Včelky samotářky

Včelky samotářky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398386/bmid_vcelky-samotarky-87L-398386.png 5 4 3

Knížka Včelky samotářky je psána formou pohádkových příběhů, které zaujmou nejen děti, ale i dospělé a kde se dozví leccos ze života samotářských včel. Poznejte pískorypky, čalounice, drvodělky,zednice,dřevobytky, ale také nomády a zlatěnky.Potkáte i nejednu vílu.

Přidat komentář

efka.saf
29.10.2021 5 z 5

Tak tahle kniha mě jednoduše odzbrojila! Vykoukla na mě kdesi v nekonečném světě internetu a já hned věděla, že jako velká milovnice téměř všeho bzučícího v zahradě ji prostě musím mít.
O včelky samotářky se staráme už několik let a budujeme jim neustále nové hotýlky, které bývají zaplněné do poslední dírečky. Pozorování jejich rojení je nejkrásnější aktivita, kterou naše zahrada na jaře nabízí a nebýt běžných povinností, seděla bych s nimi hodiny a hodiny. A právě proto mě tak potěšilo, že se někdo rozhodl představit malým dětem svět a život těchto úchvatných tvorečků! Pohádky jsou nenáročné, zápletky velmi jednoduché, ale jako celek působí vše krásně a něžně. Text je plný fascinujících informací ze života těchto bzučících miláčků, ale podaný nenásilně a poutavě. Kniha je vyšperkována něžnými ilustracemi, z nichž až zrak přechází, a také doplňujícími poznámkami autorky. Jsem opravdu šťastná, že jsem si knihu koupila a že může zabírat čestné místo v mé knihovničce. Včelky samotářky doporučuji všem, kteří jsou byť jenom trošku ulítlí hmyzím směrem :). Jsem přesvědčená, že nebudete zklamáni.

Přes všechny superlativy si ale dovolím malé subjektivní rýpnutí a to právě směrem k ilustracím. Ačkoliv jsou obrázky nádherné, trošku mi na nich vadilo, že včelky měly většinou lidské obličejíky. Nějak se nemůžu srovnat s tím, že tvor tak úchvatný, obdivuhodný a nesobecký jako je včela, má mít tvář někoho tak povrchního a nedokonalého jako je člověk. Tím ale nechci ilustrace hanit. Naopak, ilustrátorka je nesmírně talentovaná a věřím, že se s její prací setkám ještě i v jiných knihách.

Ťapulka
18.10.2021 5 z 5

Ojedinělá kniha, ve které se mile snoubí pohádka a poznávání včelek samotářek. Jsem přesvědčena, že při jejím čtení nebudou žasnout a hltat jemně podané informace jenom děti, ale i dospělí, kteří jim budou knihu číst.
Jsem moc ráda, že takovou knihu můžu mít ve své knihovničce a všem ji doporučuji.


Druarmaid
21.03.2021 5 z 5

Mile popsaný skutečný život samotářských včel. Pro radost i poučení nejen pro děti, ale i dospělé.

Autorovy knížky

Petra Pomijová
česká, 1973
2018  100%Včelky samotářky

Kniha Včelky samotářky je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x