Vaříme s dětmi pro děti

Vaříme s dětmi pro děti https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251076/bmid_varime-s-detmi-pro-deti-phG-251076.jpg 5 6 3

Tato kuchařka je skvělou inspirací pro všechny maminky, které rády vaří svým dětem originální, chutná a zdravá jídla, a také pro všechny ty, které rády tráví čas s dětmi v kuchyni a krůček po krůčku je učí, jak zacházet s vařečkou a dalším náčiním. Petra Novotná, grafička, fotografka, ale hlavně máma, připravila společně se svými malými dětmi kuchařku plnou krásných jídel, která budou chutnat dětem i vám. Takových jídel, na nichž děti projeví svou kreativitu a další dovednosti. Petra chce maminkám ukázat, že není třeba být přehnaně ve stresu z toho, co děti dostávají na stůl, naopak! I v kuchyni je třeba si to s těmi nejmenším i patřičně užít! Kniha je psaná jak pro maminky, tak pro děti. Tučně jsou vyznačeny postupy pro malé kuchaře, klasickým písmem pak pokyny pro velké kuchařky. Naučte své děti při vaření rozpoznávat nejrůznější suroviny i jejich vlastnosti, naučte je zapínat i vypínat troubu, opatrně krájet ovoce i zeleninu do salátu, míchat, válet a hlavně se z dobrého jídla těšit!... celý text

madem
madem
30.01.2021 4 z 5

Oceňuji nápad a krásné zpracování. Nedokážu si představit, jak s tříletým dětmi zvládnu některé recepty, zvláště ty delší. Na to nemám trpělivost.

maminkoutek
maminkoutek
03.11.2020 5 z 5

V knížce najdete spoustu receptů, které můžete udělat doma s dětmi od 3 let do 10 let. A ten věk opravdu sedí - s naší tříletou jsme vyzkoušeli už několik jídel a opravdu se zapojila a bavilo ji to.????

V každém receptu jsou tučným písmem napsané instrukce pro děti, kurzívou pak pro rodiče. Recepty jsou ale sestavovány tak, aby se děti hojně na přípravě podílely, někdy dokonce dělají většinu samy. ????

Recepty jsou různého zaměření - hlavní jídla, dobroty, svačinky, cukroví, nápoje, domácí pečivo... ???????? Jídla vypadají propracovaná, jsou zdravější a přitom se dají dělat i s dětmi.


Tefrelka
Tefrelka
24.03.2017

Skvěle napsaná kniha, se kterou lze pustit děti samotné do kuchyně. Úkony, které jsou spíše pro dospělého, jsou v receptech označeny, takže se dítě zmatečně nepouští do věcí, co by nezvládlo. Dcery 8 a 9 podle ní uvařily zcela samy domácí rybí prsty v bylinkové krustě, čímž dostaly rodiče, ale i sebe.

Štítky knihy

výživa dětí kuchařky pro děti

Autorovy další knížky

2015  93%Vaříme s dětmi pro děti
2023  60%Velká kniha pro čarodějky

Kniha Vaříme s dětmi pro děti je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce2x
Chystám se číst10x
Chci si koupit7x