Velká kniha o svatých aneb po kom se jmenujeme

Velká kniha o svatých aneb po kom se jmenujeme https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116711/velka-kniha-o-svatych-aneb-po-kom-se-jmenujeme-116711.jpg 5 10 4

Kniha vás může provázet po celý rok a v každém věku. Kniha je vhodným dárkem k jmeninám, narozeninám nebo také ke křtu, k prvnímu svatému přijímání a mnoha dalším příležitostem.

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Mein großes Buch der Heiligen und Namenspatrone , 2003


více info...

amejzlík
amejzlík
24.09.2023 5 z 5

Obohacující knížka s příběhy světců. Psaná dětským jazykem. Dozvěděla jsem se základní informace a stručný příběh světců. Jen bych ocenila kdyby kniha byla delší a datace svátků byly přesné podle českého liturgického kalendáře. Kniha je přeložena z němčiny. Četla jsem ji dlouho, abych si každý z příběhů co nejlépe zapamatovala. Okouzlily mne i roztomilé ilustrace.

Rihatama
Rihatama
06.02.2022 5 z 5

Přijedu k rodičům na návštěvu, ti něco kutí v kuchyni a přede mnou v obýváku na stole leží kniha o tom, jak se kdo jmenuje. Stačí otevřít google a tam člověk najde spoustu informací o původu jmen, myslím si. Někdo chce snadno vydělat peníze... Ale knihy jsou pro mě jako magnet, tak si uvařím kávu, otevírám ji a začítám se do osudů svatých - matky Anděly, nevěřícího Tomáše, pomocnice v nouzi Markéty, statečného Jiřího, zářivé Lucie a dalších a dalších a jsem více než mile překvapena. Formou, obsahem, ilustracemi. O mém jméně ani čárka, ale necítím se nijak ošizena. Nejsem zase tak sebestředná :-). Laskavé historické fresky, které musí potěšit všechny nositele jmen svatých.


Amneris
Amneris
24.05.2021 5 z 5

Příběhy o světcích a světicích jsou velmi hezky napsané srozumitelnou formu a navíc doplněné krásnými ilustracemi. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Knihu mi doporučila kamarádka :-)

Mánička178
Mánička178
10.09.2018 4 z 5

Kniha o skutečných hrdinech, kteří by se (nejen) dětem rozhodně líbily :) I mě, jako dospělou kniha opravdu zaujala a dozvěděla jsem se o mnohých, dosud mně neznámých světcích. Už se těším, až ji jednou budu předčítat dětem :)