Vánoční návraty

Vánoční návraty https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451751/bmid_vanocni-navraty-DeI-451751.jpg 3 43 12

Vánoce mají být časem šťastných okamžiků ve společnosti nejbližších, obdobím napravených chyb, splněných přání, znovunalezených pokladů, šťastných návratů… Hrdinky a hrdinové povídek, jejichž sbírku držíte v ruce, si přejí, aby se po jejich boku opět objevila milovaná bytost, kterou ztratili vinou vlastní neopatrnosti, zbrklosti či sobecké touhy zažívat stále „něco nového“… Pohledná čtyřicátnice Vlasta má v povídce Markéty Harasimové Čas zázraků pocit, že nadcházející Vánoce budou nejhoršími svátky jejího života: kvůli neuváženému odchodu od rodiny ztratila věrného manžela i dospívajícího syna a na obzoru se objevuje boj se zákeřnou chorobou. Kdy jindy však může přijít toužebně vyhlížený zázrak, když ne o Vánocích? Samozřejmě se o něj musí zasloužit hlavně ona. Také Josef, hlavní postava autobiografické povídky Josefa Pepsona Snětivého Vánoce pod dekou, si dlouho myslí, že může jen brát – a dávat budou jeho partnerky. Vyhýbá se setkání s malým synem své atraktivní přítelkyně a předstíranou suverenitou se snaží zapomenout na osudovou ženu, kterou před lety ztratil. Ta se o Vánocích nečekaně vrátí do jeho života, ale za dramatických okolností… a jen proto, aby mu vystavila účet za jeho „bezstarostnou jízdu“. Mladičká Elizabeth poslechne v povídce Alexandra Stainfortha Vánoční nevěsta zrádné varování „nejlepší přítelkyně“, a zatratí muže svých snů, markýze Andrewa, kterého si měla brát. Ještěže je tu laskavá a moudrá babička, která na osamělé venkovské sídlo vyláká nejprve svého uraženého vnuka a pak i jeho bývalou snoubenku! Připraví tak oběma mladým lidem ten nejkrásnější vánoční dárek: návrat lásky, která ve skutečnosti nikdy neodešla, jen bylo potřeba jí pomoci.... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: ekniha , Čas
více info...

Přidat komentář

Buchtičkajani
26.12.2023 3 z 5

Hezké vánoční povídky.Pro vánoční čas ideální.

lucakuca
20.12.2023 3 z 5

Pro každého něco. Jako cukroví, ať si každý vybere dle své chuti.
Rychlohubky k dotvoření vánoční atmosféry.
Romantická, ironická nebo stresovaná?


Renike
30.11.2023 4 z 5

Pořadí jak se mi povídky líbily : 3,1 a 2. Celkově na 4*

petulkapeta
11.12.2022 3 z 5

Nejlepší pro mě byla třetí historicka povidka,prvni byla taky pěkná, ale treti..vo to jako bylo?...to jsem z toho jelen

Mikik
07.11.2022 3 z 5

Musím říct, že jsem z této vánoční sbírky trochu rozpačitá. První povídka byla rozjetá opravdu dobře, až na ten konec. To je tak nereálné, až to bolí. Druhá mě ničím nezaujala a třetí to aspoň trochu vyspravila . Moc se mi líbila, že byla historická a romantická. Takže tato sbírka za mě spíše slabší průměr bohužel.

Ann98
29.12.2021 5 z 5

Pro nenáročné čtenáře, kteří chtějí kus té vánoční atmosféry. Příběhy jsou obyčejné, nenáročné a poklidně plynou. Není v nich žádný zásadní zvrat, takže ničím zase tolik nepřekvapí, ale to je přesně to, co jsem od této knihy požadovala.
První povídka od Markéty Harasimové pohladila po duši, líbilo se mi, jak spojila nemoc a Vánoce dohromady.
Druhou povídku od Josefa Snětivého absolutně nechápu, jeho povídky mi přijdou vždy mimo mísu.
A třetí povídka Alexandera Stainfortha je za mě nejlepší. Právě tato povídka působila nejvánočněji.

Mufka
23.04.2021 4 z 5

Mám tyhle povídky ráda, jsou plné pohody a vždycky pohladí na duši, i mimo období svátků. Nejsem si ale jistá, jestli zcela chápu povídky Pepy Snětivého :-) Ať už tady v této konkrétní knize nebo v jiných, které jsem četla dříve :-)

Damonka12
03.01.2021 4 z 5

Moc hezké vánoční povídky, vhodné čtení na dlouhé zimní večery před Vánoci.

bookcase
18.12.2020 4 z 5

Hezké, milé povídky. Nejvíc se mi líbila ta první, byla hodně ze života. Druhá pobavila, třetí přenesla do dávných časů. Pohodové adventní čtení.

Danago
13.12.2020 4 z 5

První povídka mi byla asi nejbližší, lidská.
Druhá mi připadla dost nelogická a konec se mi nelíbil. Škoda. Ani vánoční náladu ve mě nenaladila.
Třetí je romantická, historická a moc krásná.
Obálka knížky je úžasná a dvě povídky ze tří jsou moc fajn. Vánoční atmosféru knížka rozhodně navodí.

nada3314
10.12.2020 4 z 5

Krásně zpracované vánoční povídky tří českých autorů. Každá byla jiná, ale každá originální. Mě nejvíc uchvátila poslední povídka asi tím, že byla z historického prostředí. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala - teď už mi zbývá jen čekat na ty naše letošní Vánoce.

Irsaf
05.12.2020 4 z 5

Vánoční povídková kniha...
První povídka se mi líbila, akorát nevěřím, že by doktor šel k pacientovi domů, aby mu oznámil svou chybu...
Druhá povídka se mi nelíbila a ta třetí to zase spravila :)