Rumcajsova loupežnická knížka

Rumcajsova loupežnická knížka https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146651/rumcajsova-loupeznicka-knizka-146651.jpg 4 59 9

Večerníček série

V knize pohádkových příběhů o dobromyslném loupežníkovi, který je v podstatě dobrým duchem lesa, chrání zvěř i přírodu, vystupuje i jeho sympatická žena Manka a hbitý synek Cipísek. Stálými protihráči těchto tří, a to nejen v jičínském lese, ale i v Jičíně, jsou věčně znuděný jičínský knížepán a stejně znuděná kněžna. Příběhy, z nichž většinu zná čtenář z televizní obrazovky.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Erika
více info...

jarkaska
jarkaska
31.12.2023 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Rumcajs, Manka i Cipísek byli večerníček mého dětství na které ráda vzpomínám. Jsem knihovnice a tak vím, že pro dnešní děti jsou některé slova těžká pochopit. Já jsem zase postrádala hlas pana Högra, ale při dalším poslechu jsem si zvykla i na hlas Vojty Kotka.

Marticka79
Marticka79
13.07.2023 4 z 5

Večerníčky o Rumcajsovi, Mance a Cipískovi se mi jako malé holce moc líbily. Kniha mě ale velmi zklamala, a to díky velkému obsahu slov, kterým děti vůbec nerozuměly a ani já je nebyla schopná jim je pořádně vysvětlit co vlastně znamenají. V naší knihovně máme ještě knihu s názvem "Cipískova loupežnická knížka", tak uvidíme zda se nám bude více líbit. :-)


SonaH
SonaH
05.07.2023 4 z 5

Tak konečně díky předčítání synovi (5) jsem dočetla do konce knížku z mého dětství. Je to hezká a milá klasika. Rumcajse si syn velmi rychle oblíbil, ale zastaralá slova byla dost složitá. Hodně jsem musela vysvětlovat a každý večer jsme si danou pohádku hledali ještě na youtube. To ho moc bavilo. Žijeme ale v cizině, o to těžší to bylo. Zůstaneme Rumcajsovi věrní, ale spíš jako diváci.

dancadragneel
dancadragneel
27.01.2023 4 z 5

Je to klasika, kterou jsem dětem velmi ráda četla. Děti Rumcajs strašně bavil za což jsem velmi ráda.

Knihomolka506
Knihomolka506
09.03.2022 5 z 5

"Z doby kamenné "
O nebojácném Rumcajsovi jsem četla jako dítě a jak knihy tak večerníček si pamatuji dodnes . Dobrodružství třech lidi- kreslených postaviček bydlicích v lese Řáholci , boj s tvdohlavými zvířaty /lupiči nebo přátelství s panem myslivcem, lesní vílou nebo jelenem zná dnes asi každé malé dítě a dospělý se na chvíli vrátí v čase svého dětství.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
14.11.2021 2 z 5

Tuhle knihu jsme s odřenýma ušima daly, ale podruhé bych jí už nečetla. Malou pohádky nezajímaly a já se jí ani nedivím. Slova, kterým jsem nerozuměla ani já a takové těžké věty na pochopení pro šestiletou holčičku. Přečetly jsem jí sice celou, ale stejně nevíme, o čem příběhy byly, protože byly nezajímavé, místy až hloupé (pardon pane Václave Čtvrtku).

Taralcielle
Taralcielle
30.08.2019 4 z 5

Moje oblíbené dětské čtení.

papajapa
papajapa
05.08.2018 4 z 5

Krasna kniha. Jedine co bych vytkla byla ta krkolomna slova.

knihamouder
knihamouder
17.03.2017 4 z 5

Kdo by neznal a nemiloval večerníček o známém loupežníkovi. Naše oblíbená je s dubovými mužíky.