Vášnivý vzdor

Vášnivý vzdor https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212730/vasnivy-vzdor-212730.jpg 4 82 12

Lakeová-March série

1. díl >

Od okamihu, keď Tobias March vtrhol do jej starožitníctva, mladá vdova Lavinia tuší, že s ním budú len problémy. Mladý muž tvrdí, že jej hrozí nebezpečenstvo, no Lavinia mu nedôveruje a podozrieva ho z nekalých úmyslov. Neskôr, keď je Tobias na horúcej stope nebezpečnému zlosynovi, cestu mu opäť skríži táto neovládateľná, vzdorovitá a tvrdohlavá žena. Keďže musia čeliť spoločným nepriateľom, sú nútení uzavrieť nedobrovoľné spojenectvo. Zo vzťahu, kde lietajú iskry, vzbĺkne plamienok rozhárajúcej sa túžby...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Slightly Shady , 2001


více info...

Přidat komentář

miruska1
05.12.2023 5 z 5

Líbí se mi to. Typická Amanda Quick. Čte se to samo.

vladka16
31.01.2023 4 z 5

Jako odreagování od reality je to fajn ,přečtu si i další díly.


Kudík
15.03.2022 4 z 5

Zábavné a ohnivé spory probíhající mezi Lavinií Lakeovou a Tobiasem Marchem, které nekončí ani při jejich "partnerství" ve vyšetřování vraždy a hledání ztraceného deníku. V hodně věcech, osudu i povahových rysech si bylo toto duo podobné. Oba dva si standardně mysleli, že mají pravdu, oba vdovci, a také pečující o někoho blízkého. Další dvojice v podání Emeliny a Anthonyno jistě dostane více prostoru v následujících dílech, i když je to již nyní celkem jasné. Teď už chybí jen spárování paní Chiltonové s panem Whitbym. :) Každopádně hlavního vraha jsem i s částí motivu odhadla správně, jen to, že díla z vosku pocházejí od stejné osoby už ne.

Lembac
07.02.2022 5 z 5

Mně se tato knížka velmi líbila. Není to typický romantický příběh, ale spíš detektivka okořeněná živočišnou přitažlivosti mezí hlavními hrdiny. Osvěžující na knížce je, že Lavinie není prudce krásná a ani Tobias neoslňuje plnými kapsami peněz. Spíš se jedná o životem ošlehané lidi středního věku, kteří se snaží - někdy trochu dobrodružně - vydělat na živobytí.
Zamlouvalo se mi, že Tobias Lavinii pořád nepeskoval, když se vydala pátrat, a zároveň že Lavinie nedělala skopičiny, ze kterých by musela být zachraňována.....tedy, v převážné většině případů. :-)

petraj30
31.07.2020 4 z 5

Pěkná kniha. Byla to historická detektivka se špetkou romantiky a ne obráceně jak to obvykle bývá.
Oba hlavní hrdinové mají zřejmě svá nejmladší léta za sebou, takže pro ně již neplatí většina společenských pravidel, mělo to volnější styl než obvykle.
Moc se mi líbilo, do jakých situací se dokáže Lavinie dostat, a dále Tobias, který se z těch jejích dobrodružství vzpamatovával.
Mě se to moc líbilo, sice už jsem druhý díl přečetla, ale s radostí si jej připomenu. Na letní dovolenou nebo na koupaliště je to ideální.

evca7271
19.11.2018 5 z 5

Moc pekna kniha.Moje prvni od teto autorky,ale urcite ne posledni.

Laf
08.04.2018 4 z 5

Odpočinková kniha. Pěkně napsané, takže vás to vtáhne do děje. Nechybí ani spousta zvratů a zápletek. Za přečtení to rozhodně stojí :)

kacenka6144
20.01.2017 4 z 5

Knížka se výborně čte díky vtipným dialogům hlavních hrdinů. I příběh, který knihou prochází je plný překvapivých zvratů. Knížky této autorky mám ráda, protože to není pouze příběh hlavních postav, ale i příjemné detektivní počtení, kde není do posledního okamžiku nouze o další a další překvapení. Už se těším na čtení dalšího dílu.

moudivlacek
20.11.2016 5 z 5

Už od začátku vás kniha dostane skvělými pasážemi rozhovorů mezi hlavními hrdiny. Je to ukázka výřečnosti a přitom vám tak odhalují pravý charakter hrdinů. Hrdinové spolu brzy začínají spolupracovat, co oba zaskočí, je ale jejich touha po tom druhém. Napětí vydrží až do konce, a když už je konec, dle vás, není to konec dle autorky.
Již se těším na další díl.

TaLu
21.08.2015 4 z 5

První kniha od autorky, kterou jsem kdysi četla.
Svůj komentář vztahuji na celou sérii a já se opravdu dobře bavila.
Detektivní zápletky, vtipné dialogy ústřední dvojice, romantika, další prokreslené postavy a to vše od první do poslední kapitoly napsáno čtivě a svižně.
Co víc si pro chvíle odpočinku přát ?
A právě pro takové chvíle doporučuji.

zp87
26.12.2014 2 z 5

Tak toto bylo docela slabé čtení. Na jednu stranu to bylo docela dobře - teď přes svátky. Aspoň mě to přes Vánoce tak netáhlo ke knížce a čtení. :)
Nebyla to úplná hrůza, dost jsem váhala mezi 2 - 3 hvězdičkami... ale nakonec spíš ty dvě. Číst to už znovu nebudu. Ale další díly v sérii si asi přečtu (jen proto, že si je půjčím v knihovně, kdybych je musela kupovat, tak bych se na to vykašlala) - protože mě zajímá, jak se bude vyvíjet vztah hlavních hrdinů. Ten tu byl hooodně ošizený.
Vlastně to byla spíš historická detektivka se špetkou romantiky - ale tak nějak nebylo to podle mého gusta. Bylo to takové uspěchané a prakticky nás autorka ani nenechala moc nahlédnout za oponu "partnerství" těch dvou.
Takový slabý čajíček...

kika 13
26.02.2013 4 z 5

Dobrý děj a zajímavé i obdakově.Četlo se mi to dobře.

Autorovy další knížky

Jayne Ann Krentz
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Vášnivý vzdor je v

Přečtených132x
Doporučených5x
Knihotéce110x
Chystám se číst21x
Chci si koupit8x