čem se v prozápadních dokumentech nemluví, aneb jak Rusové (a jiní) Slované byli i před sto lety terčem agresivního západního (USA,VB,Francie,Německo) tak východního (Japonsko) imperialismu. Jak známo na hrubý pytel patří hrubá záplata, aneb proč se bolševici museli na teror naučit odpovídat terorem. Kniha plná detailních výpovědí konkrétních západních agentů působících na území bývalého sovětského svazu od dob 1.sv.války. Velmi čtivě napsáno.


zahadum
27.01.2018 5 z 5

Budúce generácie uznajú svoj dlh Červenej armáde tak bezvýhradne ako my, ktorí sme žili a videli jej veľkolepé výkony. WINSTON CHURCHILL.

žiaľ ale ľudstvo je nepoučiteľné ( viď slniečkárske tupelo MaroCz ) a preto bude ľudstvo donútené si svoju históriu znovu zopakovať.

MaroCZ
22.02.2017 odpad!

bolševická žumpa "pokrokových autorů"

Štítky knihy

konspirační teorie

Autoři knihy

Michael Sayers
americká, 1911 - 2010
Albert E. Kahn
americká, 1912 - 1979

Kniha Velké spiknutí je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce19x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x