Vaše tělo reaguje na každé slovo, které řeknete

Vaše tělo reaguje na každé slovo, které řeknete https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267543/bmid_vase-telo-reaguje-na-kazde-slovo-kt-267543.jpg 4 6 3

V této knize autorka ukazuje, jak se vyhnout vyjadřování, které ohrožuje Vaše zdraví; uvadí stovky běžných výrazů, které denně používáme a ilustruje, jak v nás tato slova mohou zasít semínka nemocí; učí nás dešifrovat fyzické pocity; popisuje, jak si vytvořit operační manuál k tomu, aby naše tělo zůstalo zdravé. Kniha obsahuje 50 meditačních cvičení a předkládá účinné techniky holistické léčby.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Pragma
Originální název:

Your Body Believes Every Word You Say , 2000


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
21.05.2020 3 z 5

Autorka mě značně odradila první kapitolou - Proč jsem začala psát tuto knihu. Nepůsobí totiž jako člověk vyléčený svou metodou, nýbrž jako člověk, který se snaží vyléčit svou metodou, a když to nedopadlo, tak si to nějak okecá, aby to nevadilo. Na druhou stranu je to pak takové uvěřitelnější - žádný zázrak se nekoná.

Kniha předkládá myšlenku, která mi byla již známá, ale jak se píše v předchozím komentáři, opakování je prospěšné. Musela jsem ještě "překousnout" (ajaj, takže si tímhle rčením zadělávám na bolest zubů) styl psaní, připomínající spíš teoretickou část diplomové práce, ve které se shrnují veškeré dosavadní poznatky a studie k tématu (citovaná literatura bohužel ve valné většině nevyšla česky), zatímco vlastní přínos autorky tak nějak nikde.

Přiložená praktická cvičení jsou také sbírkou z různých zdrojů, včetně toho, co autorka sama praktikuje.

Téma jako takové je ok a pro autorku psaní hodně znamenalo. Pro mě ale nevyznělo tak, že ona by byla ten pravý příklad.

anansie
17.01.2020 4 z 5

Tato kniha pojednává o propojení našeho těla a mysli. Každé slovo, každá myšlenka, ale zejména každé naše hluboce zakořeněné přesvědčení ovlivňuje naše zdraví a tělesnou schránku. Tělo, pokud ho vnímáme, je pro nás nástroj, který k nám promlouvá a skrze něj se o sobě můžeme učit, stejně tak i skrze nemoc. Autorka na vlastním příkladu, kdy prožila léčbu nádoru na mozku, ukazuje možnosti, jak odhalením negativních přesvědčení a jejich změnou si můžeme sami dopomoci k uzdravení a to i takových nemocí jako je rakovina, cukrovka či různé typy bolestí. Kniha je velmi podrobně až rozvláčně zpracovaná, působí hutně, ale pod různými kapitolami se objevují stále ty stejné myšlenky doplněné pokaždé jinou kazuistikou a několika příklady na základě skutečnosti. Jednotlivé kapitoly jsou také doplněny konkrétními návody k vizualizacím, meditacím, afirmacím a modlitbám, které jsou dle autorky stěžejním pilířem, jak se sebou pracovat. Nebylo to nic objevného, ale protože i síla a účinek práce se sebou spočívá v opakování, bylo pro mě příjemné si toto téma znovu zažít.
"Léčba zevnitř vyžaduje, abyste zjistili čemu věřite a jak vás tato přesvědčení ovlivňují."
"Většina lidí věří tomu, co vidí. Ale často vidíte to, čemu již věříte."


sira
07.08.2018 4 z 5

Velmi podrobná kniha, která se věnuje psychosomatice. U každé kapitoly je několik návrhů na praktická cvičení a meditace, které si může každý vyzkoušet. Kniha mne velmi inspirovala a budu se této oblasti věnovat i dál. Důležité je si uvědomit, že nemáme bojovat s tělem, ale že tělo nám zrcadlí různé problémy, se kterými se dá dále pracovat.

Štítky knihy

meditace holistické léčení duševní zdraví

Autorovy knížky

2015  80%Vaše tělo reaguje na každé slovo, které řeknete

Kniha Vaše tělo reaguje na každé slovo, které řeknete je v

Přečtených7x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x