Vaříme v remosce

Vaříme v remosce https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34787/varime-v-remosce-receptu-34787.jpg 5 4 3

Kniha kuchařských předpisů pokrývá celé spektrum pokrmů od polévek, masa, drůbeže a ryb přes luštěniny, brambory a těstoviny až po moučníky. Přináší cenné rady na využití obyčejné remosky i netradičním způsobem. Vhledem k zařazení receptů s použitím polotovarů bude vhodná i pro začínající kuchařky. Toto vydání nabízí téměř z poloviny nové recepty, ve kterých zohledňuje nejnovější poznatky pro zdravou výživu.... celý text

Přidat komentář

medlovice
19.02.2018 5 z 5

V remosce vařím už spoustu let a je to ve stylu , nachystám maso, zavřu, kontroluju. Ale že se dá v remosce péct pizza a jaká je! a zapékat bulky , těstoviny , houby , dělat polévky a svačinky by mě nenapadlo. Kniha není jen recepty, je tu trocha povídání a zajímavostí, chutné fotografie a výzva mám co zkoušet .

Damato
06.05.2017 5 z 5

Pozor,velice nebezpečné čtení pro mužskou část rodiny,kterou jste doposavad nepustili ke sporáku. Oni přece jen ti naši chlapi doma,co vaří jen když fakt není zbytí,mají tu svoji kuchticí fantatii naprosto dokonaloua jejich výsledky jsou famozní. I když pravda,po té, co olizneme poslední lžičku, nesmíme se koukat na zaneřáděnou a upatlanou kuchyň,kterou budeme muset,až zas budeme schopny stát před sporákem vydrbat Savem A věřte,není horší věta,kterou po tajném úklidu kuchyné, (kdy se šel ten váš šikulka chlap se svým úspéchem s uvařeným obědem pochlubit kamarádům na pivo) uslyšite nad touto otevřenou kuchařkou : Tak miláčku,copak zitra budu vařit - hele kuřecí hnízdo- tak to zitra udělám. To varení je vlastně pohoda,taky tě to tak bavi? A vy je tiše, s výrazem totálně vyděšeného tvorečka ,pohledem do této ,pro vaši rodinu ohrožující literatury, zjistite,ze kuřecíbhnizda jsou stehna ,pečená v bramborákovém těstě. A už vidite vaši pravě vyleštěnou linku a sporák pod nánosem nastrouhanych brambor,rozsypané majoránky a rozbitých vajec,,koření a sádla. Ale už Jan Ámos tvrdil... Škola hrou,tak budu doufat,že zitra ráno bude fungovat mixér a odpoledne odejde kuchař na mariáš se slovy...nádobí nemej,neboj,běž si klidně lehnout,já to PAK umeju. Zcela veřejně mu zamávám z okna,aby viděl,jak mi "bude smutno" a hlavně uvidím,že se nevrací a nic nezapomněl a pak fofrem do ruky Savo,jar a hrrr odmašťovat kuchyň. Ale remoska je věc naprosto fantastická,vařila v ní moje babička,maminka a posledních 30 let ji naprosto maximálně využivám i já.


WEIL
02.01.2012

Mnozí domácí kuchaři už považují remosku za zastaralé zařízení, ale autorka se snaží oživit její význam pro kuchyň, a nehodlá se s jejím ústupem z kuchyňských potřeb jen tak smířit.