Vějíř – sborník české mangy 2017

Vějíř – sborník české mangy 2017 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345167/bmid_vejir-2017-sbornik-ceske-mangy-lJF-345167.jpg 3 15 4

Vějíř série

< 9. díl >

Ve Vějíři nalezneš nejlepší komiksové povídky, které se urodily na české manga scéně za poslední rok. V téhle šťavnaté sbírce se prolínají vybrané chuti, které uzrály za pečlivého zalévání potem úsilí mladých českých tvůrců. Plody jejich dřiny na poli kumštýřském oraném nevšední dávkou imaginace tak čekají na tebe. Nenech se pobízet a zakousni se! Obsah: Smrt je ztráta času – scénář: DanQ, kresba: Etuta Ice Cream, You Scream – scénář a kresba: Dyamirity Čarodějův účetník – scénář: Špendla, kresba: Lucák Kapre – scénář a kresba: Filip Tichý Príbehy z Artist Alley – scénář a kresba: Saniika Výměna – scénář: Sayahope, kresba: Janiko Za mřížemi – scénář: DanQ , Míša Srovnalová , kresba: Míša Srovnalová Země nočního slunce – scénář: Tomáš Bandžuch, kresba: Jan Mareš Karel & Růžena – scénář: Saili, kresba: Konata Mezi životem a smrtí – scénář a kresba: Aneta „Haru“ Speedy – scénář a kresba: Lygast Allen v říši divů – scénář a kresba: Natálie Karásková Mají bílou srst – scénář a kresba: Jan Přibyl Trigger Happy? – scénář a kresba: Jan „Arenoth“ Vohlídal Graveyard: origins – scénář a kresba: Ivča „Severka“ Minářová Samuraj – scénář a kresba: Jamin Hvězda – scénář: DanQ, kresba: Arashi... celý text

Přidat komentář

martinstefko
01.12.2017 3 z 5

"Vějíř 2017" mi přišel lehce slabší například ve srovnání s předchozím rokem, primárně proto, že zde není vyloženě komiks, který by vynikal. Nejvíce bych pak ocenil příběh "Země nočního slunce", ale musím uznat i to, že jsou zde yonkomy, které jsou opravdu vtipné.

Terva
05.11.2017 2 z 5

34 hvězd
děleno 17 povídkama
rovná se čistá dvojka.

...

01-Smrt je ztráta času …......*** …Kresba: Etuta Scénář: DanQ
02-Ice cream, you scream ...*** ….Kresba a Scénář: Dyamirity
03-Čarodějův účetník ….......** ….Kresba: Lucák Scénář: Špendla
04-Kapre …........................**** ...Kresba a scénář: Filip Tichý
05-Príbehy z Artist Alley. -odpad- .Kresba a scénář: Saniika
06-Výměna …........................* …..Kresba: Janko Scénář: Sayahope
07-Za mřížemi …...................* ….Kresba: Míša Srovnalová Scénář: DanQ a M.S.
08-Země nočního slunce ...***** ..Kresba: Jan Mareš Scénář: Tomáš Bandžuch
09-Karel & Růžena …...........* …..Kresba: Konata Scénář: Saili
10-Mezi životem a smrtí ..-odpad- .Kresba a scénář: Aneta „Haru“
11-Speedy …...........................* ….Kresba a scénář: Richard „Lygast“ Voldán
12-Allen v říši divů ….............* ….Kresba a scénář: Natálie Karásková
13-Mají bílou srst ….............*** ...Kresba a scénář: Jan Přibyl
14-Trigger happy …...............** ….Kresba a scénář: Jan „Arenoth“ Vohlídal
15-Graveyard: origins …......*** ….Kresba a Scénář: Ivča „Severka“ Minářová
16-Samuraj …...................-odpad- .Kresba a scénář: Jamin
17-Hvězda …..........................* …..Kresba: Arashi Scénář: DanQ



Měl jsem tu čest přečíst již dva Vějíře. Ty z roku 2015 a 2016. Tohle byl můj třetí Vějíř a nutno dodat, že je nejhorší. Zatím co u předešlých Vějířů se ke konci objevilo i několik velmi dobrých kreseb a příběhů, v tomto Vějíři jsem dal jen jednomu příběhu pět hvězd a ostatním už jen míň a míň a některým i odpad. Navíc, Vějíř má být, jak se tím sám chlubí, Sborník České Mangy, ale manga jako taková je tu obsahově velmi zřídka. Vše jsou to vlastně jen komiksy. Jenže tento Vějíř jich přinesl velkou spoustu nepovedených, špatně nakreslených a scénáristicky nedodělaných. Vlastně jak to tak sleduju, Vějiř pěkně upadá. Těžko totiž věřit, že se v Čechách nenajde nic kvalitnějšího. Protože pokud opravdu ne, nemá snad ani smysl v tom pokračovat.
Důkazem propadu je i to, že jsem tentokrát z těch sedmnácti povídek nevybral ani jeden citát. Nebylo totiž z čeho. Ke každé povídce jsem napsal obsah, komentář, sem tam malou ochutnávku a všechny jsem samostatně ohodnotil v sekci povídky. Další Vějíř koupím jen tehdy, až se tam dostane kresba mé dcery.


Modrý medvěd
08.10.2017 2 z 5

Kresba a malba jsou většinou dobré. Někdy i víc než to. Ale děj, vtip, pointa dost pokulhává. I když občas se najde výjimka.

mangagirl
10.06.2017 3 z 5

Mám všechny mangy (tedy kromě 2012) této série a hodlám mít i tuto. České mangy se mi líbí, i když někdy nevím, co si mám o tom myslet. Příběhy jsou všelijaké, liší se především svojí kresbou. Jsou to víceméně, jakési - one shoty. Myslím, že je budu sbírat příští i další rok.

Část díla

všech 17 částí díla

Autoři knihy

Daniel Řezníček
česká, 1978

Kniha Vějíř – sborník české mangy 2017 je v

Přečtených23x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x
Chci si koupit5x