Velké procesy

Velké procesy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477844/bmid_velke-procesy-WlY-477844.jpg 3 6 3

Stanuli před soudem kvůli svému politickému přesvědčení, funkci, činům či z osobních důvodů. Alois Eliáš, Julius Fučík, K. H. Frank, Milada Horáková, Rudolf Slánský či Václav Havel - demokraté, komunisté, nacisté - vinní i bez viny. Se všemi byl veden soudní proces, na jehož konci si vyslechli rozsudek. Někdo putoval za mříže, jiný pod šibenici. Originální publikace historika Jaromíra Slušného mapuje ty nejslavnější politické procesy našich dějin, které se odehrály během totalitních režimů na území Československa. Autor čerpá z celé řady pramenů a dokumentů a vytváří ucelené a mnohdy objevné portréty konkrétních historických osobností a rozkrývá často ne zcela známé pozadí historických dějů. Dílo podobného rozsahu a vhledu do dějin soudnictví na vlně populárně naučné literatury zde ještě nebylo.... celý text

Přidat komentář

Tercy997
01.08.2022 1 z 5

Bohužel jsem z knihy velmi zklamán. Kniha se má věnovat 8 procesům, bohužel ale autor zachází do nudných vod - jmen, které nikomu nic neřeknou a nejsou v historii důležité. Místo líčení procesů autor popisuje jak nesouvisející člověk někde vysílal a detailně popisuje technologický proces rádiových vln. Ve finále se o procesu jednoho z 8 příběhů dozvíte na jedné stránce.

Denny456
17.03.2022 3 z 5

Přináší vám obecný vklad do některých procesů týkajících se našeho území. Myslím, že je to dostatečný vklad a u některých mi něco připomněl a některé postavy jsem vůbec neznal. Takže za mě pozitivní.


Etela
24.09.2021 3 z 5

Kniha zkráceně (na pouhých 255 stránkách) popisuje 8 procesů. Jedná se o procesy, které jsou i laické veřejnosti známé, popis je populárně naučný (aby přilákal ke knize co největší publikum). Neurazí, ani nenadchne. Kdyby byla kniha přeložena do cizích jazyků, byl by to jistě vhodný dárek, poukazující na dění na území ČR ve 20. století.