Veletoč osudu

Veletoč osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493160/bmid_veletoc-osudu-jXq-493160.jpg 4 18 6

Autorka líčí s dokonalou znalostí reálií příběh své židovské rodiny, jejíž příslušníky zavál osud do všech koutů světa. Životy lidí, jež poznamenala láska, nezměrné utrpení, bolest a dějinné zvraty celého století. Vypráví o společenském vzestupu, útěcích a novém počátku, o lásce a ztrátě. Strhujícím způsobem utkala z vláken minulosti sny o budoucnosti. Neboť co ještě zůstane, když vše minulé zanikne?... celý text

Literatura světová Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Wellenflug , 2021


více info...

Přidat komentář

soukroma
včera 3 z 5

Zajímavé, ale trochu ztuha podané, ne zrovínka moc čtivé.

tabaluga
08.02.2023 5 z 5

Téma druhé světové války nikdy neomrzí. V první části se spíše pojednává o životě Anny, která je z vyšších vrstev a svou budoucnost měla danou. Proto nikdy nemohla mít pochopení pro ženu svého syna Heinricha, který si svou vyvolenou našel mezi dívkami z nižších vrstev. Skoda, že Anna ji nedokázala přijmout, mohlo to být vše úplně jinak. Obě to byly silné ženy i když každá z jiného těsta.


cori
29.10.2022 4 z 5

Autorka pátrala v rodinné historii a sepsala životní příběhy Marie, adoptivní maminky svého dědečka, která se jako nemajetná dívka z dělnické rodiny provdala za synáčka z bohaté berlínské židovské rodiny a odešla s ním hledat štěstí do USA, a její tchýně Anny, jejíž otec původem pekařský učedník se stal v Lipsku bohatým podnikatelem s látkami a vychovával ji spolu se sestrami jako výhodné partie k povznesení rodiny přivdáním do stejně bohatých židovských rodin. Její život poznamenala smrt sestry, prvního manžela i syna a vydědění milovaného syna Heinricha. Rozvětvenou rodinu tragicky zasáhl holocaust a nacistická politika.
Oba příběhy jsou napsány velmi poutavě a popisují život vyšší lipské společnosti na konci 19. století i život v Berlíně během obou válek i v meziválečném období a osudy německých vystěhovalců v USA.

Renatecka
06.09.2022 5 z 5

Tato kniha je pro mě unikátní. Strašně moc mě bavila, příběh napsaný moc hezky a přitom tak nepřikrášleně, prostě tak, jak život osudy postav této úžasné knížky přinesl. Výtečné dílo a kdo má rád rodinné ságy, tak vřele doporučuji.

maryzka
31.08.2022 3 z 5

Osudové příběhy žen, kde občas jsou i chlapy slabý pro život.

bookcase
18.08.2022 5 z 5

Osudy jedné židovské rodiny prostřednictvím dvou žen - matriarchy rodu Anny a její snachy Marie. Všední starosti, problémy s láskou i penězi, strach z války... Čtivé a hodně zajímavé.

Autorovy knížky

Constanze Neumann
německá, 1973
2022  84%Veletoč osudu

Kniha Veletoč osudu je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce53x
Chystám se číst38x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x