Váš pes to ví

Váš pes to ví https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19558/vas-pes-to-vi-19558.jpg 4 24 4

Podtitul: Jak psi poznají, kdy se jejich pán vrací domů a další neobjasněné schopnosti zvířat Domácí zvířata mají zvláštní schopnosti, které nedokážeme vysvětlit – právě o nich pojednává tato kniha. Tématem knihy jsou zvířata: psi, kočky, koně, ptáci. Konkrétně autora zajímají zvláštní schopnosti těchto zvířat, mnohdy pro člověka nevysvětlitelné. Kniha je velice široce koncipovaná, autor nesleduje jednu nebo dvě schopnosti, ale všechny typy zvláštního chování, které jsou u zvířat pozorovány. Navíc rozebírá zvláštní schopnosti nejen zvířat vůči lidem, ale také zvířat mezi sebou. Za zvláštní schopnosti přitom autor považuje intuici, pomocí které jsou zvířata schopna vycítit pánův návrat domů nebo třeba nešťastnou událost v rodině či úmrtí. Zvířata též vycítí blížící se zemětřesení. Zvláštní jsou také léčitelské schopnosti, kdy zvíře vycítí nemoc člověka, na kterou ho i upozorní. Zvláštní kapitolu autor věnuje migraci zvířat na vzdálená místa. Jednotlivé jevy autor popisuje na konkrétních příkladech skutečných zvířat a jejich majitelů.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

Dogs That Know When Their Owners Are Coming Home , 1999


více info...

Přidat komentář

michal2601
24.01.2021 5 z 5

Velmi inspirující kniha o našich čtyřnohých přátelích.

Mirka2778
12.04.2020 3 z 5

Tak tímhle jsem se prokousávala rok. Opět mě zradila má vlastní očekávání.
Knížka obsahuje mnoho příběhů které mají dokazovat zvláštní schopnosti u zvířat.
V podtitulu je: Jak psi poznají......
Když na obálce vidím slovo jak, čekám že autor našel odpověď a já ji najdu v knize. A není to tak. Tady autor opakovaně vysvětluje proč odpověď nemá.


DreamerX9
26.02.2020 5 z 5

Výborná kniha a hlavně zajímavá. Doposud jsem tyto schopnosti zvířat považovala spíš za přirozené ale ony jsou spíš výjimečné a možná i nadpřirozené. Je to pohled do nitra zvířat a rozhodně bychom neměli podceňovat jejich schopnosti.

karolina0346
17.07.2017 5 z 5

Zajímavé příklady z reálného života!
Od přečtení pořád zkoumám, jestli není můj pes telepat... Sleduju to i na sobě.