Veľká kniha o dinosauroch

Veľká kniha o dinosauroch https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254635/mid_velka-kniha-o-dinosauroch-254635.png 5 23 6

Vizuálne najpôsobivejšia, najprecíznejšia a najzrozumiteľnejšia kniha, aká bola napísaná o dinosauroch. Vyše 500 atraktívnych fotografií a kresieb oživuje dinosaury najrozličnejších veľkostí a tvarov. Dokonalé konštrukcie modelov vychádzajúce z vedeckých poznatkov-niektoré z nich vznikli špeciálne pre túto knihu-znázorňujú v pozoruhodných detailoch vonkajšiu i vnútornú anatómiu tela týchto hrôzostrašných tvorov. Úplný prehľad dinosaurov od A po Z uvádza všetky rody dinosaurov, aké sa doteraz podarilo zistiť. Kapitoly: O dinosauroch všeobecne-Čo sú dinosaury ?, Pôvod, predkovia a potomkovia, Triasový svet, Jurský svet, Kriedový svet, Anatómia dinosaura, Spôsob života, Ako vyhynuli dinosaury ?, Fosilizácia, Nálezy dinosaurov, Vykopávky dinosaurov, Dinosaury v múzeách, Modelovanie dinosaurov. Dinosaury rad za radom-Teropody-Theropoda, Veľjaštery-Sauropodomorpha, Obrnené dinosaury-Thyreophora, Ornitopody-Ornithopoda, Marginocefalovce-Marginocephalia, Dinosaury od A po Z-Okrem údajov o všetkých doteraz známych rodoch dinosaurov sa v tomto dinosaurom slovníku uvádzajú aj odkazy na dnes už nepoužívané mená.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata , Encyklopedie

Vydáno: , Timy Partners
Originální název:

The Ultimate Dinosaur Book , 1993


více info...

Přidat komentář

JancaMia
25.02.2022 4 z 5

Kniha koupená tatínkem kvuli Jurskému parku :))

Bacileus
09.12.2018 5 z 5

Ježišmarja, moje dětství v kostce s Allosaurem na přebalu! A zmínka o tom, že se z Troodona vyvinuli ti divní zelení lidé, které si konspirační teoretici s vyfoukanými vlasy dosadili do role mimozemšťanů! A je tam Mamenchisaurus, dinosaurus s nejfamiliárnějším jménem co znám! Je mi do pláče! Snad ta knížka bude v jedné z krabic v prádelně. Snad si ji ještě přečtu! Nostalgie, kurva!


niki-chan
21.12.2017 4 z 5

Velmi dobře podané informace o dinosaurech, velké plus za doprovodné rekonstrukce dinosaurů. Ovšem nešlo se zbavit pocitu lehké zastaralosti.

Dastysm
08.10.2015 3 z 5

Opravdu skvělá kniha o druhohorních neptačích dinosaurech. Nicméně ve světle novějších vědomostí začíná lehce blednout.

notburga
14.05.2015 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha o dinosaurech. Překrásné ilustrace a text členný tak, že jsem ji začala číst už v šesti a v pubertě v ní stále nacházela něco nového, čemu jsem předtím nevěnovala pozornost. Zajímavá je dvojstránka popisující různé teorie o příčinách vyhynutí.

emptyRow
23.07.2012 5 z 5

užasná kniha ako malý som ju vedel naspamať :D