Vaska Trubačov a jeho kamarádi

Vaska Trubačov a jeho kamarádi https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119355/bmid_vaska-trubacov-a-jeho-kamaradi-OVH-119355.jpg 3 12 5

Vaska je nejlepší žák třídy a předseda rady pionýrského oddílu. Ale proviní se, je napomínán pro nepořádek a urazí kamaráda. Otevřeně a čestně se řeší celý případ na pionýrské schůzi a po dlouhé debatě je spravedlivě rozhodnuto. A svorní pionýři se mohou připravovat k úspěšným zkouškám a těšit se na pochodové cvičení, při kterém zvítězí nejukázněnější oddíl, oddíl Vasky Trubačova. - Kniha ukazuje, jak socialistická společnost vychovává své děti k samostatnosti, čestnosti a poctivé práci. Učitel je starším soudruhem a rádcem. Kniha má celkem tři díly a popisuje válku na Ukrajině, smrt dětí i jejich učitelky, partyzánský boj proti Němcům,stmelení kolektivu a nakonec i návrat domů po osvobození... celý text

Přidat komentář

SputnikV
23.05.2021

skvělá kniha, po začátku, kdy se dozvíme více o rodinném zázemí hlavních hrdinů sledujeme život moskevských dětí na prázdninách na ukrajinské vsi, vcelku běžný prázdinový příběh do okamžiku, než došlo k německému přepadení SSSR a vesnice byla obsazena Němci, Děti v ní uvízli bez informace o svých rodinách jen se svou učitelkou, kniha je napínavá, tragická i milá.

Bláboly o neuvěřitelné slátanině a pěti dílech pocházejí od lidí - jinak to není možné - kteří knihu nejen že nečetli ale ani nezahlédli. totéž platí pro autora anotace.

1amu
01.02.2020 odpad!

Souhlasím s woodwardem ! Soudružka Valentina Osejeva zplácala neuvěřitelnou slátaninu, tak jako mnozí od Velkého bratra. Byly toho plná knihkupectví a tyto knihy byly samozřejmě na pokyn shora kupovány zejména pro knihovny, či jako odměna vzorným pionýrům, svazákům a dalším zasloužilým, viz knihy jako Daleko od Moskvy nebo Rytíř zlaté hvězdy. Zfilmované, dokonce v barvě . Ještě, že si soudruzi normalizátoři po roce 1968 uvědomili, že tudy cesta nevede a tak místo Vasky T. či Pavlíka M. mohly tehdejší "Husákovy děti" číst třeba i Křemílka a Vochomůrku.


kolacky
31.03.2019 4 z 5

V době, kdy se věřilo, že všichni budou poctivě pracovat a budou se mít dobře, to byla úžasná knížka a nějaké hanění to nevyvrátí. Děti byly dětmi, snažily se žít podle kodexu slušnosti a praly se s válkou, jak nejlépe dokázaly. Za mě moc dobré.

bubka
14.01.2017

Ty díly byly tři a je to jedna z nejúžasnějších dětských knih

woodward
06.02.2016 odpad!

Těch dílů bylo pět a autorka by měla být stíhána za zneužívání dětských duší.