Ve stínu neviditelných draků

Ve stínu neviditelných draků https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476407/bmid_ve-stinu-neviditelnych-draku-brR-476407.jpg 5 21 9

Zvenku normální rodina – vysokoškolsky vzdělaní rodiče, dvě děti, majetkové poměry přiměřené době totality. Jen ta holčička pořád dělá problémy… Ona sama však předkládá čtenáři úplně jiný pohled: pohled dítěte, které se matce nemůže za žádnou cenu zavděčit, které matčiny nevyzpytatelné nálady i manipulativní, mnohdy až bezcitné chování deptají, likvidují jeho sebedůvěru i víru v druhé, odsuzují ho k pocitu osamění a ohrožení. Autentické vyprávění o tom, že rodiče si nevybíráme a dětství nemusí být vždy harmonické, ale přesto nás vůle, odvaha i srdce mohou v dospělosti, kdy už máme život ve svých rukou, vést cestami vycházejícími z naší podstaty.... celý text

Přidat komentář

Alice76
28.07.2023 5 z 5

Velice zajímavá a čtivým způsobem napsaná kniha. Skutečný příběh ztraceného dětství jedné neobyčejné ženy a hledání cesty k sobě a šťastnému, naplněnému životu. Kniha s psychologickým přesahem.

coolpet.CP
22.03.2023 5 z 5

Moc zajímavá kniha. Donutila mě přemýšlet jaké jsem já sama měla dětství. Přemýšlela jsem o tom, co mi má máma dala a jak se chovala. Hodně věcí jsem si díky knize uvědomila a jsem za to moc ráda.


ziriant
14.11.2022 5 z 5

Kniha ťala do živého, dokonce více, než bych byla dříve ochotná uvědomit si, natož otevřeně připustit. Otevřelo mi to spoustu dveří, do nichž bude třeba časem nakouknout...

saga1531
04.11.2022 5 z 5

Třetí kniha autorky a opět přečtená jedním dechem. Nedá se odtrhnout. Kniha je napsána s otevřenou upřímností, popisuje téměř běžnou rodinu, takových je mnoho. Ale jak se v nich cítí děti a co si nesou dále do života, to navenek není vidět. Děkuji autorce za otevřenost , že neuhýbá, nebagatelizuje. Potěšilo mě i zmínění o dcerách, které znám z dvou předchozích knih a jejichž příběhy ještě zdaleka nekončí. Těším se na další autorčiny knihy, a tajně doufám, že jich bude mnoho.

marketa6754
24.03.2022 4 z 5

V introspektivním vyprávění líčí autorka utrpení dítěte, kterému chybí milující náruč. Utrpení, které ve vás zůstává, nekončí ani dospělostí a odchodem z domova ale ze kterého se lze i v dospělosti postupně zotavovat a vnitřně osvobozovat. Přečtení tohoto příběhu vám jasně podtrhne fakt, že týrání dětí není jen fyzické bití, že psychické týrání zanechává opravdu hluboké jizvy a navíc je mnohdy pro své okolí těžko rozpoznatelné. Kniha se dobře čte, závěrečná část věnovaná autorčiným dětem je, zdá se mi, psána uvolněnějším stylem a dobře mi to koresponduje právě s tou nadějí na vnitřní osvobození ze spárů “neviditelných dračích stínů”.

monika4671
11.12.2021 5 z 5

Za dva vecery jsem precetla tuhle uzasnou knizku…….jako kdyby autorka byla obcas u nas doma v dobe meho ranneho mladi……takze terapie jedna basen,moc dekuju…..uvedomeni,pokora a laska……urcite doporucuji

barbora4554
11.12.2021 5 z 5

Tuhle knížku jsem přečetla jedním dechem, nemohla jsem se odtrhnout. Úžasná! Měla na mě až terapeutický účinek, vybavovaly se mi moje vzpomínky z dětství. Moc krásně napsaná - obsahem i formou. Děkuju!

roro
07.11.2021 5 z 5

Velmi osobní zpověď ,která mi moc pomohla.
Pokud jste měli těžké dětství a dodnes se tím trápíte, určitě si knihu přečtěte.
Přečetla jsem na jeden zátah a prostě vím, že v tom nejsem sama.
Za tuhle knihu a odvahu ji napsat autorce děkuji .

veronika8951
11.09.2021 5 z 5

Kniha, která mě zcela pohltila. Přečetla jsem jí jedním dechem. Podobnými traumaty jsem sama v dětství prošla. Kniha mi mnohé Pandořiny skříňky pomohla otevřít a nechat odplynout. Doporučuji ji všem, kdo si nesou své neviditelné draky. Pomůže uvědomění a uchopení negativního a přijetí toho, proč to tak bylo a je. Nebo se stane výzvou k tomu, aby se člověk pohnul z místa a své pocity zpracoval a uzdravil svou duši.