Včelí pastva

Včelí pastva https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299102/bmid_vceli-pastva-och-299102.jpg 4 3 1

Tato kniha je určena každému, kdo obdivuje naši přírodu a záleží mu na její dobré kondici. Takový člověk je často včelař, protože včelařství je zdrojem poznání přírody. Znalost vegetace je navíc pro výběr stanoviště a přizpůsobení metody chovu včelstev velmi důležitá. Popisy rostlin jsou nabité informacemi a provázejí je originální fotografie, které autor shromáždil za desítky let toulek českou přírodou. Kniha přináší rovněž doprovodné odborné texty, v nichž RNDr. Švamberk poskytuje mnoho ze svých cenných znalostí a celoživotních zkušeností včelařských a přírodovědných.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Mája, spolek pro rozvoj včelařství
Originální název:

Včelí pastva - Rostliny známé i neznámé , 2014


více info...

Přidat komentář

valda
30.06.2016 3 z 5

Řekl bych, že tohle je zatím druhá kniha, která se věnuje včelí pastvě (první byla asi http://www.databazeknih.cz/knihy/vcelarske-dreviny-a-byliny-158268). Unikátní je rozhodně svým rozsahem. Obsahuje velké množství stromů, keřů a bylin. Ke všem jsou krásné fotografie a stručný popis. Což samo o sobě se včelami tolik nesouvisí, ale už tohle je celkem kvalitní botanické porno.
Pro včelaře každá rostlina navíc obsahuje hodně stručné info hlavně o tom, jak významně produkuje nektar, medovici a pyl.
Kniha obsahuje hodně rostlin, takže není moc prostoru se rozepisovat. Samozřejmě někdo může taky namítat, že neobsahuje některé hodně významné rostliny pro včelí pastvu. Mně ale rozhodně velice rozšířila rozhled ve včelí pastvě. A hlavně oceňuji tu spoustu fotografií kvetoucích rostlin.