Velká hra pokračuje

Velká hra pokračuje https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58685/bmid_velka-hra-pokracuje-RPa-58685.jpg 4 24 7

Baron Goldring série

< 2. díl >

Pokračování románu Velká hra.Kapitán Hončarenko po skončení války se vrátí do Itálie,aby pomohl svému příteli Matinimu.Je však unesen jako baron von Goldring a naverbován do školy pro výchovu špionů a záškodníků,Tito špioni mají jako budoucí působiště Sovětský svaz.Podaří se mu ale navázat kontakt se sovětskou stranou a pomůže při nasazení sovětského rezidenta do této školy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Válečné

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

У чорних лицарів , 1964


více info...

milan3144
milan3144
01.10.2021 4 z 5

O proti prvnímu dílu to dost ztratilo šťávu. Dramatické situace se zde vyskytují ve velmi omezené míře a tak jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nakonec se přiklonilo, díky autorově způsobu vyprávění, které tak nějak nenásilně dokáže čtenáře uvést do děje, mé hodnocení ke čtyřem.

Dédečko75
Dédečko75
13.05.2021 5 z 5

No čekal jsem více ale zajímavá kniha


Gracian1964
Gracian1964
15.07.2020 5 z 5

Prvý diel si už dobre nepamätám. Sám vojak v poli som čítal veľmi dávno, ale tuším sa mi páčil. Či bol lepší alebo horší ako druhý diel, posúdiť teda neviem. Tu sa Gončarenko nachádza po skončení vojny, ocitne sa najprv v zajateckom tábore pre nemeckých vojakov, potom v Španielsku v škole špiónov, agentov, diverzantov a iných živlov, kde pôsobí ako vychovávateľ, inštruktor. Jasné, že pod krycím menom Fred Schulz, nikto netuší, že je sovietsky agent. Nuž, je to dobré, na to, že to napísal sovietsky čelovek, mimoriadne dobre napísané a pomerne zasvätené, pokiaľ môžem amatérsky zhodnotiť. Ideovú linku nechajme bokom, celkom logicky v nej sú Rusi tí dobrí a ostatní tí zlí. Inak by to asi nemohlo vyjsť do tlače. Tretí diel asi zháňať nebudem, i keď by ma zaujímalo, ako story skončí. Ale ak sa mi nejakým nedopatrením dostane do rúk, určite si ho prečítam.

Switch
Switch
26.06.2020 4 z 5

Velká hra pokračuje je dílko navazující na Dold-Mychajlykovu Velkou hru. Román se nese v podobném duchu, je zde plno akce, napětí, intrik. Bravurně napsané a po přečtení mě mrzí, že kniha nemá ještě o nějakou tu stránku navíc... Baron Goldring opět mění identitu a je vtažen do tajného projektu špionské školy vedené bývalými příslušníky Třetí říše. Tentokrát bez pomoci své domovské buňky. Dokáže se dostat ze všeho se zdravou kůží? Rozhodně doporučuji k četbě - ideálně spojit z prvním dílem Velká hra - jsou zde navazující příběhy a dopomohou čtenáři dotvořit si celý příběh :-)

MadlaBo
MadlaBo
17.03.2013 5 z 5

Vynikající pokračování dokumentární knihy Dold-Mychajlyka "Velká hra". Potěšilo mě, že slavný rozvědčík Hončarenko-baron von Goldring nebyl odhalen a přežil. Bohužel takové štěstí neměl druhý slavný rozvědčík ("špion") doktor Richard Sorge-Ramsay, kterého Japonci půlroku před koncem války popravili. Čest jeho památce.

LenaDonan
LenaDonan
20.09.2012 4 z 5

Mister Gončarenko sa akosi vplýžil do mojej topky najlepších charakterov, resp. postáv. Inak, stále obdivujem Doľd-Mychajlykov štýl písania. V knihe nenájdeme ani za mak priamej akcie, ale on dokáže vybrúsiť napätie aj zo vzduchu!! Stále drží a drží... a drží, kým nie je ozajstný koniec. Ešteže je aj posledná časť.

Pavelpi
Pavelpi
05.01.2011 3 z 5

Slabší odvar prvního dílu.Některé scény jsou příliš rozvláčné a některé přímo neuvěřitelné.

Autorovy další knížky

Jurij Petrovyč Dold-Mychajlyk
ukrajinská, 1903 - 1966
1966  74%Velká hra pokračuje
1965  85%Velká hra
1969  72%Barón Goldring v nových službách
1952  0%Lidé ze stepi

Kniha Velká hra pokračuje je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce60x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x