Vášnivá žena

Vášnivá žena https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13057/bmid_vasniva-zena-ENW-13057.jpg 4 70 9

Milostný román o skandálních podrobnostech na královském dvoře Jindřicha VIII. a o životě skutečné historické postavy - Alžběty, hraběnky ze Shrewsbury. Mladá Bess Hardwicková věděla, že jediný způsob, jak se vyhnout poddanskému životu, je sloužit v šlechtické rodině a dobře se provdat. Měla marnivou a umíněnou povahu, žíznila po vědění, vášnivě milovala život a byla nesmírně ctižádostivá. Vydala se tedy do Londýna k tudorovskému dvoru, aréně pro nejbohatší muže s největšími ambicemi, z nichž čtyři se o ní pokoušejí. A Bess se stane přítelkyní a důvěrnicí samotné princezny Alžběty, která z ní udělá dvorní dámu u svého skvělého dvora. Nejdříve jí nabídl manželství křehký a zbožňující Robert Barlow, kterého nemohla odmítnout. Vilém Cavendish, králův finanční poradce a velmi svůdný muž, přísahá, že Bess dostane za každou cenu a také se mu to podaří. Právě korunovaná královna Alžběta jí přikazuje vdát se za dvořana Viléma St. Loe. Nezkrotná vášeň vehnala Bess do náruče Jiřího Talbota, hraběte ze Shrewsbury, jehož troufalosti v Bess vznítí lásku na celý život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ,
Originální název:

A woman of passion , 1997


více info...

Přidat komentář

scarletblue
06.02.2021 5 z 5

Skvělý příběh, krásně napsaný. Trošku mi vadila Bessina ctižádostivost, ale na druhou stranu jí v té době nic jiného nezbývalo. Šlo o jediný způsob, jak se žena mohla prosadit.
Můžu jedině doporučit, příběh hezky plyne a postavy jsou zajímavé a realistické.

adelinka
22.12.2020 4 z 5

Na prekvapenie sa mi páčila, aj sa rýchlo čítala. Trochu škandálov z kráľovského dvora, kde sa Bess ocitne ako spoločníčka. Po strate majetkov, vidí svoju lepšiu budúcnosť len v tom, dobre sa vydať.


isner
07.08.2018 5 z 5

Nádhera, jsem ráda, že jsem si knížku koupila, určitě se k ní budu vracet, Bess byla velmi silná žena, žít v době Alžběty vůbec nebylo jednoduché, bohatství dokázala využít ke stavbě Hardwicku a Chatswortu. Navíc rod Cavendishů, prochází dějinami a i dnes je velmi významný..

Morgainne
26.10.2016 1 z 5

Čekala jsem poutavý příběh z tudorovské Anglie, ale už po pár stranách jsem byla dost zklamaná. Děj se sice opravdu odehrává za doby vlády Tudorovců, ale je napsán tak prostoduchým jazykem, že mě to od dalšího čtení naprosto odradilo. Chtěla jsem dát knížce šanci, tak jsem párkrát přeskočila dopředu a přečetla několik vět, ale knížka je psaná v podobném duchu až do konce. Fakt, že je příběh hodně eroticky laděný, by mi až tak nevadil, ale to by nesměl být podán tak prvoplánovým a jednoduchým způsobem.
Obálka vydání z roku 2001 mě měla varovat - stylu obsahu přesně odpovídá.

Kamiliana
25.10.2015 5 z 5

Jedním slovem skvost. Virginia Henley byla při psaní tohoto románu opravdu ve formě :-) Trochu mě mrzí, že život Bess nerozvedla i po sňatku s Talbotem, to bychom hleděli. Byla by to sice kniha o dalších 200stran delší, ale jistě ne na úkor kvality. Koho i tak zajímá, jak se vedlo Bess i nadále, může si přečíst Královská hrdost od P. Gregory.

ariel platto
06.02.2015 5 z 5

Kniha je opravdu poutavě napsaná.

Delinda
19.11.2014 5 z 5

Tuhle knihu jsem poprvé četla v 15 a od té doby jsem ji četla minimálně 50x. Moje nejoblíbenější! Opravdu krásná kniha, která je nejen erotickým románem, ale rovněž nás lehce zasvěcuje do doby Jindřich VIII. Myslím, že Bess byla úžasná žena, která toho hodně dokázala a mým snem je jednou navštívit Chatsworth.

Tom.Majka
22.09.2013 5 z 5

Moc pěkná kniha,krásně napsaná a eroticky laděná.Četla jsem ji jedním dechem,škoda,že jsem měla i jiné povinnosti,jinak bych jen četla.Určitě stojí za přečtení.

maryzka
12.05.2012 2 z 5

zajímavá kniha. Tato žena se stala zakladatelkou jedné anglické dynastie, jejíž potomci žijí ještě do dneška