Velká kniha o svatých aneb po kom se jmenujeme
kniha od: Vera Schauber & Hanns Michael Schindler
KoupitKoupit eknihu
Kniha vás může provázet po celý rok a v každém věku. Kniha je vhodným dárkem k jmeninám, narozeninám nebo také ke křtu, k prvnímu svatému přijímání a mnoha dalším příležitostem.
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116711/velka-kniha-o-svatych-aneb-po-kom-se-jmenujeme-116711.jpg 4.69Duchovní literatura, Náboženství
Vydáno: 2009, Karmelitánské nakladatelství
Mein großes Buch der Heiligen und Namenspatrone, 2003
Komentáře (3)
Kniha Velká kniha o svatých aneb po kom se jmenujeme

Přijedu k rodičům na návštěvu, ti něco kutí v kuchyni a přede mnou v obýváku na stole leží kniha o tom, jak se kdo jmenuje. Stačí otevřít google a tam člověk najde spoustu informací o původu jmen, myslím si. Někdo chce snadno vydělat peníze... Ale knihy jsou pro mě jako magnet, tak si uvařím kávu, otevírám ji a začítám se do osudů svatých - matky Anděly, nevěřícího Tomáše, pomocnice v nouzi Markéty, statečného Jiřího, zářivé Lucie a dalších a dalších a jsem více než mile překvapena. Formou, obsahem, ilustracemi. O mém jméně ani čárka, ale necítím se nijak ošizena. Nejsem zase tak sebestředná :-). Laskavé historické fresky, které musí potěšit všechny nositele jmen svatých.

Příběhy o světcích a světicích jsou velmi hezky napsané srozumitelnou formu a navíc doplněné krásnými ilustracemi. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Knihu mi doporučila kamarádka :-)

Kniha o skutečných hrdinech, kteří by se (nejen) dětem rozhodně líbily :) I mě, jako dospělou kniha opravdu zaujala a dozvěděla jsem se o mnohých, dosud mně neznámých světcích. Už se těším, až ji jednou budu předčítat dětem :)
Štítky
světci církevní rok biblické postavy křesťanské svátky jména a příjmení, antroponyma svatí patroni světice
Autoři knihy
Kniha Velká kniha o svatých aneb po kom se jmenujeme je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 10x |