Ve tmě jsme všichni stejní

Ve tmě jsme všichni stejní https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475035/bmid_ve-tme-jsme-vsichni-stejni-yn6-475035.png 4 59 15

Místní podivín Wyatt, kterého ostatní obyvatelé texaského města obviňují ze zmizení jeho sestry a otce, jednou v polích v mystickém kruhu z pampelišek objeví jednookou dívku. Vezme ji k sobě domů, kde ji najde policistka Odette, bývalá Wyattova přítelkyně. Ta se ji pokusí zachránit, ale přitom stále pátrá, co se stalo Wyattově sestře, která měla náhodou velkou slabost právě pro pampelišky. Podaří se Odette ochránit Wyatta, svou sestřenici Maggie i nalezenou dívku, která odmítá mluvit? Stojí za vším její parťák Rusty, který kdoví proč nikdy nesundává sluneční brýle? Nebo další kolega, který se jí možná vloupal do zásuvky stolu na policejní stanici? A stále je zde Odettin manžel Finn, který jako právník může na případu rovněž jenom vydělat, nebo psycholožka z dětství, která sní o vydání bestselleru. Ničemu nepomůže ani dokumentární film bulvární televize, který rozvíří hladinu pobouření ve městě.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

We Are All the Same in the Dark , 2020


více info...

Přidat komentář

VetDejvid
03.03.2024 2 z 5

Uf, toto mi fakt nesadlo. množtvo krátkych zbytočných viet dosť prerušuje plynulosť deja. Celkovo mi Heaberlinin štýl písania nesedí. Zápletka a príbeh priemerné. Jediné plus za to, že sa to číta rýchlo a ľahko.

MartinaCh27
11.02.2024 4 z 5

"Ve tmě jsme všichni stejní" od Julie Heaberlin je napínavý thriller, který čtenáře vtáhne do spletitého světa tajemství, intrik a emocí. Autorka vytváří atmosféru napětí a nejistoty, která drží čtenáře v kleštích od prvních stránek až do rozuzlení.

Příběh nás zavádí do malého texaského městečka, kde se střetávají minulost a současnost, lži a pravda. Hlavní postavy se ocitají ve složitých situacích, kdy musí čelit svým démonům a odhalit temné tajemství, které ohrožuje nejen jejich vlastní životy, ale i celou komunitu.

Julia Heaberlin dokáže mistrovsky vykreslit psychologii postav a rozvíjet jejich charaktery prostřednictvím náročných situací a konfliktů. Její schopnost vytvářet napínavé zápletky a nečekané zvraty čtenáře nepouští ani na okamžik a drží ho v napětí až do samého konce.

"Ve tmě jsme všichni stejní" je knihou pro ty, kteří milují napínavé a spletité thrillery, které je nechají přemýšlet a hádat, co se stane dál.


broskev28
28.12.2023 4 z 5

Detektivka - nebo thriller, jak chcete - která nabízí víc než jen pátrání po padouchovi. Způsob, jakým jsou vykresleny postavy i prostředí, mě velmi překvapil, nemohla jsem hltat stránky a spěchat k vyřešení, protože tady to jednoduše nejde. Černé a bílé není striktně vymezeno, nápověda se ukrývá na nečekaných místech a vy musíte hlídat každé slovo každé postavy.
A naprostá pecka, alespoň pro mne, je první a poslední stránka příběhu!
Černooké Zuzany jsem nečetla, ale tohle mě zaujalo.

"Člověk, který prohlásil, že za peníze se nedá koupit štěstí, nikdy neměl peníze," odpoví dr. Grecová.

maryska09
05.02.2023 5 z 5

Moc dobře napsaná detektivka, která mě vážně zaujala. Postavy jsou skvěle vypracované a až do konce jsem netušila, kdo za tím vším stojí. Velmi doporučuji.

soukroma
04.09.2022 4 z 5

Trochu jiný thriller, plný tajemství, vzletného stylu s trochou pampelišek k tomu: zmizení hned několika členů rodiny a podezření na jejich vraždy, a mnoho podezřelých. A pátrání nikam nevede, ani po vinících (neví se čeho přesně) ani po zmizelých (překopalo se kdeco). Příběhy se táhnou dlouhá léta, k řešení se přiblíží až nejméně očekávaný vnější "element"...
Tentokrát hodně natažené, až rozbředlé, autorku zaujala protetika, takže jedna hrdinka má umělou nohu a druhá zase oko, to bylo docela zajímavé, i když moc se z knihy stejně čtenář nedozví. Povětšinou neprokouknutelné postavy, tudíž i motivy (z nějakého důvodu jsem se za celých 350 stran prostě nesmířila se jménem Trumanell, s nímž si přitom autorka hodně vyhrála: True, Truman, Nell apod.). Depresivní, smutné, děsivé - rodinné (ne)poměry až hrubé násilí i s fatálními následky. Hezký popis venkovské texaské roviny. Napínavý je až samotný závěr.
Mám dojem, že Černooké Zuzany se mi kdysi líbily víc, zde jen 75%.

adela2230
05.08.2022 4 z 5

Musím říct, že kniha mě trochu zklamala. Je to trochu jiné než předchozí díly. Měla jsem problém s první části knihy, nemohla jsem se začíst, hodně postav, přišlo mi to zlehka zmatené. Kniha mě přesvědčila až v druhé části, kdy Anděla byla vypravěčkou příběhu, v tu chvíli to začalo mít spád. Pachatel je velmi překvapivý v příběhu je jen minimální zmínka o něm, což donutí čtenáře nad ním ani nepřemýšlet.

Janaves
14.05.2022 5 z 5

Napínavé, ponuré,zajimavá zápletka, překvapivý závěr.

honajz
24.04.2022 4 z 5

Něco málo mi tam chybělo k dokonalosti, možná se nám až moc nabízel jeden člověk jako pachatel, až zcela jasně odváděl pozornost, možná i to tříštění vyprávění a poněkud nerozumná jednání všech tří žen, nevím. Ale příběh zaujme hned od začátku a přijde mi, jako bych v těch vedrech Texasu byl a prožíval to s nimi.

Julinka679
11.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Postavy Odette a její sestřenice Maggie mi byli asi nejsympatičtější a nakonec jsem si i tu "Andělu" oblíbila... ale opravdu až ke konci, kdy nám konečně promluví! Taky si ale mohla něco říct už dřív že?! No nic...
Rozhodně zajímavý thriller ve kterém není o napětí nouze. Kniha se četla rychle a konec, kdy se dozvídáme, že strýc Odette zabil nejen svoji neteř, mě překvapil. Mými podezřelými byli samozřejmě Wyatt, Finn a Rusty ale nakonec to nebyl ani jeden z nich, i když u Wyatta a jeho psychickému zdraví by se to hodně nabízelo a autorka zprvu příběh vystavěla tímto směrem, což zmátlo nejen mě.

Za mě 4,5* a naprosto doporučuji! :-)

Parwana
09.02.2022 3 z 5

Skvělý, čtivý thriller, i když psaný méně stravitelně. Z konce jsem až tak odvařená nebyla, ale děj ubíhal a jako sonda do života ospalého amerického města to nebylo špatné. Líbil se mi ale styl vyprávění ze čtyř úhlů pohledu čtyř lidí.

ArwenAragorn
25.12.2021 3 z 5

60%
Roky lásky budou zapomenuty během minuty nenávisti.

Velmi dobrý originální psychologický thriller s přesvědčivě vykreslenými postavami, dusivou atmosférou a šokujícím závěrem.

petrarka72
15.11.2021 4 z 5

Pozoruhodné. Trojice hlasů, zločiny s dlouhými stíny, noir atmosféra a rozbití lidé.

"Kdyby všechna vnitřní zranění byla stejně viditelná jako chybějící části těla, co by pak znamenalo slovo postižený? Vymazali bychom slovo postižený že slovníku? Že by to slovo ani neexistovalo, protože každý z nás je zlomený a zdravý?"

tessie_m
31.10.2021 4 z 5

Zprvu jsem se moc neorientovala, vadil mi styl, jakým je kniha napsaná..ale když jsem si zvykla a začetla se, nemohla jsem přestat číst. Napínavé až do konce.

maličkán
17.10.2021 4 z 5

První kniha od autorky. Zpočátku jsem trochu bojovala se stylem psaní, ale pak jsem si zvykla. Zajímavé téma, napětí nechybělo a konec rozhodně překvapil.

vera4669
04.10.2021 4 z 5

Tohle nebylo vůbec špatné, zajímavá zápletka, kniha se četla sama a závěr mě překvapil, určitě stojí za přečtení

Autorovy další knížky

2017  69%Černooké Zuzany
2018  64%Papíroví duchové
2018  67%Hraj mrtvého
2021  75%Ve tmě jsme všichni stejní

Kniha Ve tmě jsme všichni stejní je v

Právě čtených2x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených4x
Knihotéce114x
Chystám se číst89x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x