Ve stínu baobabů

Ve stínu baobabů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124093/ve-stinu-baobabu-124093.jpg 4 20 6

Závěrečný díl volné trilogie (Smrt ve sloní trávě, Šepot buše, Ve stínu baobabů) o zvířatech, tajemstvích a magických obřadech Afriky se tentokrát zaměřuje na tajemné čarodějnické rituály, podivné události z historie i pátrání po některých vědě stále neznámých zvířatech, o jejichž reálné existenci jsou místní obyvatelé na základě svých zkušeností přesvědčení. Věnuje se ale i historii objevování těch, která dnes již ztratila svou záhadnou masku a stala se součástí běžné zoologie. To ovšem neznamená, že by autor zapomínal na to, co ho od jeho prvních cest do Afriky lákalo nejvíc - na velká divoká zvířata a s nimi prožitá dobrodružství. O tom svědčí i bohatá barevná příloha. Jak skončil levhartí muž, který se chystal roztrhat vlastní sestru? Udržuje se v západní Africe stále kult nesmrtelných, ztělesňovaných hrozivými hrobovými soškami? Existují dosud v příšeří pralesa tajemné svatyně džu-džu? Proč příznačný had zabíjel jen ženy? A co je pravdy na tom, že moře čas od času vyplaví zlaté a stříbrné mince z pokladu, který prý pirátský kapitán Roberts ukryl kdesi v podmořské jeskyni u pobřeží malého ostrůvku Suridé?... celý text

Jekysek
Jekysek
13.09.2015 4 z 5

Na tuto knihu jsem se těšila, jak dítě do hračkárny. Moje očekávání splnila, stejně jako oba předchozí díly.
Tajemstvím opředená Afrika, její šamani, pověry a záhady, neznámá stvoření, to mě hrozně baví! Téma na které se pan Mareš zaměřil je nesmírně obsáhlé, zajímavé... I když sem tam odběhl ke svým Mantikorám.
Fotografie byly z celé trilogie v tomto dílu nejlepší, kniha byla čtivá, podmanivá. Krásné zakončení série :).

Evik30
Evik30
09.01.2014 3 z 5

V knize jsou nádherné ilustrace a fotografie. Některé pasáže z knihy si dovedu živě představit. O něco lepší než Šepot buše. Už se těším na Smrt ve sloní trávě. Jen tak dál pane Mareši!


bara8686
bara8686
16.06.2013 4 z 5

působivá publikace, krásné fotografie i ilustrace, doporučuji všem co mají rádi černý kontinent

matusko556
matusko556
24.03.2013 3 z 5

Tato kniha podla mna je taky priemer od Mareša...cakal som od toho viacej na to ze to je nova kniha...velmi dobre to zacalo ...no potom ostatne kapitoly knihy sa uz iba tak vliekli...ku koncu este kus spomina nejake pripady kryptozoologie...no ine ma nic nezaujalo...myslel som si ze to bude pecka...co uz...kazdy ma svoj nazor.

KubaKJ
KubaKJ
26.08.2012 4 z 5

Uzavírka trilogie o Africe. Sice nedosahuje úrovně předchozích dvou dílů, ale to neznamená, že není skvělá. Opět povinnost pro všechny, kdo mají rádi Afriku, přírodu, cestování a magii. To vše je v knize zahrnuto a perfektně převyprávěno včetně autorových osobních zhušeností, které mu musí snad každý závidět.

superrodina
superrodina
19.06.2012 5 z 5

Až mne ta Afrika děsí. Zajímavé příběhy, skutečně jsou někteří domorodci tak nebezpečnými čaroději? A ty fotografie - perfektní!!