Ve stínu schizofrenie

Ve stínu schizofrenie https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330363/mid_ve-stinu-schizofrenie-h5s-330363.png 4 10 4

„Víš, mami, já tenkrát chtěla skočit. Ale ten anděl mi podrazil nohy. Spadla jsem. On mě vlastně zachránil, jen díky němu jsem z toho okna neskočila..."              Tohle slyšet od vlastního dítěte není jednoduché pro žádného rodiče, natož pro rodiče dívky, která se vrátila z psychiatrického oddělení. Eva to slyšela. Eva, matka dívky, která místo školy, kluků a diskoték  má hlavu plnou démonů, andělů a hlasů. Dívky, jejíž diagnóza zní: Schizofrenie. Kniha Vám nedá návod, jak se vyléčit, koho vyhledat, co udělat nejlépe nebo čemu se naopak vyhnout. Je to jen jeden příběh z mnoha. Příběh krásné mladé slečny a rodiny, která je bezradná a hledá pomoc. Která však i doufá, věří a dokáže se radovat z maličkostí. Eva Beránková vepsala do příběhu nejen své zoufalství a slzy, ale i naději. A ta přece umírá poslední.... celý text

Přidat komentář

juleska
06.05.2022 4 z 5

Život rodiny, kde dcera trpí schizofrenií, z pohledu matky. Nejde o nějaký objektivní popis, ani literárně to opravdu není žádný skvost (jak tu psal už někdo přede mnou) . Ale vyprávění je určitě autentické a zajímavé.

hu_87
30.08.2021 5 z 5

Příběh o matce a hlavně o dceři, která má schizofrenii... autentické vyprávění různých, mnohdy až děsivých zážitků s nemocí, jejíž projevy jsou zde pravdivě a autenticky popsané. Vysvětlení, proč se nemocní někdy chovají tak, jak se chovají. Za mě dobrý, přečtený na jeden zátah, klidně by to mohlo mít stránek víc.


Aneleh
26.09.2017 5 z 5

Útlá knížka, v které se však dozvíte velmi mnoho. Především o mýtech a předsudcích, které provázejí schizofrenii. Přitom tímto duševním onemocněním může vlastně onemocnět kdokoliv z nás, je to nemoc mozku. A ten může onemocnět jako kterýkoliv jiný tělesný orgán. V příběhu Elišky se hovoří o příčinách, příznacích a projevech nemoci, která se týká celé rodiny. Zde se na něj díváme z pohledu matky, a to je ten nejcitlivější pohled, plný zoufalství, ale také naděje. Bez skrupulí se v něm hovoří také o přístupu naší společnosti k nemocným a způsobu jejich léčby v léčebnách, který nebývá vždy plný spolupráce a zájmu, jak by mělo být. Je lehké někoho prohlásit za "blázna", když o nemoci nic neví, proto by si knihu měl přečíst každý.

SladkaK
26.05.2017 2 z 5

Kniha mě svým tématem velmi zaujala. Myslím, že paňmáma měla taky trochu občas zkreslené vnímání a cítění. Avšak musí být velice těžké ustát takovouto situaci svého dítěte, tudíž tato má připomínka není výčitkou. Nicméně po stránce literární toto dílo nebylo žádný skvost.

Autorovy knížky

Eva Beránková
česká, 1972
2017  76%Ve stínu schizofrenie

Kniha Ve stínu schizofrenie je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst7x