Amorova střela - Vynucený sňatek

Amorova střela - Vynucený sňatek https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47864/amorova-strela-vynuc-47864.jpg 4 24 3

Bantam Romance série

< 31. díl >

Věčná sbírka série

90. díl

Knížka obsahuje dva romantické příběhy z aristokratického Londýna. V novele Amorova střela se mladá, krásná Melissa Wadeová pokusí vyhnout nesnesitelné společnosti zlé macechy stejně jako sňatku s nemilovaným mužem, kterého jí nevlastní matka vybrala. Hrdinou příběhu Vynucený sňatek je vévoda Ulric Tynemouth, který se má z královnina rozkazu oženit s ošklivou německou princeznou. Raději si proto vezme mladičkou neteř hraběte Langstona Honoru, klášterní schovanku. Zděšená Honora však před líbánkami raději uprchne, než aby sdílela lože s mužem. Hrabě si však dívku podmaní svou ohleduplností a laskavostí a zinscenované líbánky se stávají líbánkami skutečnými.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Arrow of love & The Unwanted Wedding


více info...

Přidat komentář

reader.007
08.01.2018 2 z 5

(SPOILER) Amorova střela - no budiž, tohle ještě docela ušlo, i když obrat v jednání hlavního hrdiny nebyl ani tak "čelém vzad!" jako spíš trojitý salchov.

Vynucený sňatek - tady šlo všechno celkem dobře, i když než došlo na nečekané intermezzo v nevěstinci, trochu jsem brblala, že stejnou zápletku už jsem u BC četla snad 5x. Ale i to by se dalo snést, kdyby nebylo poslední kapitoly... Jako jsem u Barbary zvyklá na rychlé citové/duševní přesuny, ale co je moc je příliš a tak si říkám že by bylo uvěřitelnější kdyby nechala své hrdiny trucovat... chci říci "citově dozrávat" trochu déle než 4 dny, zvlášť když to překlad zvýraznil náhlým přechodem na tykání. Poslední 2 strany byly vysloveně k nevydržení. Myslela jsem, že se tou cukrovou vatou zadusím a při tom množství už se tomu nedalo ani smát.
A ukoktaný hrdinky tímto definitivně přestávám počítat. Na ty co bez tří teček vypotí větu delší než tři slova by stačily zbývající prsty i z ruky mimořádně nešikovného řezníka.

MinaHawke
02.07.2017 5 z 5

Amorova střela - Mellisa je velmi nešťastná, její macecha ji nesnáší a chce se jí zbavit. Navrhne jí sňatek s jedním mladým zpustlíkem, který Mellisa odmítá.
A aby sňatku předešla odcestuje se svou přítelkyní Cheryl za jejím strýcem. Vévoda je nejprve zarputilý a odhodlaný nevyhovět své neteři, aby se mohla provdat za muž, kterého miluje. Ale když mu Mellisa zachrání život, úplně otočí. Ale na panství přijede nezvaný host v podobě nechtěného Mellisina nápadníka, který stále touží si Mellisu vzít.
Konec se mi líbil, nechybělo napětí. Jen je škoda, že nebyla zmínka o tom, jak reagovala macecha, otec a nechtěný nápadník na Mellisino rozhodnutí.

Vynucený sňatek - Vévoda Tynemouth se dozvídá, že ho královna chce oženit se svou příbuznou, ale vévoda na ženění nechce ani pomyslet. Z této prekérní situace ho dokáže dostat jeho milenka, když vymyslí velmi rafinovaný plán, který by byl výhodný pro ně pro oba. Jenže vše končí úplně jinak.

Kniha celkově se mi moc líbila, oba příběhy jsou povedené.


Simi
05.03.2017 5 z 5

Sladká historická romance, ve které je vše tak, jak má být. A dokonce dvakrát, protože kniha obsahuje dva příběhy. Dokonale nekomplikovaná četba pro chvíle oddechu.