Vaříme s Láďou Hruškou

Vaříme s Láďou Hruškou https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220335/bmid_varime-s-ladou-hruskou-Wqi-220335.jpg 1 287 78

Populární potravinový inspektor a reportér TV NOVA Láďa Hruška vstoupil do povědomí českých diváků také jako kuchař a dokázal, že vařit se dá levně a přitom chutně. Sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších dobrot doslova za pár korun. Zkuste třeba domácí loupák potřený jahodovou marmeládou s vínem ke snídani, na oběd pizzu z pomazánkového másla a ke kávě nugátové croissanty. Podráždíte chuťové buňky a potěšíte peněženku! Recepty: - Čerstvé pečivo pro celý den - Co ještě můžete ochutnat - Dezerty a moučníky pro mlské jazýčky - Dobroty ke sledování televize - Hlavní jídla slaná i sladká pro začátečníky, kuchaře lenochy i gurmány - Mléčné výrobky k snídani, ke svačině, k pečivu - Polévky jsou grunt - Zmrzliny jako třešnička na dortu Recepty: Bábovka do hrnku, Banánové sušenky, Boží milosti, Bramboráčky, Bublanina z mikrovlnky, Cereální sušenky, Čarodějnické brambory, Čokoládovo-banánové šátečky, Čokoládovo-oříškový krém, Dietní langoše, Domácí bylinkové máslo, Domácí chleba, Domácí jogurt, Domácí koblihy z trouby, Domácí musli, Domácí pribinák, Domácí ruská zmrzlina, Domácí šlehačka, Domácí termix, Domácí veka, Domácí zmrzlina, Fitness banánové palačinky, Fitness guláš pro lenochy, Hrníčkové knedlíky, Chipsy z kuřecích kúžiček, Chlebová polévka, Chřestová polévka, Jablečňáky s perníkem, Jablkové rúžičky, Jahodová marmeláda s vínem, Jahodové knedlíky, Jogurtový koláč s jahodami, Kakaové sušenky, Korbáčiky, Kuřecí křídla jako z fastfoodu, Loupáky, nadívané kuřecí kúže, Nugátové croissanty, Okurková limonáda, Opilé kuře na plechovce, Ořechový celozrnný chléb, Paprikové lodičky, Pivní čokoládový dort, Pivní preclíky, Pivní rohlíky, Pizza z pomazánkového másla, Polévka z taveného sýru, Pudinkové šneky s rozinkami, Rajská omáčka z rajčatového džusu, Rychlá svíčková, Rychlokoláčky z taveného sýra, Řízky z černého bezu, Salát z kúžiček, Smažená tlačenka, Smažený sýr z hrnku, Sýr á la Lučina, Sýrové bulky, Šunková vrtule, Tátúv štrúdl, Tavený sýr, Trdelník, Třepací dort, Tvarohové knedlíky s banánem, Tvarohové nanuky, Tvarohový mazanec, Velikonoční aspik, Velikonoční beránek s pudinkem, Zemlbába do kapsy.... celý text

Přidat komentář

von Bahnhof
20.03.2015

Když si tady tak čtu ty milovníky gastronomie, tak to si rozhodně přečtu i Láďu :-)
Zkusím požádat v nóbl české restauraci třeba o bagetu k roštěnce nebo k bůčku ve smetanové omáčce, nejspíš se pak stanu chudý duchem a navíc budu muset pěkně poprosit na všech čtyřech...
Přitom v takové gurmánské Francii dostanete košík bagety ke všemu a ještě vám přikrájí, 40% sýr jako dezert a obligátní litřík k tomu - to je ta lehká, zdravá francouzská kuchyně, nad kterou se gastronomičtí odborníci přímo rozplývají:-)))
Ve Francii po takovém lehkém zdravém obědě odcházím nasycen (pokud jsem schopen odejít), zatímco v Čechách se po tom těžkém nezdravém obědě odcházím někam najíst...
Kéž by byl život černobíly!

Lo_kren
01.03.2015 odpad!

kucharka pro chude to nezpochybnitelne je. jen ovsem meli viditelneji dodat, ze se jedna o chude duchem...


danielzajic
21.02.2015

Národní klenot Vaříme s Láďou Hruškou, aneb tragický konec pýchy české gastronomie.

MorriconeTheGod
20.02.2015 odpad!

Jako kuchař a knihkupec bych mohl mít k této knize minimálně ambivalentní vztah - nicméně nemám.

gladya
18.02.2015 1 z 5

Tahle knížka se mi dostala do ruky náhodou a kdyby kolem ní nebylo tolik "povyku" , zcela by mě minula. Překvapilo mě, že se vůbec objevila mezi hodnocenými knihami. A moje hodnocení? Jen řeknu: Proti gustu..... .. Co se receptů i stylu týče. Ale pozor, našly by se tam i recepty na poživatelné jídlo. Ne, nebudu rodinu krmit kůžemi ani smažákem z mikrovlnky a pochybuji, že bych si tam vůbec nějaký recept vybrala, ale nezavrhuji vše šmahem. Jen nechápu jednu věc. Proč lidé, kteří se snaží šetřit na jídle, utrácejí peníze zrovna za tohle? Kdyby u nákupů mysleli, nemuseli by vařit z kůží.

Annette
10.02.2015 odpad!

Výsměch všem poctivým kuchařům. Bůh nám pomáhej, pokud si podle tohohle někdo udělá obrázek o české gastronomii.

andrea1970
10.02.2015 2 z 5

Některé recepty v knize jsou zajímavé a z normálních surovin - např. fitness lívance, ty jsem znala již dříve, ale některé recepty bych se styděla "uvařit" - např. nadívané kůžičky. ;) Ale každý svého jídla strůjce. Je jen na nás VŠECH, co budeme jíst, co vyzkoušíme. Chcete vyzkoušet pečená žabí stehýnka? Prosím, vyzkoušejte je! Chcete vyzkoušet smažené červy? Prosím, vyzkoušejte je! Chcete vyzkoušet smaženou tlačenku z kuchařky Ládi Hrušky? Prosím, vyzkoušejte ji! Otázkou ovšem zůstává, zda je to ZDRAVÉ. Nikdo nikoho nenutí uvařit vše, co v kuchařce je... Některé recepty jsou fajn, jiné bych nevyzkoušela ani za zlaté prase. Toť můj názor. Ať si každý po prolistování knihy udělá ten svůj. ;)

Ajvet
10.02.2015

Bravo! Takhle si namastit kapsu na receptech od televizních diváků.
Ale jo, nápad dobrý. Dal lidem to, co chtějí - smíchej tři levné suroviny - a občas se to dá i jíst ...

Daemon
08.02.2015 odpad!

Výsměch poctivým kuchařům, výsměch všem spisovatelům. Nejprodávanější kniha v ČR? Ukázka toho, co dokáže reklama na nejsledovanější české televizní stanici v hlavním vysílacím čase, vysílaná po celý rok! Vytištěné recepty, které našel Hruška na internetu a přivlastnil si je. Autor kuchařky, který ani nepozná ukázkově sražený krém a před kamerou řekne, jak je to skvělé! (viz.PUDINKOVÁ BOMBA) Pokud je tohle nejprodávanější kniha v ČR = ostuda celého národa.

nymfa
31.01.2015 odpad!

fascinuje ma obal na ktorom je samá zelenina, mal si ta dať kúžičky... (ale nepredal by ani 5ks)
keby to človek nepoznal z Tv, tak pred prelistovanim ma pocit že by to mohla byť napr. vegetarianska kuchárka..

Artic
18.01.2015 odpad!

Prolistoval jsem kuchařku a salát z kuřecích kůžiček musí bejt sakra bomba, ale jen pro fajnšmekry. Jo a chybí mi tam želvička, tak se snad záhy dočkáme druhého dílu :-))

Arturo.Bandini
17.01.2015 odpad!

Jak píše moonchild: Jednoduchá, levná a rychlá jídla. Zapomněla však dodat "zdravá", protože to ona rozhodně nejsou.

Bohužel se opět ukázalo, jak na tom česká gastronomie je. A i když se někteří (Pohlreich, Vaněk,...) snaží o nápravu, nejde to, protože lidé jsou tak hloupí, že si místo kuřete s rýží dají smažák v hrnku z mikrovlnky, i když obě jídla vyjdou cenově stejně.
Nevím, zda jsou to všechno diváci Novy (i když je to velmi pravděpodobné), kdo z Hrušky udělali nejúspěšnějšího autora knihy (!!!) za poslední dvacetiletí, ale já osobně je lituji. Za ty peníze, které utratili za koupi knížky, si klidně mohli uvařit nóbl večeři. Takto se jen potvrzuje, že český národ je mnohamiliónová skupina ovcí, které podlehnou všemu komerčnímu, i když to dříve, či později zničí jejich zdraví, místo toho, aby se naučily alespoň trochu vařit podle receptů, které z jejich hoven neudělají ve střevech stavební materiál.

LordSnape
12.01.2015 odpad!

Pár dní zpátky jsem měl možnost tento "klenot" české gastronomie prolistovat a pořádně pročíst. Paradoxem je, jak si vlastně Hruška založil milionovou živnost na tom, že mu lidé posílají recepty, které pak vydal knižně a které se dají najít všude na internetu. Už jeho reportáž o tom, jak padá chleba namazaný máslem na podlahu je legendou. Nicméně tento způsob už praktikoval před ním i mistr televizních rádců Přemek Podlaha. Ještě vtipnější jsou výkřiky do tmy, které Hruška prezentuje na svém FB, jak se ani nemůže jít projít, aniž by ho lidé nepronásledovali a nechtěli podpis.

K receptům samotným snad ani není nutné se vyjadřovat. Kuchyně předávaná z generace na generaci už od války, kdy byl nedostatek potravin. Dnes máme krizi a tak lidé šetří, což se ale nedá říci o jejich tělech. Sám se nestravuji nijak vybraně, ale jíst takové blafy je i pod mojí úroveň. Vrcholem jsou hned tři recepty z oblíbených kuřecích kůžiček (dobrou chuť) a pivní čokoládový dort, který mě, jako člověka původně vyučenému cukrářskému řemeslu doslova uráží. Knihu do přečtených nedávám, protože už z principu tvrdím, že kuchařku přečíst nejde, ale v ruce jsem ji skutečně měl. Graficky je upravená hezky, ale vadil mi v textu ten familiérní tón, společně s výmysly, jako že gurmánský experimentátor Hruška objevil či nalezl zcela nový recept..., což je lež jako věž. Nicméně mě pobavil tatínek, jehož partnerka si tu nádheru pořídila, že guláš uvařený podle Hruškova receptu se nedal prostě žrát. A to je od člověka, který sní téměř vše, už na pováženou.

yenda1
25.12.2014

Zkusil jsem smaženou tlačenku. Výsledek? Žádná extra pochoutka, žádná tragedie. Z kuchařky ještě něco určitě vyzkouším a pustím si k tomu Babovřesky, ať je to řádně stylový.

Lenka.Vílka
25.12.2014 5 z 5

Darek v Vanocum, ktery neni uplna blbost...sice se tady dost lidi certi, ale neverim ze nikdo z tech trubacu nikdy nedelal doma neco z jeho recepcu predtim, nez kniha vysla, proste neverim...proste se mi to zda nepravdepodobne...nemyslim si, ze podle kucharky lze varit kazdy den, ale jako inspirace, pokud jsou v nedeli v lednici jenom zbytky, to neni vubec spatne...
Ps: knihu ma v prectenych 24 lidi a hodnotilo 35 lidi? To mi hlava nebere...ten rozdil (10 lidi) to proste hodnotilo jako odpad, protoze je kniha pod jejich uroven? Me napadlo, ze knihu ani nemeli v ruce a dali tomu "odpad", jenom aby se citili lepe...nebo jenom podcenuju lidi a jsem zbytecne negativni?

jan0223
21.12.2014 3 z 5

Každá kniha si svého čtenáře najde, Láďova kuchařka se dostala do popředí díky jeho lidovému přístupu k vaření v TV. Také rád vařím a několik receptů vyzkoušel, musím jenom konstatovat, že né všechny recepty jsou k zatraceníhodné, ale na druhou stranu nechápu jak lze publikovat recepty kde už je ve hře zdraví samotného strávníka. Jinak kuchařka pěkná jednoduchá, ale jako ve všem by jsme se měli řídit hlavně zdravým selským rozumem a né všechno papouškovat podle knihy, nebrat to jako dogma.

moonchild
07.11.2014 4 z 5

Prvně jsem si přečetla ukázku v elektronické podobě a pak šla si jí koupit.Nelituji toho,jednoduchá,levná a rychlá jídla

Daecius
30.10.2014 odpad!

Dostala se mi do rukou elektronická verze tohoto kuchařského "skvostu". Skoro až k neuvěření, že se nejedná o recesi. Recepty jako smažená tlačenka mě doslova dostaly do kolen. Skoro až k neuvěření, že tuhle knihu lidi kupují, to mi vážně hlava nebere, obzvlášť, když je podobných receptů plný internet. Nesmyslné, hloupé kuchařské imbecilní pokusy opravdu na hranici s hazardem se zdravím. Tohle žereme a pak se divíme tomu v přepočtu světovému prvenství rakoviny tlustého střeva. Inu, nikomu to neberu, každého věc. "Dobrou chuť". ;-)