Vánoční setkání

Vánoční setkání https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486309/bmid_vanocni-setkani-h56-486309.png 4 19 8

Klidné vánoční svátky jsou něčím, o čem si Andrea může nechat jen zdát. Stále se snaží vzpamatovat z těžkého rozchodu a vyrovnat se se svou životní prohrou. Její rodina, ke které byla okolnostmi přinucena se vrátit, jí to však vůbec neusnadňuje. Andrea tak s přicházejícími Vánocemi propadá stále většímu zoufalství a utápí se v sebelítosti. Když ale v celém tom svátečním zmatku náhodou potká svého bývalého spolužáka Adama, všechno se najednou pomalu začne obracet k lepšímu.... celý text

Přidat komentář

Cteme_s_Terkou
07.03.2024 2 z 5

Vítám vás u dnešní recenze.
Dnes se podíváme opět na knihu z pera tuzemské autorky, Magdalény Horákové, které tímto oficiálně děkuji za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce.
Kniha Vánoční setkání vyšla 1. 1. 2021 a Magdina druhá knížka vyšla 1. 1. 2023. Na tuhle zajímavost jsem narazila úplně náhodou, když jsem se dívala na recenze dalších uživatelů, kteří již knihu četli a říkala jsem si, že by bylo fajn vám ji tady taky prozradit.
Ale nebudu vás už dále napínat a přejdu rovnou k recenzi.

Nevím, jestli je to tím, že to u většiny příběhů dopadá stejně, nebo tím, že už jsem jich hodně četla, ale od prvního setkání Andrey s Adamem jsem věděla, jak to dopadne. Většinou se mi to děje u všech knih, což je u tohohle žánru pochopitelné, ale obvykle mě překvapí nějaký nečekaný zvrat, který se zde nekonal. Přesto bych knihu nezařadila k těm nejhorším, protože určitě má co předat. Životy všech postav jsou hodně zajímavé a až moc realistické, což bylo to, co mě na knize zaujalo. Pro příběh to samozřejmě není nezbytné, ale nejspíše bych ocenila i nějaký pohled na závěr knihy od ostatních postav, které v příběhu figurovaly, když Andree buď pomáhaly, nebo ji nesnášely, ale chápu, že někomu to takto může úplně stačit.
Musím pochválit délku knihy, kterou jsem přečetla za jeden večer. Také se mi velice líbilo, jakým způsobem bylo uděláno oddělení jednotlivých kapitol, které bylo laděno do vánoční atmosféry a úplně tam sedlo. Zároveň bylo super oddělení příběhu i podle dní, což jsem zde potkala snad poprvé.
Tato kniha ve mně i přes mé výhrady, které jsem popsala výše něco zanechala a myslím si, že něco zanechá v každém z vás. Nese totiž spoustu poselství do reálného života, které občas potřebuje slyšet každý z nás. Myslím si, že pokud se k vám kniha dostane ve správnou chvíli, může i hodně pomoci, ale to už nechám na posouzení každého jednotlivce.

Doporučila bych tuto knihu?
Ano, nejspíše ano.
A komu?
Určitě milovníkům romantiky, předvídatelnosti děje a milovníkům vánoc,, protože toto téma se táhne skrz celou knihu.

petulkapeta
14.12.2023 3 z 5

Mily příběh z doby vánoční o nalezení necekane lasky a rodinnych vztahu.


Mon.CouCou
29.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Sice listí ještě neopadalo, ale v obchodech už vytáhli vánoční ozdoby a připravují útok na naše peněženky. A tak jsem se chtěla naladit.
Krátký příběh od Magdalény Horákové, Vánoční setkání, byl dobrý nápad.

Anotaci jsem nečetla předem, nevěděla jsem tedy, do čeho jdu. Čekala jsem spoustu klišé a nádech kouzla Vánoc.
Jenže tato kniha se dá číst asi v jakoukoli roční dobu.
Pitomý rozchod zažil asi každý z nás a nejinak to bylo i u hlavní hrdinky Andrey. Prožívali jsme tak úplně obyčejné dny s nádechem svátků, kdy se potkala s Adamem. Zdálo se, že je pohltí jen nostalgie, avšak opak byl pravdou a my s hlavními hrdiny prožili krásné sblížení. Dočkala jsem se i krásné ero scénky.
Jde však jen o krátký románek? Nebo se i z náhlého vzplanutí dají stavět vzdušné zámky? Ta knížka je kraťounká, ale já byla uspokojena. Autorka má čtivý styl. A já tuto jednohubku doporučuji.

bafuskyBaf
29.12.2022 4 z 5

Byla to taková jednohubka...ale proč ne...je to příběh ze života...Líbilo se mi to...

sidonka
02.12.2022 4 z 5

Krátký vánoční příběh, kde nechybí kouzelná romantika, útěk od reality všedních dnů, který může přinést do života krásnou změnu

babystar
07.08.2022 4 z 5

Svižný příběh o tom, jak se "postavit na nohy". Pro ty, kterým se zrovna nedaří v partnerských vztazích, aby se nebáli "vzít příležitost za pačesy".

Jurajovamaka
27.12.2021 5 z 5

Taký príbeh zo života v čase Vianoc a Silvestra...nechýbajú sesterské hádky, láska, romantika...
Príbeh mal spád, čítal sa dobre, spríjemnil mi tieto vianočné chvíľky...
O D P O R Ú Č A M

Renike
22.12.2021 3 z 5

Obyčejné Vánoce jedné obyčejné rodiny..nebyla mi moc sympatická ani jedna postava..čtení na jedno odpoledne

Štítky knihy

Vánoce láska ze života romantika zima novely vánoční příběhy

Autorovy další knížky

2021  71%Vánoční setkání
2023  70%Omyl

Kniha Vánoční setkání je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce90x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x