Vaříme podle Herbáře 4

Vaříme podle Herbáře 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318262/bmid_varime-podle-herbare-4-yKD-318262.jpg 5 26 4

Vaříme podle Herbáře série

< 4. díl >

Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, jejími cykly, proměnami v průběhu roku a užitek z jejích plodů. Je to vnímavá úcta k životu předků, k jejich dílu, důmyslu a fortelu, ale i k jejich způsobu obživy. To vše se promítá v pestré škále bezmála dvou stovek receptů, jež autorky sesbíraly z nejrůznějších zdrojů, především domácích, vyzkoušely je a předvedly naživo na televizní obrazovce. Jsou mezi nimi pokrmy z masa, zeleniny, ovoce a bylin, pečivo, nápoje, sladkosti. Skvosty lidové kuchyně, jako boží milosti, frgále, hoďbidlo, kucmoch, pražmo, pučálka a mnoho dalších, a k tomu trocha světové exotiky, jako ramen, kuře v seně nebo chimichurri. Jídla prostá i slavnostní. Vše v rytmu ročních dob a v duchu zdravé výživy a opravdového pochutnání. A stejně jako v předchozích svazcích je doplněn malý herbář se spoustou užitečných informací o rostlinách a plodech, jež se významně uplatní nejen v naší kuchyni.... celý text

Přidat komentář

Filatov
18.03.2018 5 z 5

Kniha podle mého oblíbeného pořadu, která shrnuje vše, co jsme Herbáři viděli. Využívám jí hodně, protože v ní najdeme hodně dobrých a hlavně tradičních receptů.

alnahu
27.01.2018 5 z 5

Další díl skvělé řady Vaření podle Herbáře ,který je v souznění s přírodou.Kniha obsahuje asi 200 receptů,které autorky čerpaly z domácích zdrojů, pokrmy prosté , slavnostní,moderní i tradiční s ohledem na zdravou kuchyni.Kniha je také opět doplněna malým herbářem rostlin a jejich uplatnění v kuchyni.Kniha je velmi povedená a recepty použitelné s podrobným popisem přípravy.Též knihu doporučuji.


pichova.veru
14.12.2017 5 z 5

Miluji Herbář, opět nezklamal :)

tatafa
09.01.2017 5 z 5

Velice zajímavá a poučná knížka plná nápadů, které lze v obyčejné domácnosti skutečně aplikovat, a které nejen že fungují, ale také dobře chutnají. Vřele doporučuji!!!

Autoři knihy

Linda Rybová
česká, 1975

Kniha Vaříme podle Herbáře 4 je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce53x
Chystám se číst7x
Chci si koupit9x