Veľká kniha snehu a ľadu

Veľká kniha snehu a ľadu https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349750/bmid_velka-kniha-snehu-a-ladu-vuf-349750.jpg 5 8 3

Vitajte v krajine snehu a ľadu. Čiapky a rukavice nasadiť, začína sa polárna expedícia! Ako vzniká sneh a koľko druhov snehu poznáme? Existujú dve rovnaké vločky a na čo je nám sneh a ľad? Na všetky studené otázky dostane každý záujemca mrazené odpovede v balení plnom celostranových ilustrácií, roztváracích chlopní a informácií o zime. Aké to je, keď sa na človeka valí lavína? Ako dobre sa býva v iglu a spí na lôžku zo stvrdnutého ľadu? Čitateľ, ktorý to chce vedieť, nech neváha a vyskúša... Bez teplých rukavíc, šálu a poriadnej čapice sa ale nezaobíde. Pozor... blíži sa snehová búrka!... celý text

Přidat komentář

muchomurka
06.02.2020 3 z 5

Knížka je o fous lepší než ta o podzemí. Ale i tak mi nesedla. Spousta zajímavých věcí je podávána nudně, rozevírací stránky to nezachrání. Ilustrace se mi příliš nelíbily, navíc kolikrát by měly odpovídat textu - př. když v jednom odstavci se píše, jak má být člověk oblečený, pak u druhého, kde se píše o výzkumnících, tak je tam výzkumník oblečený jak do parku a ne podle toho, co se psalo o odstavec výš. Také mě neskutečně rozčilovalo, jak autorka mluví ke čtenáři a to, že při představování zvířat mluví jakoby ta zvířata. To nemusí být špatné, ale zde to nemělo to správné vyznění. Přesto jsem se pár zajímavostí dočetla, ale to bych se dočetla i v jiných knihách. Uvidím, co na to naše dítko, až na to bude mít věk, ale za mě mu vyberu jinou knihu než tuto.

wiix
25.08.2019 5 z 5

Jednoducho: jééj. Ja mám tieto encyklopédie rada. Tieto, ktoré nie sú len zbierkou informácii, ale grafické spracovanie, nápad a prvý dojem sú iné, zvláštne a netradičné.


ddkk
15.07.2019 5 z 5

Co je to vlastně sníh? Jak vzniká? A led? A co se s nimi dá dělat? Kde jsou?....Další ze skvělých dětských naučných a přitom zábavných encyklopedií se spoustou obrázků a informací s celostránkovými ilustracemi a složenými velkoformátovými kresbami...Krásná kniha pro děti, kterou mohu jen doporučit.