Vel'ký turnaj

Vel'ký turnaj https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321914/bmid_dracie-srdce-4-tHj-321914.jpg 5 23 5

Dračí srdce (A. Galán) série

< 4. díl >

Na našich kamarátov a ich drakov čaká ďalšie dobrodružstvo plné nebezpečenstva. Kale a jeho priatelia musia nájsť tretie semienko, aby zachránili Hmlistý les. Lenže, keď sa Kale vyberie do dračích stajní vo svojom hrade, zistí, že Murdo spolu s bratrancom Dupákom Mondraga uniesli! Vrátia mu ho len v prípade, že vyhrá súboj. Súboj je tvrdý a Dupák s Murdom podvádzajú. Ako zvíťaziť nad zlými bratrancami a dostať späť Mondraga? A kde sa nachádza tretie semienko? Pútavé príbehy, plné dobrodružstva a fantázie, si získali obľubu u detí po celom svete.... celý text

Přidat komentář

haki34
17.10.2022 4 z 5

(SPOILER) protože ve výprodeji šly sehnat jen díly od 4. nahoru, začínám velkým turnajem..respektive čteno trošku napřeskáčku..ilustrace paráda, zaujmou na první pohled. Aby jsme nebyli až tak mimo, začátek knížky tvoří obsáhlá rekapitulace předchozích dílů, takže s emi i povedlo zoorientovat co a jak (akorát mě mrzí, že nevím, jak Kale k Mondragovi přišel, proč jeho drak nelétá a podobné "vychytávky"). Celkem rychle jsem se seznámila i s hlavními hrdiny. děti prožívají celkem nedětské a hodně napínavé dobrodružstív, kdy mě trochu zarazilo, že autorka vystaví Arna v turnaji ohrožení života, a o Murdovi a Doiupákovi mluví jako o "klucích" - výrostci, kteří drží nabitý samostříl ? kluci ? to už bylo hodně doleva..ale i přes tuto hodně nebezpečnou situaci se kluci dostali celkem pohodlně, bez větších šrámů. Další nebezpečná situace číhala jen o pár stránek dál - jezero plné piraní.. možná šlo taky vyřešit trošku bezpečněji, jak nám Mlha se svojí paní předvedla..
Děj super, jen je to všechno tak nějak nahuštěné a zjednodušené - pro menší čtenáře...jako dospělák přelouskáno během půlhodinky.
Doporučuji.

JankaV80
02.11.2020 5 z 5

Syn si tuto podařenou sérii velmi oblíbil. Kniha nezačíná hledáním semínka, jak by fanda této série očekával, ale únosem Mondraga. A i když děti nad Murdou vyhrají, nebyl by to on, kdyby jim ho i přesto všechno nevydal. Jenže, děti mají fištrón a díky jedné jediné (ale velmi živé) indicie, přijdou na to, kam byl drak ukryt. No a pak už začíná část druhá, hledání dalšího semínka. I tentokrát se dětem podaří semínko najít a získat. Jenže, čas rychle plyne a dětem stále zbývá najít další 3 semínka za pouhé 3 dny.
Nejen knihu, ale celou sérii doporučuji menším čtenářům. Děj je napsaný tak pěkně, že čtenáře vtáhne do děje a on vůbec nevnímá, kolik už toho přečetl. A to nemluvím o tom, jak si syn vždycky rychle běží pro další díl, aby se dozvěděl, jak celé toto dobrodružství bude pokračovat :-)


Isew
31.08.2018 4 z 5

Murda unesl Mondraga! Co jsi to ten kluk rozmazlený jenom dovoluje? Mně tak někdo sáhnout na draka! Hned bych se s ním pustila do souboje. Jo, je to tam. Souboj. A na dracích. A v brnění. A s kopím. Ale co další semínko? Uf, oddechla jsem si. Nezapomněli. Můžu v klidu spát. Mlžný les snad bude zachráněn.

Knižní střípky
09.05.2016 5 z 5

Opět moc pěkné, dcerka je zatím u druhého dílu, já mám náskok a těším se na další díl, který má vyjít co nevidět.....děti opět musí bojovat nejen o získání dalšího semínka, nutného pro záchranu lesa, ale i se zlým starostovic synkem Murdou, který na začátku knihy ukradne Kalemu jeho draka Mondraga....i když tento boj vyhrají, určitě se s Murdou ještě potkají, Murda se jen tak nenapraví.....a podaří se jim najít zbývající tři semínka nutná pro záchranu lesa? Mají na to již pouhé tři dny, za tři dny bude úplněk, kdy se musí všech šest semínek vysadit...obdivuji odvahu malých přátel, jsou to moc milé a šikovné děti, kterým nechybí odvaha, mnozí dospělí by se od nich mohli učit, co znamená opravdové přátelství.

JanaDor
24.04.2016 5 z 5

Osobně jsem si tuto sérii velmi oblíbila a nejinak je to u mých dětí. S radostí jsme se začetli do čtvrtého dílu, který nás opět vtáhl do vymyšlené země Samarada, kde každý od určitého věku vlastní draka.
Je to pohádka pro děti, takže dobrý konec je samozřejmostí. Těším se na další příběhy, kdy děti překonají svůj strach a podaří se jim zachránit mluvící les. Stále nevíme, kdo je ten zloduch, který stromy kácí. Takže nás čeká určitě nejedno překvapení. Srdečně vás zvu do pohádkového světa, ve kterém je místo pro všechny. Cit pro dobro si dospělí musí připomínat častěji než děti.