Velká česká kniha o matce a dítěti

Velká česká kniha o matce a dítěti https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39517/velka-ceska-kniha-o-matce-a-diteti-39517.jpg 4 27 8

Podtitul: Vše o těhotenství a prvním roce dítěte Ideální komplexní kniha pro nastávající českou maminku! Naleznete v ní potřebné informace o početí, průběhu těhotenství (jak matky, tak dítěte), vše o porodu a péči o novorozence a kojence a kojení. Exkluzivita této knihy spočívá v tom, že vychází pouze z českého prostředí, je doplněna dokumentárními fotografiemi přímo z porodního sálu, a obsahuje velké množství barevných obrázků, ultrazvukových snímků, nákresů a fotografií, díky kterým má tato kniha vysokou informační hodnotu. V knize mimo jiné naleznete: * Doporučené pohybové aktivity v těhotenství, výživu, potravinové doplňky, možnosti oblékání, jak a zda cestovat, pomůcky, přírodní prostředky a způsoby ulevující těhotenským obtížím. * Jak postupovat v případě nemoci, co dělat, pokud žena trpí chronickou chorobou, doporučené homeopatické přípravky, aromaterapie, bylinky, masáže. * Přehled všech vyšetření v těhotenství, jak probíhají, co zjišťují, k čemu slouží. * Komplikace v těhotenství, jak jsou léčeny a řešeny, jejich vliv na dítě a co má budoucí maminka v takových případech dělat. * Průběh porodu včetně všech mimořádností, jak probíhají, a co z nich vyplývá pro maminku a dítě. Možnosti anestézie a jak se aplikuje. Cvičení po porodu, průběh šestinedělí, co v tomto období dělat a čemu se naopak vyhnout. Jak postupovat v případě poporodních depresí. * Péče o novorozence v porodnici, a následně doma. Kompletní rady, jak o dítě pečovat, jak ho krmit, oblékat, ošetřovat, koupat, uspávat, zda a kdy používat dudlík, vše potřebné o kojení, jak dítě správně držet. * Vhodné hračky a hry pro zdravý vývoj dítěte, cestování s kojencem, výběr oblečení, botiček, kdy do poradny dětského lékaře, přehled očkování a mnoho dalších informací. * Antikoncepce vhodná při kojení. Autorka MUDr. Bc. Taťána Hanáková pracuje jako gynekoložka v Hranicích na Moravě, a při psaní této knihy zúročila veškeré své vědomosti a zkušenosti z dlouholeté odborné praxe. Pomáhaly jí při tom její spokojené pacientky, které autorku inspirovaly svými podněty a připomínkami, a tým dalších odborných spolupracovníků.... celý text

Přidat komentář

beer.veronika
28.12.2023 4 z 5

Super kniha pro maminky s pěkným grafickým zpracováním.

Eorin
03.06.2023 4 z 5

Velmi dobře zpracovaná kniha, která může být dobrým průvodcem v těhotenství a pak i po porodu. Jasné, přehledné a dostatečné informace.


nakavusterezou
15.03.2023 4 z 5

Velmi přehledná kniha, která je určitě vhodná pro maminky, které čekají své první miminko. Doporučuji knihu koupit ještě předtím, než budete hledat informace na internetu (chcete vědět všechno a hned! :D) Tady všechny informace máte pohromadě a na jednom místě, najdete tam opravdu základ informací, které je dobré vědět. Detailnější informace si pak můžete dohledat na internetu.

ferda16
03.11.2021 5 z 5

Krásná, přehledná knížka. Prvorodičkám vřele doporučuji. Mně moc pomohla.

_Michelle_
18.03.2021 4 z 5

Pěkně zpracovaná kniha o těhotenství, porodu a péči o novorozence a kojence zasazená do českého prostředí. Mám za to, že jsem se dozvěděla veškeré základní informace, které mi pomohou při přípravě na příchod mého prvního potomka. Co však knize musím vytknout je její nevhodný (příliš velký) formát a značná tíha, která dost narušuje pohodlí při čtení. Právě z tohoto důvodu jsem snížila své hodnocení o jednu hvězdu. Co dodat..... knížku mohu doporučit každé prvorodičce, která nemá zdravotnické vzdělání, či praktické zkušenosti s péčí o mimčo, přičemž by se ráda dověděla více o tom, co přináší těhotenství a mateřství.

Morgainne
28.12.2018 5 z 5

Jak píše Lenu04 kniha je rozdělená na několik částí od oplodnění až po péči o dítě do 1 roku. V každé kapitole jsou srozumitelné informace k tématu, následují nejčastější otázky a odpovědi na ně a další rady. Moc se mi líbilo, že ke každému tématu je i tabulka s alternativními metodami a nabídka homepatických přípravků, které je možné pro danou situaci využít. Informace jsou podány jasně a srozumitelně (hodně spokojená jsem byla s částí o kojení, kde informace odpovídají nejnovějším poznatkům a navazují na doporučení laktační ligy), knížku jsem měla půjčenou z knihovny, ale kdybych si ji koupila, určitě by to nebyly vyhozené peníze.

Lenu04
27.01.2017 5 z 5

Kniha se zabývá oplodněním, těhotenstvím (vyšetření, poradny, vývoj, potíže, jak být zdravá a fit, onemocnění, vícečetné těh. ), porodem (spontánní, na operačním sále), šestinedělím, kojením a výživou do 1 roku, ošetřováním novorozence a péčí dítěte do 1 roku. Jsou v ní praktické rady a informace, obrázky (i když bych uvítala občas více fotografií - hlavně u péče o dítě), přehledné tabulky. Jediná její nevýhoda je, že je velká a těžká - na konci těhotenství se s ní špatně manipuluje:).

Dáma s hrnstjm
25.02.2015 2 z 5

Kniha budí na první pohled dojem jedinečné (a jediné) příručky těhotenství a mateřství pocházející z českého prostředí. Při bližším pohledu nejde ale o nic extra skvělého. Zarazilo mě množství reklam, které jsou všude tam, kde bylo trochu místa, výjimkou nejsou ani celostránkové reklamy (na prací prášek, na Sunar aj.). Všude možně, ale naštěstí tématicky, jsou rozmístěny také rámečky s "knižními tipy" jakožto doporučení další vhodné literatury, výhradně ovšem z nakladatelství Computer Press. Co se týče textu: pět let po vydání knihy lze mnohá doporučení autorky označit za zastaralá a překonaná, porodnictví v ČR přece jenom za tu dobu ušlo nějaký kus cesty a existují i jiné trendy. Bohatá obrazová příloha působí z velké části spíš jako obsah zahraničních fotobank. Výjimkou je detailní fotoreportáž z porodu, která je pojata dost nelichotivě vůči rodící ženě a záběry jsou téměř drastické (hádejte, na jaké stránce jsem "náhodou" knihu poprvé otevřela...), ale aspoň jde poznat, že je to focené autenticky na českém porodním sále. Další výhradu mám k formátu knihy - je to něco mezi A4 a A3, pevná vazba, křídový papír = kniha je hodně těžká a neforemná, čtenář (tj. žena v očekávání) se s ní při manipulaci prostě dost nadře. Pro mě osobně byla kniha zklamáním, čekala jsem na ni v knihovně půl roku (a když už na mě přišla řada, mohla jsem první polovinu jaksi rovnou přeskočit), abych pak zjistila, že některé části ani nemá smysl číst. V dnešní době jsou podobné příručky bohužel už přežitkem, internet člověka informuje aktuálně, rychle a efektivně, nabízí názory více odborníků a lze se dopátrat větší objektivity. Knihu asi radči nedoporučuji, je zbytečné ji číst...

Kniha Velká česká kniha o matce a dítěti je v

Právě čtených1x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x