Válka policajtů

Válka policajtů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21465/valka-policajtu-21465.jpg 4 72 10

Vekslák série

< 4. díl

Michalu Najmanovi je třiatřicet let. Jeho život byl dosud plný kotrmelců, které ho mnohokrát vynesly nahoru, ale následoval vždy pád, krkolomný a nebezpečný. Po těchto zkušenostech Michal zmoudřel a chce se věnovat jen obchodům bez rizika. To je ovšem iluze, na kterou doplatí. Jednoho dne na něj čeká policie v bytě zavražděného obchodníka, který mu měl uhradit směnku. Je to past. Kolem Michala se pohybují zlověstní lidé, kteří ho nepochybně využili jako figurku do své záhadné politické hry. Michal si připadá jako nevinný dobrodruh, který se ocitl mezi dvěma armádami před bitvou. Jak skončí válka policajtů a zpravodajských služeb, v níž tajné poslání světí jakékoli prostředky? Sám Michal stejně jako čtenáři se to dozví až na posledních stránkách tohoto napínavého románu. ... celý text

rodak
rodak
06.12.2020 3 z 5

Tak série Vekslák konečně u konce.Dalo to fušku přečíst tento díl.Občas fakt parodie hlavně s hrabětem.Musím si dát trochu pauzu od p.Frýborta.Ale ještě jich mám doma stále dost...

čef
čef
18.09.2020 4 z 5

Hrdina tohoto románu je samozřejmě neprůstřelný, dovede uklouznout, upadnout nebo vyskočit z auta vždy v tu nejvhodnější chvíli. Jinak také smolař, pořád se jako pešek nesmyslně motá okolo, telefonuje, chrlí kolem sebe bonmoty a nic z toho. Samozřejmě, že v ČR je všechno špatně, politici úplatní a pod palcem kdovíkoho o policii nemluvě. No, pane Frýborte, bravo!


martin3554
martin3554
12.06.2020 4 z 5

Poslední Najman, opět jeho další z pokusů o zbohatnutí, tentokráte za pomocí koupě nemovitosti a uměleckého obrazu. Kniha je vyvrcholením celé série. Opět plná násilí, sexu a krásných žen.

JancaMia
JancaMia
20.11.2018 5 z 5

popis naší společnosti a další zkušenosti Michala Najmana ..tentokrát po čtvrté ..

Prey
Prey
06.10.2018 3 z 5

Ve srovnání s prvním Vekslákem totální brak, ale co čekat od čtvrtého dílu série. I tak jsem se bavil, jako pokaždé, když Frýbort (ne)přehání v popisu naší společnosti.

KlariN
KlariN
07.04.2018 3 z 5

Frýbortova typická variace na noir. V pasážích z hraběcího sídla sympaticky až crazy přehrocené. Autor si utahuje ze sebe i ze svého antihrdiny. Vlastně si myslím, že by z toho mohlo být fajn sebeparodické filmové béčko.

nycol
nycol
06.07.2017 5 z 5

Cokoliv od Frýborta je čtitelné, zatím jsem nenarazila na knihu, která by se mi nelíbila.

jindra2
jindra2
27.11.2016 2 z 5

Napsáno čtivě lehkou rukou, místy až příliš. Když Najman zlikvidoval balkánský gang pomocí středověkých rekvizit, bylo to už moc. Postava hrdiny je plastická, dialogy svižné a věrohodné. Pan Frýbort psát uměl, jen si měl dát trochu víc práce s věrohodností zápletky a nepopouštět tolik uzdu fantazii. Méně je někdy více.

ronyjihlava
ronyjihlava
07.06.2012 odpad!

Myslím si, že každý, kdo četl jeho knihu Vekslák, si musí myslet totéž, co já. V životě jsem četl jenom hodně málo knih, které by byly hloupější než tahle! Naprosto nesmyslné plácání, bylo citelně znát, že kniha byla narychlo slepena na zakázku. Totální brak! Nebylo v mých silách ani knihu "dolouskat" do konce.

jprst
jprst
23.10.2011 3 z 5

Román volně navazuje na Veksláka 1-3 a jako většina Frýbortových knih je čtivý a napínavý až do poslední stránky.

Kniha Válka policajtů je v

Právě čtených1x
Přečtených104x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce69x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x