Velké drama věků

Velké drama věků https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445031/mid_velke-drama-veku-plE-445031.jpg 4 18 3

Zápas dobra a zla v lidských dějinách z perspektivy biblické zvěsti. Původ a kořeny zla v lidském světě. Vize konce lidských dějin. Definitivní porážka zla a dokonání plánu lidské spásy.

Žánr:
Literatura světová , Náboženství

Vydáno: , Advent-Orion
Originální název:

The Great Controversy


více info...

Přidat komentář

VladimirTetur
04.11.2020 5 z 5

Nádherná historie skutečného křesťanství a jeho nekonečný souboj s ďábelským papežským stolcem.

drLu
09.06.2018

Kniha Vítězství lásky Boží jistě zaujme každého, kdo s upřímným srdcem touží po poznání pravdy a hledání spravedlnosti. Autorka nabízí dobře strukturovaný a velmi podrobný exkurz do historických událostí, jež mají souvislost s mnoha biblickými texty, které na ně ukazují, že se měly v určitém čase a pořadí na zemi stát a staly se. Velmi mě zaujal klíč k pochopení biblického Danielova proroctví o období 2300 večerů a jiter, tedy pozemských 2300 let, které svým závěrem zasahuje až do naší doby, o níž se v proroctví píše, že potom již více prorockého času nebude. Čtenář se v knize dočítá o tom, kdo byli reformátoři? Jak žili a jak jim bylo v krátkém období dáno, aby poznali, že mnohá učení tehdejších církevních autorit jsou v přímém rozporu s Písmem svatým? Čemu čelili ve snaze šířit Boží zjevení o pravdě, že miliony křesťanů žily a stále žijí v klamu? Jak je možné, že myšlenky reformátorů byly vedeny ke společnému cíli v době, kdy nebyl internet, ani televize a cestování se počítalo na týdny a měsíce? Byl to Duch svatý, který pomáhá šířit Boží dílo mezi lidmi na zemi. Kniha dává nahlédnout do téměř neviditelného souboje mezi Božími silami dobra a ďáblovými silami zla. Osobně vděčím této knize za hluboké pochopení biblických pravd, což mi umožnilo i bližší poznání našeho Boha a Stvořitele Pána Ježíše Krista.


Etilik585585
21.04.2017 odpad!

Tato kniha je výplodem ,,choré mysli"!!
Je z ní cítit vliv jiné kultury, která se nás snaží přesvědčit a donutit k tomu, abychom se ke své mnohem starší a bohatší kultuře a historii obrátili zády.
Dovolím si připomenout, že svatí Cyril a Metoděj k nám tj. na Moravu přinesli překlad Písma svatého již v 9.století, podotýkám, že v té době byla církev ještě nerozdělená a tudíž její tradice,dogmata a věrouka obecně byly totožné ve všech církevních obcích. Dále co se týče mistra Jana Husa - skutečně chtěl církev reformovat na základě Písma, ale je známo, že prostřednictvím mistra Jeronýma Pražského byl informován o učení a fungování Pravoslavné církve na Rusi, jejíž kořeny sahají taktéž do Řecka.
To co kniha prezentuje je jakési novum, jakýsi paskvil, který si dělá ambice být teologickým dílem.
Jediná osoba - autorka knihy si zde osobuje právo vykládat Písmo podle svého rozumu a překrucovat takto, k čemu dospěli církevní otcové na všeobecných
církevních sněmech pod vedením Ducha Svatého.