Velké postavy rodu Kinských

Velké postavy rodu Kinských https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20888/velke-postavy-rodu-kinskych-20888.jpg 3 4 3

Životní osudy významných představitelů rodu od 16. stol. do současnosti. Historický význam českého šlechtického rodu. Výrazné osobnosti, které se zapsaly do českých dějin. Životopisné medailony čtyř významných příslušníků rodu včetně seniora Radslava Kinského.

Přidat komentář

jaroslav0572
30.10.2020

Nejvíce se mi líbila pasáž věnovaná Bertě Kinské. Na to jakou měla smůlu v mládí na chlapy to dotáhla fakt vysoko. Velice slušné dílo, ale žádný velký zázrak. Dávám 60%.

panouk
01.10.2016

Poněkud mě zarazilo, že knihu napsal jeden z exponentů režimu před rokem 1989. Jeho vystoupení na TV obrazovkách si pamatuji dodnes, i přezdívku "Dr. Pershing". O působení v řadách spolupracovníků StB nemluvě. Tím spíše je podivné, že rod Kinských nechal své dějiny zpracovat právě tomuto člověku, který v jistých dobách o nich neřekl patrně nic dobrého. Jinak literárně dobré..


minirock
18.01.2013 4 z 5

Kniha pojednává o životních osudech čtyř členů šlechtického rodu Kinských. Zatímco první kapitola, popisující Viléma Kinského, "externího spolupracovníka" Albrechta Valdštejna, mě moc nezaujala, další dvě kapitoly, věnované Františku a Bertě, mě doslova nadchly. Všichni známe Komenského, ale co udělal pro rakousko-uherské školství František Josef Kinský, tak o tom ví málokdo. A to stejné Berta Kinská - žena, která celý život věnovala, za socialismu zprofanovanému heslu, "boji za mír". Kdo z nás dnes ví o jejím celoživotním přátelství s Alfredem Nobelem a jejím vlivu na něj. Kdo ví, možná by bez ní ani nebyla Nobelova cena. Nebo že Mezinárodní soudní dvůr v Haagu založila právě Berta Kinská-Suttnerová. Opravdu jedna z velkých osobností našich dějin.