Velké případy FBI

Velké případy FBI https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105170/mid_velke-pripady-fbi-VCY-105170.jpg 4 46 4

Oblíbený autor literatury faktu navázal na čtenářsky velmi úspěšné příběhy dokumentující nejslavnější případy Scotland Yardu (Scotland Yard zasahuje I a II) a pařížské policie (Pařížská Surete pátrá) a seznámil je i s historií americké federální polici FBI. Ve 22 napínavých povídkách svým čtivým stylem líčí metody FBI v souvislosti s nejznámějšími zločiny, jež vyšetřovala od svého založení v roce 1908, a uzavírá tak cyklus o slavných vyšetřovacích centrálách. Jak autor říká: v této knížce nemohou být popsány všechny velké či důležité případy, zvolil jsem ty, které jsem považoval za zajímavé a dramatické, ale také poučné, které pomohou dokreslit představu o vývoji a stavu boje proti zločinu ve Spojených státech. 2. vydání... celý text

Přidat komentář

tomp
21.11.2023 3 z 5

Velice zajímavá kniha o případech známých i méně známých. Například fakta o špionážních akcích nacistů v USA před Pearl Harborem jsou velice zajímavá a doplňují "klasické" případy vražd a únosů. Na druhou stranu je zde (ve verzi knihy z r.1991, nevím jestli to není v novějších verzích knihy opraveno) chybně interpretován případ Juliuse Rosenberga, jehož odsouzení za špionáž se po rozpadu SSSR a odhalení dalších dokumentů ukázalo jako správné. V knize autor pracuje ještě s tezí, že to byl vykonstruovaný proces.

katy238
17.08.2018 5 z 5

Kniha obsahuje soubor případů, větších i menších, které ve své době způsobily rozruch a které rozlouskla právě FBI. Federální úřad byl krátce po svém založení a mnoho metod bylo neozkoušených, pracovníci nepříliš zkušení a zločinci měli bohužel dost velký náskok i vliv. FBI se však nevzdávala a tvrdou policejní prací brzy dosáhla výsledků a zločin si nemohl být tak jistý.
Autor v jednotlivých případech vykresluje kauzy se všemi potřebnými podrobnostmi a provádí čtenáře srozumitelnou cestou až do překvapivého rozuzlení případu. Kniha je zajimavým čtením pro každého, kdo má rád poctivou policejní práci a nebojí se dozvědět se více.


lushi
30.01.2017 3 z 5

U mě to bylo naopak jak u Market. Nejvíce mě bavily případy z 30. let a případy z WWII mě moc nezajímaly, proto jsem je četla jen tak automaticky a docela dlouho. Šlo o mou druhou Borovičkovu knihu a musím říct, že pan B. byl opravdu odborník a skvělý vypravěč a autor.

Market = )
22.11.2013 3 z 5

Měla jsem stejný problém jako už s jednou knížkou - zhruba první půlkou jsem se nemohla prokousat a čtení jsem přerušila a přečetla několik jiných knížek, ale druhá půlka se mi fakt líbila a dočetla jsem jí záhy :-). Zejména případy spojené se špionáží ve WW2.