Včelár Jožko

Včelár Jožko https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411698/vcelar-jozkoVwQTbY-CMn-.jpeg 5 33 10

V pustej doline, kde nič nebolo a nič nerástlo, žil osamelý Jožko. Často mu bývalo smutno. No jedno ráno ho za chalúpkou čakalo prekvapenie. Zatúlaný včelí roj si hľadal nový domov. Jožko sa potešil novým susedkám a zistil, aké je krásne o niekoho sa starať. A aké je dôležité začať od seba, ak túžime, aby sa niečo zmenilo k lepšiemu. Simona Čechová je ilustrátorka a včelárka. Pri včelách vyrastala a tomuto remeslu sa priučila od svojho otca, ktorý sa učil od svojho otca a ten zas od svojho. .. A tak sú už vyše 120 rokov v rodine Čechových včelári. Včelár Jožko je jej prvá autorská knižka. Pre deti od 3 rokov Illustrations © 2019 by Simona Čechová... celý text

Žánr:
Příroda, zvířata , Pro děti a mládež , Pro nejmenší

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Včelár Jožko , 2019


více info...

Přidat komentář

eliska2106
23.01.2024 5 z 5

Autorka čerpá z rodinné tradice a díky tomu nám v laskavém příběhu ukazuje nejen důležitost včel, ale hlavně toho že když se nám něco/někde nelíbí, i když by bylo snadnější odejít, můžeme to vlastní pílí změnit a doplit to, co nám chybělo. Dcera knížku zbožňuje a já taky. Ilustrace jsou krásné a srozumitelné pro děti, i s přesahem pro rodiče. Já mám nejradši tu, kde si Josífek čte a na kamnech si vaří kávu v moka konvičce.

potesenicist
27.11.2023 4 z 5

Krásný a poučný příběh. Na některých stránkách málo textu, ale to jediné se dá vytknout.


TerJac
13.07.2023 5 z 5

Jedna z dalších krásných knih předávající dětem poselství o důležitosti a potřebě včel a o krásách přírody. Stejně jako předešlé knihy autorky, i tato je moc krásná, plná lásky k přírodě, která dětem může ukázat, jak mít rád a vážit si naší země.

Tamirai
16.04.2023 5 z 5

Včelár Jožko je super knižka :) . Ukrýva v sebe krásny príbeh, plno múdrostí a aj krásne ilustrácie.

Shashlick
30.08.2022 5 z 5

Krásná kniha o poznání důležitosti včel. Zároveň obsahuje i úvod do včelařství.

Runkyna
26.08.2021 4 z 5

Mě se to líbilo na 5*, ale dcerka (4 roky) úplně nadšená nebyla. Nevydržela poslouchat až do konce příběhu, takže soudím, že je Josífek vhodnější pro předškoláky a mladší školáky.

Margaritta1987
04.01.2021 5 z 5

Knížku jsem synovi cetla již před rokem, ale tak mě zaujala, ze s klidným svědomím muzu dat plny počet hvězd. Příběh je jednoduchý, ale krásný a dojemný. Ilustrace skvrle sednou k příběhu

Karcoolka2210
19.10.2020 5 z 5

Krátke a krásne. Dôležité pre deti, aby vedeli aké vzácne a užitočne včely sú.

Osice
20.01.2020 5 z 5

Tuhle původně slovenskou knížku jsem objevila náhodou mezi novinkami v knihovně. Přečetly jsme s dcerou zatím 2x. Hezký příběh o (krtkovi) Josífkovi, který bydlí sám a velmi touží po přátelích. Až jednoho dne se mu usadí na zahradě roj včel a Josífkovi se naskytne obrovská příležitost, jak vyzrát nad samotou. Dcera byla z konce příběhu upřímně nadšená:-) Součástí knihy je také naučná pasáž, v níž se dozvídáme např. o tom, kolik povolání za svůj život vystřídá včela dělnice, jak dlouho včely žijí, jak vyrábí med, jak med včelař dostane z plástu do sklenice, jak se vyrábí medovina a co patří do včelařské výbavy. Informace jsou vysvětleny srozumitelně a částečně odkazují na předchozí příběh. I když je to dětská knížka, tak jsem se i já dozvěděla spoustu zajímavostí ze života včel. Dcera si při čtení vzpomněla na strejdu Míru, taky včelaře, který nás zásobuje medem. A hezky nám kniha tematicky navázala na knížku Anička a její kamarádky od I. Peroutkové, kterou jsme předtím dočetly:-)

Z celé knihy jsem cítila autorčinu lásku ke včelám a včelařství. Nádherné osobité ilustrace S. Čechové knize dodávají to pravé kouzlo.

Ďumbierka
22.05.2019 4 z 5

Knižka je novinkou u nás na Slovensku. S autorkou som sa už v minulosti stretla, ale teda len v podobe ilustrácií, ktoré sú krásne a naozaj zapamätateľné. To je určite výhoda a mne sa na všetky kresby pozerá krásne. Knihu som si chcela prelistovať hneď, pretože, jednak je téma včiel tetaz veľmi rozšírená a jednak ma zaujala obálka. Keď som knižku začala listovať, tak som ju rovno aj prečítala a je naozaj pekná. Príbeh má svoju dušu a Jožka si obľúbi veľa detí, možno aj pocítia nejaký ten vzťah ku včelám a prírode. Uvedomia si, aké sú pre nás včely dôležité a mne sa páčil presne ten spôsob, akým to autorka podala vo svojej knižke. Krásne.