Vdova z Wall Street

Vdova z Wall Street https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383291/bmid_vdova-z-wall-street-LyC-383291.jpg 3 36 9

Phoebe se do Jakea zamilovala v momentě, kdy ho poprvé uviděla. Bylo jim patnáct a ani jeden z nich tehdy netušil, kam je osud zavede. O desítky let později je Jake miliardářem z Wall Street a s Phoebe mají dokonale spokojené manželství. Dokud se neukáže, že celý jejich život je postaven na lži. Phoebe se dovídá, že finanční úspěchy jejího manžela jsou výsledkem zpronevěry a podvodů, o kterých neměla ani tušení. Nebo snad ano? Zatímco se celý svět dohaduje, zda o manželových podvodech věděla, Phoebe se musí rozhodnout: bude stát po boku muže, kterého miluje celý život, nebo se postaví za to, co je správné?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Widow of Wall Street , 2017


více info...

Přidat komentář

ErčaV.
31.08.2021 5 z 5

Kniha sice nemá nějaké napínavé pasáže nebo nějaký ten pád, ale i přesto se mi kniha líbila. Četla se krásně, ale jak je děj psaný během asi 50 let tak bylo občas těžší se zorientovat co a jak se vlastně vše děje.

NiccaG
11.02.2021 3 z 5

Dočtena jen z důvodu, že je kniha napsána dle pravdivé události. Jinak mě kniha nijak nezaujala, žádný strhující styl psaní. Příběh se vlekl.


Janík511
17.11.2019

Nedoctena, odlozena po 50 stranách. Tahle autorka mě nepřesvědčila a její styl mi nesedí. Nebudu se tím více trápit. Dám přednost něčemu lepšímu.

Toňula
17.04.2019 3 z 5

Zajímavá kniha, ačkoliv jsem se místy ztrácela co se týče Jakeových finančních machinací..Přiznávám, že jsem netušila, že jde o příběh na základě skutečné události, každopádně postava Phoebe a její postupné rozkrývání manželova podvodu, její vyrovnávání se s jeho sobectvím a pokrytectvím a v závěru její síla začít po tom vše znovu,mě zaujala.

alnahu
30.01.2019 5 z 5

Spíše psychologický román k zamyšlení. Příběh Phobe ,která se velmi mladá ,po prvních milostných zkušenostech se vdá za Jakea. Jakeův úspěch ji naučil žít v luxusu a utrácet. Jake ji přiměl uvěřit ,že je úspěšný, byla velmi překvapená ,že vše získal podvodem. Za tuto nevědomost zaplatila vysokou cenu -synovou smrtí a pádem na samé dno.
Požehnáni jsou ti, kdo mají rodinu a přátele blízko sebe.
Knihu jsem zařadila do výzvy pro pěknou obálku.

Alyx
21.10.2018

Příběh neskutečného podvodu Bernieho Madoffa (převážně) očima jeho ženy Ruth, která se v knize jmenuje Phoebe . Autorka se snaží vysvětlit, jak je možné, že někdo podvedl stovky tisíc lidí a ve finále ukradl neskutečnou částku 50 miliard dolarů. Ačkoliv jsou jména jiná, příběh skutečně odpovídá skutečnosti. Včetně toho, že se Madoff přiznal svým dětem (ve skutečnosti synové, v knize syn a dcera) a ty ho udaly prostě proto, že v zásadě neměly jinou možnost. Právě konec knihy je nejsilnější a nejčtivější. Na počátku je to trochu nuda, ale závěr situaci zachraňuje.

zuzana2599
20.10.2018 4 z 5

Román o životě Phoebe, která se sňatkem s ambiciózním a po bohatstvím toužícím Jakem, dostává na vrchol společnosti a bohatství. Neví ale, že všechny ty peníze jsou získané podvodem... Poté přijde pád a Phoebe se dostává až na samé dno....
Trochu mě při čtení trápily všechny ty investiční záměry apod., ale kniha byla celkem fajn, v mnoha ohledech docela poučná.

Pípasek
13.10.2018 5 z 5

Kniha mě naprosto dostala. Přesný obraz toho, kam vede chorobná touha po majetku, penězích a slávě, získaná podvodem a lží. Nejsmutnější je lavina , která po provalení celé nezákonné transakce jedince, zanechá po sobě mnoho zničených nevinných lidí o vlastní rodině nemluvě.

Ivuska.09
09.10.2018 3 z 5

Vdova z Wall Street představuje bezesporu zajímavý příběh. Mám k němu ale jednu výtku: samotný začátek obsahuje až příliš informací. Byla bych raději, kdybych některé věci od začátku nevěděla a mohla bych s napětím očekávat, jak to celé vlastně skončí. Myslím, že pak by vyprávění bylo mnohem poutavější a dokázala bych se pořádně začíst hned na začátku a nikoli až v poslední čtvrtině knihy.

Autorovy další knížky

2014  65%Pohodlné lži
2016  69%Manželské nehody
2018  68%Vdova z Wall Street

Kniha Vdova z Wall Street je v

Přečtených50x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce104x
Chystám se číst47x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x