Velké překvapení pro malého tučňáka

Velké překvapení pro malého tučňáka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433298/bmid_velke-prekvapeni-pro-maleho-tucnaka-shL-433298.jpg 4 16 6

Daleko na severu, kde matka příroda po celý rok nosí bílé palčáky, žili malý méďa a maličký tučňák. Ti dva byli nerozluční ode dne, kdy se ztratili svým rodičům ve sněhové bouři a museli se schovat do vnitřku stejného ledovce. Takto začíná velké dobrodružství jednoho chytrého malého tučňáka... který se stane přítelem všech dětí!... celý text

Žánr:
Pohádky , Pro nejmenší

Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Une grosse surprise pour Petit Pingouin , 2007


více info...

PaniWiga
PaniWiga
25.10.2022 3 z 5

Knihu hodnotím tak napůl. Má moc krásné ilustrace, které pohladí po duši. Množství textu je přiměřené buď malému posluchači, nebo začínajícímu čtenáři. Co mi ale vadí, je fakt, že se na severním pólu vyskytuje rodina tučňáků. Myslím, že není třeba plést dětem hlavy. A taky se mi nelíbí, že zmizení rodičů se vlastně nijak neřeší. V jedné chvíli sice kamarádi plánují, že by je jeli hledat, ale nakonec z toho sejde a nijak dál se tím nezabývají.

Víí
Víí
15.04.2022 5 z 5

Bila to moc hezká kniha!


MMacicekk
MMacicekk
29.02.2020 4 z 5

Obě knihy (Velké překvapení pro malého tučňáka a Velké překvapení pro malého méďu) obsahují každá okolo 30 stran s minimem textu, který pohodlně přečtete při uspávání svého potomka, zároveň si s ním můžete v knize ukazovat a detailněji rozebírat příběh. Text je totiž opravdu velmi jednoduchý, napsaný v krátkých úsečných větách, dávající dohromady prostý příběh, kterému velmi jednoduše porozumí nejmenší čtenáři.
Pokud hledáte to správné potěšení pro své ratolesti, ale i pro sebe, neváhejte si pořídit tyto kouzelné a především roztomilé dětské knížky, které si jistě najdou místo ve vaší domácí knihovničce.

Charmedka
Charmedka
21.02.2020 4 z 5

Knihy mají obrovský čtvercový formát, což jsem fakt nečekala, ale musím uznat, že i díky té velikosti vypadají knihy nádherně a já z nich měla neskutečnou radost.

Co se týče příběhu, tak je jednoduchý, není to nic složitého či dokonce více promyšleného. Kniha má 32 stránek, z toho většina jsou ilustrace a jen minimum textu, takže ji zvládnete na jeden zátah, což beru jako plus.

Knížku bych doporučila přibližně od dvou tří let, případně pro menší dítka, která mají ráda zvířátka a ráda v knížkách listují, protože příběh dle mého pro ně úplně zajímavý nebude. Ovšem na to prohlížejí je knížka krásná, ty ilustrace jsou moc povedené.

bara-z5649
bara-z5649
17.02.2020 3 z 5

Pro nejmenší čtenáře/nečtenáře je tato kniha skvělá! Hlavně má překrásné obrázky

veronika0382
veronika0382
12.02.2020 5 z 5

Velké překvapení pro malého tučňáka (první díl) a Velké překvapení pro malého méďu (druhé pokračování) jsou krásné krátké pohádky, které si vaše dětičky oblíbí už po otevření první stránky. Vlastně ne. Už když spatří knihu a její obálku, budou chtít ihned číst, protože ty ilustrace jsou prostě dokonalé! Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Autorovy další knížky

Marie-Danielle Croteau
kanadská, 1953
2019  74%Velké překvapení pro malého tučňáka
2019  73%Velké překvapení pro malého méďu

Kniha Velké překvapení pro malého tučňáka je v

Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x