Malá vyzvědačka

Malá vyzvědačka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210112/bmid_mala-vyzvedacka-zQu-210112.jpg 4 6 2

Věčná sbírka série

2. díl >

Píše se rok 1750 a skotští jakobisté se chystají k novému povstání. Iona je vyslána do Skotska s nebezpečným posláním. Aby snáze pronikla do centra povstalců, vydává se za nevlastní sestru vévody ze zámku Skaig, neboť se nápadně podobá jeho zesnulé matce. Stejný nápad má i anglická strana a tak do Skotska přijíždí krásná Beatrice...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Little Pretender , 1950


více info...

Přidat komentář

ivana7717
20.03.2022 4 z 5

Krásna romantická historická oddychovka, ani neviem, či to potrebuje ešte nejaký iný komentár.

reader.007
03.11.2015 1 z 5

Nejdřív jsem si myslela že paní C. nejspíš chodil strašit manžel, ale vzhledem k tomu že v době vydání a ještě pár let poté se držel, musel remcat už za živa aby konečně přestala ve svých knihách nadržovat nafoukaným Angličanům a tak léta páně 1950 splichtila tyhle "Tři mušketýry bez mušketýrů" jako poctu všem těm drzým barbarům (čti Skotům) kteří neuznali pádnou ruku anglických zákonů jako největší dobro které jim zamořilo vřesoviště.
Nevím jak byl spokojen manžel, podle mne to dopadlo stejně jako všechny mnou doposud čtené pokusy anglických autorek pustit se na tenký led špionáže: překombinované, užvaněné a děsně děravé.
Ale je pravda, že se tak zakousla do tématu skotského odboje, že skoro ani nezbyl prostor na to, aby to mohlo šťastně dopadnout.