Velké civilizace

Velké civilizace https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24692/bmid_velke-civilizace-zGK-24692.jpg 5 10 3

Velkoryse vypravená encyklopedie je věnovaná nejstarším známým dokladům fungujících státních útvarů po celé zeměkouli. Dovoluje nahlédnout do fascinujícího světa starověkého Egypta, Mezopotámie, antických civilizací, do říší Inků, Mayů a Aztéků, seznámit se se způsobem života Vikingů a indiánů, dotknout se záhad spojených s budovateli monumentálních kamenných staveb Tichomoří. Ve dvaceti kapitolách seznamuje čtenáři se základními rysy starých civilizací a způsobem života jejich příslušníků, a stovkami barevných fotografií přibližuje jejich výrobky, stavby a umění. Výklad doprovázejí časové tabulky a mapy.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Argo
Originální název:

Great Civilizations , 2004


více info...

Přidat komentář

Radesan
07.09.2021 5 z 5

Jak řeklo již pár kolegů níže, je pár knih, které nikdy nepustím. Jako nadšenec do antického světa.... jsem si tuto knihu zamiloval. Určitě doporučuji a kdo má toto téma rád, měl by si knihu alespoň zběžně projít, bude nadšen :-).

DavidGreňa
05.11.2019 5 z 5

Veľmi dobre spracovaná kniha. Podáva základné informácie o starovekých civilizáciách a obsahuje veľa pekných fotografií. Patri medzi moje knižné klenoty. Vždy sa do nej rád pozriem. Čo sa týka spracovania už ju prekonáva len encyklopédia História a ostatné knihy z tejto edície. Odporúčam.


Jarka 55
21.12.2017 5 z 5

Perfektní kniha perfektně zpracována a přehledně napsáná.Pro milovníky starého Egypta a starověkých civilizaci přesně na míru.Jedna z nejlépe napsaných knih co jsem měl v ruce.

Štítky knihy

dějiny lidstva starověké civilizace

Autorovy knížky

Göran Burenhult
švédská, 1942
2006  98%Velké civilizace

Kniha Velké civilizace je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x