Ve špatný čas na špatném místě

Ve špatný čas na špatném místě https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362772/bmid_ve-spatny-cas-na-spatnem-miste-Prs-362772.jpg 4 18 9

Ve špatný čas na špatném místě“ aneb výbor toho nejlepšího, co vás může potkat v hororu! Autoři extrémní literatury z Čech a Slovenska spojili své síly a poslali své hrdiny a hrdinky do nerovného boje s nešťastnými náhodami. Co pěkného se na ně a na vás chystá? Temnota, hrůza, napětí, erotika i záhrobní humor. Třináct autorů, třináct ilustrací, třináct příběhů, které by se nestaly, kdyby některý z nešťastníků nebyl tam, kde neměl zrovna ve chvíli, kdy se to hodilo nejméně.... celý text

Přidat komentář

Morbidus
17.04.2020 4 z 5

Tento sborník českých a slovenských hororových příběhů je zajímavá směsice, kde si přijdou na své milovníci čistokrevného hororu, bizarních nápadů i černého humoru. Ačkoli ne všechny povídky mi sedly, nemůžu o žádné říct, že by byla vyloženě nepovedená. Nejméně mě nadchly Záškuby všedního dne, naopak největší radost mu udělala povídka Cizí ve své kůži. Současně musím pochválit ilustrace, které mě zaujaly zhruba ve stejném poměru jako příběhy.
Závěrem bych rád zmínil, že velikost knihy je vhodná na cesty, kde si ji lze ve správnou chvíli přečíst. Nejlépe i na dobrém místě... :-)

mrliš
13.05.2019 4 z 5

Celkově knihu povídek hodnotím jako lehký nadprůměr. Nějaké byly slabší ale jinak se jedná o povedené čtení.


martinstefko
16.04.2019 4 z 5

V knize „Ve špatný čas na špatném místě“ najdete jedny z nejlepších současných českých a slovenských hororových autorů. Není zde vyloženě ani jeden, který by zklamal, ani jeden, který by neuměl psát. Nemusí vás nutně vyděsit, ale jsou zde povídky, při jejichž čtení vás bude mrazit. A to je dobře.

Cabal
24.03.2019 3 z 5

Za sebe - čistý průměr ve všech směrech.

lucie2685
01.10.2018 5 z 5

opět moc pěkné čtivo,ráda mám takové příběhy,hezky se to čtě,,,děkuji a šup šup další :)

Lea
15.02.2018 4 z 5

Nechala jsem si čas na hodnocení a udělala jsem dobře. Hororová sbírka povídek Ve špatný čas na špatném místě si tím vysloužila o hvězdičku navíc. A je to jednoduše proto, že jsem hned po této knize shodou náhod nakousla další povídkový sborník, a protože se v mnoha případech s žánrem fantasy prolíná, můžu říct, že tenhle je lepší. Může za to vyvážená úroveň povídek. Přestože jsou každá docela z jiného soudku než ta předchozí, nebyl žádný problém jednu ukončit a začíst se do další, aniž bych zaznamenala velký skok v kvalitě. Přesto... kdybych měla hodnotit jednotlivá díla v rámci toho nejlepšího z žánru hororu, moc by jich srovnání s opravdovými mistry pera neustálo. Někdo sázel na překvapivé rozuzlení, jiný na atmosféru. Některým se to naštěstí povedlo i skloubit. Moje top povídky: Minerální vody, Doktorovo dilema, Na prahu umírajícího léta, Služebnice. Musím zmínit i Ženu s pastelkami, která mi sice jako horor moc nepřišla, ale nevím proč, působila na mě od začátku čtení až do konce zvláštně sympatickým dojmem.

Dellamorte
14.02.2018 5 z 5

Podle mého názoru se tato sbírka určitě vyvedla a to jak kvalitou obsahu tak i konečným zpracováním celé knihy. Z autorů jsem znal dílo jen Kristiny Haidingerové, takže zbytek povídek pro mě byl překvapením a musím říct, že velmi příjemným. Musím říct, že práce jak Kristiny tak Honzy zde přinesla své ovoce, za které by se nemusel stydět ani jistý had. Líbí se mi vyrovnaná kvalita všech povídek a určité originální zpracování, dnes už profláklých, témat jako jsou mimozemšťané a nemrtví. Super je, že se autoři nebáli zařadit i humorné kousky, které příjemně okořenily obsah celé knihy.
Pro každého kdo má rád horror rozhodně doporučuji a myslím, že by se tato sbírka neztratila ani mezi zahraniční konkurencí.

terry4776
03.01.2018 4 z 5

České a slovenské povídkové hororové sborníky jsou artikl, který se na prodejním trhu moc neobjeví a proto jsem prostě musela sáhnout po prvním vydání knihy Ve špatný čas na špatném místě.
Knihu sestavili Kristina Haidingerová a Honza Vojtíšek. Musel to být těžký úkol – najít autory, vybrat povídky, opravit, sestavit a obzvlášť, když jsou i dvěma z třinácti autorů povídek, které najdete v knize. Dalšími autory jsou: Vladimír Zábrodský, Ivan Kučera, Jiří Šedý, Mark E. Pocha, Dominik Rover Fiala, Petr Boček, Martin Štefko, Diuk, Hanina Veselá, Roman Bílek, Svatopluk Doseděl. Jde tedy o hororovou elitu z Čech a Slovenska.
Na obalu knihy, kde si po shlédnutí fotky dvou – tedy jedné a čtvrt slečen - uvědomíte, jak reálná je věta Ve špatný čas na špatném místě, naleznete odkaz na to, že kniha spadá pod Horrorcon edici. Jde o první knihu (pro zatím), která vzešla z akce pro fanoušky hororů v jakékoliv podobě s názvem Horrorcon (pro více informací klikněte na facebookovou stránku Horrorcon).
O výtisk se postaralo nakladatelství Netopejr.
Jak už jsem zmínila, kniha obsahuje třináct hororových povídek, ve kterých naleznete černý humor, erotiku, krev, temnotu lidské duše a hlavně smůlu. Jen si přiznejte, kdo z vás se rád ocitne na špatném místě nebo ve špatný čas? A co teprve ve špatný čas i na špatném místě? Každá povídka vás uvádí do jiného světa, ve kterém se hlavní (není pravidlem!) postava dostane do výše zmínění situace.
Aby kniha dokreslila ten nepříjemný pocit z nenadálé situace do extrémů, každá povídka je ilustrovaná jiným kreslířem, malířem či umělcem.

Jednu hvězdičku jsem ubrala, protože tam jsou podle mě i trochu slabší povídky, ale kdo se neprokouše, bude zklamaný!

Ivan Kučera
18.12.2017 4 z 5

70%. Vydarená hororová zbierka, ktorá síce sem-tam kombinuje žáner aj so sci-fi a fantasy, ale v drvivej väčšine ide skutočne o poctivé horory. Niektoré atmosférické, iné nechutné – ako to ostatne fanúšikovia majú radi. Najviac ma oslovili poviedky Honzu Vojtíška Cizí ve své kůži, Dosedělova Žena s pastelkami a Záborského Někdy to prostě stačí. Ale nájdete tu i diela od rozporuplného Marka E. Pochu, či naopak pomerne konzervatívneho (v dobrom) Martina Štefka. Ku každej poviedke prislúcha ilustrácia (môj príbeh, Minerální vody, ilustroval Filip Bandurčin) a musím spomenúť tiež kontroverznú obálku, pútajúcu pozornosť potenciálneho čitateľa.