Vědci : Cesty objevů

Vědci : Cesty objevů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181512/vedci-cesty-objevu-181512.jpg 4 11 2

Knihu, kterou připravil mezinárodní tým autorů, sestavil Andrew Robinson. Popisuje život a dílo 43 osobností, jež se proslavily na poli vědy. Pokrývá všechny hlavní vědecké obory, od astronomie po psychologii. Každá z těchto třiačtyřiceti vynikajících osobností vědy zde má svůj portrét, ať už rytinu, malbu, fotografii či sochu. Navíc jsou v knize reprodukce jejich vlastních poznámek, nákresů a diagramů, případně i osobních dopisů, které umožňují blíže nahlédnout do jejich životů a projít cestami, jež je vedly k objevům. Vydání 1.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Scientists : An Epic of Discovery , 2012


více info...

Přidat komentář

cathyblack
11.12.2022 5 z 5

Pěkně zpracovaná kniha o lidech, kteří svými objevy změnili svět. Nejvýznamnější vědci, objevitelé. Krásně doplněná ilustracemi, fotografiemi.

thorir
09.02.2019 4 z 5

Pěkně zpracovaná kniha, český nakladatel si dal záležet. Výběr témat je poplatný rozsahu, autor sestavil několik krátkých „životopisů“ významných vědců a objevitelů. Co osobnost, to několik stránek textu a několik obrazů souvisejících s danou osobností. Pro detailní poznání dané osobnosti je to málo, jako rozcestník však poslouží dobře. Některé příběhy jsou známé, jiné méně, jiné vůbec. Několik osobností jsem neznal, čímž autorovi děkuji za rozšíření obzorů. Kniha neohromí, ale ani neurazí. Někdy trochu zamrzí krátký rozsah jednotlivých kapitol, ale vzhledem k charakteru je to pochopitelné. Času stráveného četbou v žádném případě nelituji a věřím tomu, že kniha potěší všechny zájemce o historii vědy.


Štítky knihy

vědci věda vynálezci dějiny vědy

Autorovy další knížky

Andrew Robinson
anglická, 1957
2008  87%Jak se měří svět: příběhy z dějin měření
2013  80%Muž, který rozluštil hieroglyfy
2013  84%Vědci : Cesty objevů

Kniha Vědci : Cesty objevů je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x