Nový svět

Nový svět https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122054/bmid_novy-svet-bXf-122054.jpg 4 24 6

Věk objevů série

< 3. díl

Není času nazbyt. V Nalenyru bojují na jedné straně ti, kteří chtějí tuto zemi zachránit a na straně druhé ti, kteří by ji rádi zotročili. Brzy bude knížectví zpustošeno válkou a zamořeno hrozivými magickými silami vyvolanými prastarým nepřítelem. Země nasákne krví bojovníků i bohů. Chvíle posledního střetu přichází a vnukové knížecího tvůrce map stojí přímo v centru vrcholící bitvy. Keles Anturasi se žene světem, prchá před najatými vrahy a snaží se ovládnout síly, kterým stěží rozumí. Jeho bratra Jorima čeká souboj se starodávným bohem, který kdysi stvořil celý pantheon a teď jej hodlá zničit. A jejich sestra Nirati se spolu s mrtvým hrdinou vydává na tažení proti samotnému peklu. Když už je poslední bitva na spadnutí, přicházejí na pomoc probuzení obránci říše z dávných věků. Ale může tato nepočetná skupina válečníků a čarodějů obstát proti zlu, které se snaží uvrhnout celý existující svět do nekonečné temnoty nočních můr a zapomnění?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Triton , Epocha (ČR)
Originální název:

The New World , 2007


více info...

Přidat komentář

Hakkon
14.08.2021 5 z 5

Tretí diel absolútne nesklamal a bola to naozaj parádna fantasy jazda s postupnou kadenciou, bohmi a mýtmi, ktoré sa vracali po stovkách rokov medzi živých a zaujímavou filozofiou skĺbenou so špecifickým systémom mágie. Môžem len vrelo odporúčať, táto trilógia je naozaj výborným výberom toho, čo hrdinská fantasy ponúka a veľmi premyslený príbeh dostal naozaj veľmi pekný a premyslený koniec.

woodward
05.03.2021 5 z 5

Pěkná čarodějnická trilogie s poměrně neotřelým ústředním motivem. Starý kartograf do svých map svět nejenom zakresluje, ale dokáže jej tím i utvářet. Do oceánu vloží nový kontinent, zúží řeku, obnoví zničený most... A do toho spousta politikaření a magie, bohové a válečníci, špioni a vrahové. Kupodivu to nepůsobí nijak zvlášť přeplácaně a autor umí vyprávět. Kvalitní řemeslo.


chobot
08.02.2021 5 z 5

Tak konečně dočteno. Za mě skvělá hrdinská fantasy. Byla to první kniha(série) od tohoto autora a nic moc jsem neočekával a o to větší bylo mé nadšení. Po prvním díle, kdy došlo k představení světa, vztahů, rodin, hrdinů a tak začal děj odsýpat a od třetího dílu jsem se už nemohl odtrhnout. Zajímavé zápletky, přeskakování mezi několika dějovými linkami,které nakonec během epické bitvy lidí, né až tak lidí, bohů, magie a všeho co do hrdinské fantasy patří zapadnou na své místo a vše se vysvětlí - musím říct, že už dlouho jsem se tak nebavil. Nechci srovnávat s mistry žánru jako Eddings, Williams nebo Martin ale za mě je Michael A. Stackpole skvělý vypravěč a rád se k této sérii někdy vrátím :-))

špulo
04.12.2019 4 z 5

Tretí diel celkom svišťal. Bol aj napínavý, aj akčný, aj prekvapujúci. Postupne smeroval k veľkolepému záveru. A to tak, že sa v tej veľkoleposti poněkud stratil. Až mi to bolo trochu ľúto. Keby sa tu autor viac pohral s niektorými detailami a postavami... Ale čo, užil som si to. Bolo to premyslené, zručne napísané, občas nečakaný zvrat či celkom originálny nápad. Kultovka to nebude, ale nie je to ani žiadna podpriemerovka. Kúpil som si to v antikvariáte a vrátiť to tam nemienim. Vyznávačom klasickej dobrodružnej fantasy doporučujem. A ja si idem nachystať zvyšné stekpoulovky na čítanie;))

kUMters
02.02.2018 4 z 5

posledných 50 strán = záver bol veľmi slabý a polovica príbehov nebola dokončnená....

Inak skvelá knižka, skvelá trilógia, ale záver to celé pokazil...

Amia
07.01.2017 5 z 5

série Věk objevů stojí za přečtení.
Musím ale uznat, že konec mi připadá useknutý. Postrádám v něm rozhovory některých postav.
Přesto myslím, že kniha si pět hvězdiček zaslouží.

Kniha Nový svět je v

Přečtených32x
Doporučených4x
Knihotéce69x
Chystám se číst23x
Chci si koupit4x