Váš neurotický pes

Váš neurotický pes https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65387/vas-neuroticky-pes-65387.jpg 4 3 1

Humorně pojatá kniha o tom, co si počít s neurotickým psem.

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Anomal
Originální název:

Your Neurotic Dog , 1983


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
14.05.2021 4 z 5

Pozor! Rozhodně nejde o nějakou humoristickou příručku pro pobavení. Taky jsem se nechala nachytat podobně znějícím dílkem Vaše neurotická kočka, které takové je. Rozhodně jde jen o nahodilou shodu názvů, bohužel, protože tato knížka by byla mnoha lidem užitečná.

Jedná se tedy o naprosto vážně pojatou (až teda na ty obrázky od Jiránka) knihu na téma problémových psů. Třídí všechny možné psychické problémy, které pes může mít, samozřejmě zkoumá jejich příčiny (obvykle za to může páníček) a způsoby léčby, a také možnosti převýchovy. V závěru je i pár rad ohledně výběru štěněte a péče o něj - se zaměřením na prevenci problémového chování.

Na zadní straně obálky se píše, že pro české čtenáře bude jistě zajímavé nahlédnout americké způsoby chovu a výchovy psů. To tedy jo. Hlavně ta výchova pomocí nastražených pastiček na myši bez návnady ve věcech, které pes rád cupuje, nebo v odpaďáku, mě překvapila.

Velkým plusem a obohacením knížky je hlavně to, že autor jako veterinář s bohatou praxí uvádí i mnohé případy ze života.

Štítky knihy

psi

Autorovy knížky

1992  87%Váš neurotický pes

Kniha Váš neurotický pes je v

Přečtených4x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x