Kniha vědy

Kniha vědy https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247848/bmid_velke-ideje-kniha-vedy-Li1-247848.jpg 5 18 4

Kniha vědy je další ze série přehledových oborových publikací (Kniha filozofie, Kniha psychologie, Kniha ekonomie), určených pro nejširší veřejnost od úplných začátečníků až po pokročilé studenty a odborníky. Provází nás vývojem vědeckého myšlení, objevů a vynálezů od počátků až do současné doby a v chronologickém řazení seznamuje s nejvýznačnějšími vědci a jejich teoriemi. Kniha zaujme i svou moderní, přehlednou grafickou úpravou. Hlavním redaktorem autorského kolektivu byl Adam Hart-Davis.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Věda

Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The Science Book


více info...

Přidat komentář
poloborec
poloborec
29.07.2022 4 z 5

Kdybych si z toho něco reálně pamatoval, dal bych plný počet hvězd. :(

Bustedka
Bustedka
14.06.2021 5 z 5

V poslední době hodně bojuju s pocitem "vím, že nic nevím". Tahle edice je krásná a Kniha vědy ještě krásnější (i když vnitřek knihy už tak estetický jako obálka není). Vše je celkem srozumitelně popsáno, ačkoliv i teď mi je podstata strunové teorie pořád cizí.


Jitty82
Jitty82
23.04.2021 5 z 5

Tuto knihu jsem si koupila, abych uspokojila svou touhu po znalostech. To je hlavní důvod, proč ráda čtu knihy DK.

Líbí se mi rozvržení knihy a způsob, jakým je věda zasazena do historického a chronologického kontextu fyziky, chemie, biologie a geologie. Velký důraz je však kladen na fyziku. Celkově vzato je to podnětná kniha. Nevýhodou pro mě, ve srovnání s ostatními knihami DK byly některé koncepty, kterým jsem hůře rozuměla. Nemám vědeckou mysl. Čtení těchto záznamů mi tedy nějakou dobu trvalo, než jsem pochopila o co jde.

Tato kniha je skvělým čtením pro každého, kdo se zajímá o přehled vědy a její vývoj v průběhu času.

Veveve
Veveve
29.10.2020 5 z 5

Kniha je skvělá jako všechy ze série Velké ideje. Přehledně čtenáře seznamuje vývojem věděckého myšlení od úplných počátků až po současnot.