Ve stínu cypřišů

Ve stínu cypřišů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15283/mid_ve-stinu-cyprisu-KIT-15283.jpg 4 122 22

Joelle D'Angelové je třicet čtyři let a splnil se jí sen: po dlouhých letech marných pokusů a ztrátě veškeré naděje počala dítě. Zdá se však, že ji tento neočekávaný dar zároveň připraví o všechno, co miluje: o povolání sociální pracovnice v nemocnici, o domov v čarokrásné krajině kalifornského Montereyského poloostrova, a především o muže, k němuž cítí zároveň lásku i hluboké přátelství. V této chvíli přichází Joelle na pomoc Carlynn Shireová, lékařka a léčitelka, jejíž osud se s Joelliným již jednou protnul: před čtyřiatřiceti lety jí díky svým zvláštním schopnostem zachránila život. Navzdory stáří a smrtelné nemoci Carlynn pomáhá Joelle a jejímu vyvolenému získat naději na společný život i naději pro jejich dosud nenarozené dítě. Pro Carlynn je však Joellina cesta k víře v budoucnost zároveň cestou ke smíření s minulostí. Ze stínu cypřišů a z mlh obklopujících pobřeží Tichého oceánu se nakonec vynořuje dlouho skrývané tajemství... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Cypress point , 2002


více info...

Přidat komentář

Címa
19.01.2024 4 z 5

Přes počáteční skepsi, že bude kniha zaměřena na léčitelství víc než by mě zajimalo a bude to takový to až moc ezo, mě děj nakonec mile překvapil, líbilo se mi propojení současnosti a minulosti a ten závěr byl vůbec skvěle vymyšlený. Každému doporučuji.

Youn@n
14.01.2023 5 z 5

Krásná kniha. Léčitelství me zajímá a ten konec mě šokoval.


Micha-Él
04.10.2022 4 z 5

Příběh je velmi lidský a skvěle se čte. Zobrazuje to dobré v lidech, jejich pomoc navzájem, soucit, lásku i morální dilemata. Dianin styl jsem si oblíbila už v předchozích románech a tenhle nebyl výjimkou. Přesto mi v něm ale něco, co by mě nutilo číst dál, chybělo. Překvapivě mě linka s Joelle nechytla tolik jako ta s Carlynn, zpočátku jsem myslela, že tomu bude spíš naopak. Celkově se jedná o pěknou, nadějeplnou odpočinkovou knížku. A musím přiznat, že tajemství v závěru mě osobně překvapilo.

bezzink
12.08.2020 3 z 5

Pro me zatim nejmene zazivna kniha od Diane. Zacinam uz trochu chapat ten Dianin styl, kdy rozkryva jedno tajemstvi za druhym a zatim to nikdy nebylo moc predvidatelne a hlavne to gradovalo po kouskach az do finalniho odhaleni. Clovek si mohl lamat hlavu a postupne se snazit ty jednotlive kousky sestavovat. Tady ale jsem to zasadni tajemstvi rozklicovala uz na zacatku. Bylo to uplne nasnade. Plus zadna gradace se nekonala. Az v zaveru knihy nam byl predlozen odhalujici pribeh.
Ale ctive to bylo opet dost, behem 2 dnu bylo po vsem. Takze urcite spatna kniha to vubec neni, jen pro me to nebylo moc napinave a prekvapujici.

Šánka
24.04.2020 4 z 5

Pro mě je Diane Chamberlain jednou z nejlepších autorek románů pro ženy. A je úplně jedno jestli se začtu do jejích dřívějších knih nebo sáhnu po nějaké novince, vždy je to úplný balzám na moji čtenářskou dušičku.
Ve stínu cypřišů je příběh, kde se odvíjí a prolínají dvě časové osy, je to příběh s tajemstvím, které je tak šikovně schované, že jsem tentokrát byla v závěru hodně překvapená a samozřejmě, že mě ten konec i potěšil. Doporučuji!

xena2711
26.02.2020 5 z 5

Krásné, čtivé, určitě doporučuji. Prostě přesně autorčin styl. Lidsky psaný příběh s tajemnou zápletkou, který odložíte až na konci knihy.

tabaluga
10.02.2020 4 z 5

Krásné pohodove čtení, moc jsem Liamovi a Joell přála trochu toho štěstí a jako bonus mne hodně překvapil příběh "Carlynn". Jako matka nedokážu pochopit postoj Delory, která vše povysovala, nad štěstí své dcery.Ze svého okolí jsem takovou osobu nepotkala a doufám, že tato osoba byla pouze smyšlená:-(

Prateri
22.08.2019 5 z 5

Ve stínu cypřišů - krásný název knihy a krásný příběh. Příběh, kde se neusiluje nikomu o život, ale naopak - základem je pomoc a přátelství. Zatím všechny knihy, které jsem od Diane Chamberlain četla, ukrývaly tajemství a od toho se odvíjí i lidské osudy. Tento román není výjimkou.

surikata246
16.04.2019 4 z 5

Moc pěkně se četlo až mi bylo líto,že to končí.

broskev28
25.11.2018 4 z 5

Většina příběhů Diane Chamberleinové se - alespoň pro mne - čte jako detektivní příběh. Ani tento nezklamal a já jsem se pomyslně opět vrátila do dob, kdy smíšené páry v "nejdemokratičtější zemi světa" neměly naději na šťastný život. A nejen to, Delora jako matka jediného dítěte, to tedy bylo něco! Obdivuju způsob, jakým se obě dívky semkly a nenechaly si své sesterství zničit.
A to nemluvím o mnoha dalších zajímavých postavách, jejich vzájemných vztazích, o pohledu na americké zdravotnictví (vzhledem k osobním zkušenostem autorky určitě uvěřitelnému). Nedovedu si představit, že by se kniha mohla někomu nelíbit, takže přeju příjemné čtení !
P.S. Již několik let máme cypřiš jako vánoční stromek; syn si ho vyžebral a sám odnesl domů, když byl malý kluk (a cypřiš byl malý stromeček, který hravě uneslo pětileté dítě). Po deseti letech každoročního letnění na balkóně je z něj krásný a hustý strom výšky dospělého člověka, takže je to jasné: tuhle knihu D.Ch. jsem prostě musela přečíst.

Danago
11.12.2017 5 z 5

Příběh lékařky a léčitelky , který se spojí s životem ženy , kterou zachránila při jejím narození. Pomůže ji znovu?
Příběh je velice poutavě a lidsky napsaný. Odkrývá postupně dávné tajemství. Autorka umí napsat každou knihu jinou a právě proto vždycky skvělou.

Toňula
17.10.2017 4 z 5

Každá z knih D.Chamberlainové je originál, který potěší hloubkou příběhu, lidskostí, chápavým přítupem k chybám a omylům v životě. Také tento příběh byl takový a je jen škoda, že už mi zbývá tak málo nepřečtených knih od této autorky.

EvikU.
08.04.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Četla se rychle, protože musíš vědět co bude na další stránce. Jo autorka píše suprově.

Beruska18
22.02.2017 3 z 5

Příjemné čtení se zajímavým koncem, který jsem nečekala ...

martinka07
20.01.2017 5 z 5

Poutavý příběh, který mi místy vehnal slzy do očí. Určitě jsem to nečetla naposledy.

zdehan
05.12.2016 5 z 5

Krásná kniha moc dobře se četla přečteno za jeden den.Mužu doporučit.

beruska
18.09.2016 5 z 5

Pěkný příběh, který opravdu zaujme a nepustí :-) ... Paní autorka vás vtáhne do děje plný tajemství... Knížka se hezky četla, doporučuji k přečtení !! Moc ráda se k ní jednou zase vrátím :-) ...

jllv
26.07.2016 5 z 5

Další skvělá kniha od teto autorky :-)

Leniiis
05.11.2015 5 z 5

Hezká knížka, četla se skoro sama. Na konci jsem doslova čuměla jak puk, protože to jsem teda nečekala ani omylem. Ale jo, tak to má být a člověk se nemá u knížky nudit a jen nudně louskat písmena jedno po druhým. Takže jo, proč ne.

amysa
09.02.2014 4 z 5

Jsem ráda, že sem můžu napsat hezké hodnocení, mně se knížka líbila:-) Autorka pěkně propojila nejen současný příběh Joelle, která právě zjistí, že je těhotná, ale i zajímavý život dvou sester dvojčat, z nichž jedna má léčitelské schopnosti. Celou knížkou se prolínají současné i minulé linie příběhu a i když jsem tušila, jak to všechno asi skončí a jaké asi bude to dlouho skrývané tajemství, vůbec jsem se nenudila a mám z knížky moc příjemný pocit. Myslím si, že za přečtení stojí, čte se snadno, rychle a prostě hezky:-) Doporučuji!

Autorovy další knížky

Diane Chamberlain
americká, 1950
2019  92%Nutné lži
2017  88%Utajená sestra
2007  92%Krutá volba
2002  91%Mlčení
2009  88%Před bouří

Kniha Ve stínu cypřišů je v

Přečtených178x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených12x
Knihotéce102x
Chystám se číst56x
Chci si koupit12x