Velká kniha o kávě

Velká kniha o kávě https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391821/mid_velka-kniha-o-kave-Jcv-391821.jpg 5 27 5

Petra Davies Veselá je mistryní ČR v přípravě kávy, podílí se na mezinárodních soutěžích a vede baristické kurzy. Její první Kniha o kávě je v oboru zásadním titulem, kterého se prodalo přes 29 000 ks. Rozšířila a aktualizovala svou první úspěšnou Knihu o kávě. Sepsala spoustu nových poznatků a zohledňuje své nové zkušenosti i velký rozkvět kávové kultury. Kniha je určena i těm, kteří svou první Knihu o kávě mají – obsahuje zcela nové fotografie a mnoho nových informací včetně nových receptů kávových nápojů. Nádherné nové fotografie vtáhnou čtenáře do děje. Zavedou je přímo na kávové plantáže, do pražíren či k zajímavým osobnostem z oboru. Kniha seznamuje s řadou nových metod přípravy kávy a receptur, s domácími i profesionálními mlýnky a kávovary a další vybavením. Také v ní najdete i praktické rady jak založit a úspěšně provozovat vlastní podnik. Velkorysý formát a výjimečné vizuální, grafické a obrazové zpracování. Ideální dárek pro kohokoli, kdo miluje kávu. Pro běžné spotřebitele, kteří si dobrou kávu rádi uvaří doma, ale i pro profesionální kavárníky a baristy.... celý text

Přidat komentář

Katie88
10.11.2022

Moc pěkné vydání s krásnými fotografiemi. Něco málo o kávě tuším a jsem ráda, že se naše informace a názory na kávu s autorkou v mnohém shodly. Bylo tak pro mě mnohem snažší se začíst a "věřit" jí naprosto vše, co napsala :-) Knihu hodlám využívat i do budoucna, jako průvodce pro mě coby amatérského baristy.
Jedinou výtku bych směřovala k chybám v knize. Editor si s ní rozhodně moc práce nedal...

vila_z_lesa
02.01.2021 5 z 5

Rozhodně doporučuji pro každého milovníka kávy. Kniha je čtivá a skvěle přehledná. Dozvíte se o cestě vašeho šálku kávy od samotného vložení semínka kávovníku do půdy až k vám.


DavidGreňa
29.09.2020 5 z 5

Knihu som kupoval, aby som sa dozvedel niečo viac o príprave kávy a o káve samotnej. Ide o skvelú knihu plnú nádherných fotografií a nebudem preháňať ak napíšem, že táto kniha mi otvorila oči pri príprave kávy a jej pití. Mala by sa stať povinným čítaním pre ľudí, ktorí pijú kávu. Aby pochopili, že v supermarkete dobru kávu nekúpia. Doteraz som pil hlavne domáce bylinkové čaje a kávu len Nescafé resp. 2v1, ale teraz vďaka tejto knihe som sa stal aj milovník dobrej kávy. Aj vďaka knihe sa teraz učím kávu dobre pripraviť a vytvoriť tak nápoj plný chutí a vôni. Kniha začína pestovaním kávovníkov, zberom, sušením kávy, pražením a samotnou prípravou. V knihe nechýbajú aj recepty na rôzne kávové nápoje, príklady najvhodnejších mlynčekov a kávovarov. Knihu určite odporúčam.

lucifess
20.01.2020 5 z 5

Knihu jsem si koupila ze zvědavosti jak to s tou kávou vlastně všechno je. Byla jsem u Petry na kurzu a jsem na tom stejně jako na tom dříve byla ona - nepiji/nepila jsem kávu. Petra mi ukázala cestu a teď lačně hltám informace. Skvěle utříděno, vše doplněno fotografiemi. Mohu jen doporučit. Kniha je skvělá nejen pro kávové "začátečníky", ale rozhodně i kávové nadšence a "pokročilé".

Marčullkas
20.02.2019 5 z 5

Díky knize máme možnost kávu do hloubky poznat. A umět si ji připravit a s velkou chutí vychutnat.

Štítky knihy

káva kavárny

Autorovy další knížky

Petra Davies Veselá (p)
česká, 1983
2010  87%Kniha o kávě
2018  97%Velká kniha o kávě

Kniha Velká kniha o kávě je v

Právě čtených6x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce23x
Chystám se číst29x
Chci si koupit16x